Croque Madame
Croque Madame og Monsieur er i og for sig “bare” toast med en god skinke, revet ost og tomater og en sennepssovs. Selv om det lyder simpelt og er nemt, at tilberede smager det forbandet godt, hvilket også er et problem, da den indeholder lidt mange kalorier. Men er det kun en gang i mellem Croque Madame skader den ikke. Croque Madame eller Monsieur stammer fra de franske cafeer og barer i Paris som et hurtigt måltid sammen med kaffen eller et glas vin til.
Jeg kan kun anbefale, at kaste sig ud i denne klassiker. Når man laver den med et spejlæg ovenpå hedder det Croque Madame, og uden er det Croque Monsieur. Ellers er der ikke nogen forskel på de to toast.

Croque Madame
Croque Madame og Monsieur er i og for sig "bare" toast med en god skinke, revet ost og tomater og en sennepssovs.
Udskriv
Pin
BedømRet: Appetizer, Frokost, Forret, Opskrift, morgenmad, brunch
Køkken: Fransk
Antal: 2
Ingredienser
- 4 skiver groft brød
- 6 - 8 skiver meget god skinke kan være en dansk
- Masser af revet god ost gruyere eller emmentaler
- 2 tomater
- 1½ spsk. mel
- 1½ spsk. smør
- 1 - 1½ dl. mælk
- Revet muskatnød
- 2 spsk. dijonsennep
- 2 æg
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sørg for, at brødet er skåret ud i skiver af ca. 1½ cm. i tykkelsen.
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
- Drys melet i, og lad det langsomt falde til bunds.
- Hæld mælken i lidt af gangen mens der piskes.
- Kom ca. 40 - 50 g. revet ost i sovsen.
- Sovsen skal være rimelig tyk.
- Smag til med revet muskatnød, salt og peber.
- Smør brødet med lidt sennep på begge sider, og lidt af ostesovsen. Husk at gemme noget af sovsen til, at komme på toppen af hver Croque Madame.
- Læg en passende antal skiver skinke på brødet.
- Skær tomaterne i tynde skiver som lægges ovenpå skinken.
- Slut af med, at lægge den sidste skive brød ovenpå, hvorpå der smørres lidt ostesovs på og drysses med ost.
- Læg brødene i ovnen ved 200 grader i 10 - 15 minutter.
- I mellemtiden steget to spejlæg, som lægges ovenpå på Croque Madame når der er færdige i ovnen.
- Såfremt man ikke ønsker spejlæg, hedder den Croque Monsieur.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!