Lakseruller

af | 15. sep 2022 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Lakseruller med flødeost

Lakseruller er en utrolig nem opskrift på den perfekte forret eller snack med røget laks og flødeost med urter.

Opskriften på lakseruller er utrolig populær, da rullerne smager utrolig godt og det tager kun 20 minutter alt lave et stort fad små hapsere.

Vi laver dem ofte når vi får gæster, da de er et stort hit og virkelig velsmagende. Samtidig kan de laves i forvejen, endda dagen før og holde sig i køleskabet.

Opskrift på lakseruller med flødeost

I min opskrift på lakseruller bruger jeg til flødeosten en blanding af røgeost og almindelig neutral flødeost samt hakket dild. Jeg synes personligt at laksen sagtens kan klare mere røg, hvilket gør smagen endnu bedre. Du kan selvfølgelig justere alt efter din smag eller bruge en færdig købt ost med urter i. Citronsaften i cremen gør den også mere rund og passer godt til røget laks.

Grøntsager i en tortilla wrap med laks

Igen er retten så dejlig enkelt at jeg har brugt det vi havde af forskelligt grønt i køleskabet, som passer til lakseruller. Da jeg elsker asparges skulle de selvfølgelig i. Men jeg blancherede dem kort og skar dem i tyndere skiver så de derved er nemmere at spise. De passer godt sammen med det øvrige grønt som spinatblade og rucola. Begge dele for at give smag fylde. Fint hakket rødløg synes jeg er vigtigt i disse tortilla ruller med røget laks.

Sådan laver man lakseruller

Smør tortillaerne med ostecremen, hvorefter lakseskiverne placeres ovenpå. Dernæst asparges og fint hakkede rødløg.

Kom de øvrige ingredienser på, hvorefter wrappen rulles stramt så den ikke løsner sig. Ostecremen hjælper med at holde den sammen. Skær dernæst lakserullen i passende skiver.

Prøv også disse opskrifter med laks: Laksemousse // Laksetatar

Lakseruller som forret

Lakseruller med flødeost

Lakseruller er en utrolig nem opskrift på den perfekte forret med røget laks og flødeost med urter.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 bundt frisk dild
  • 1 dl. røgeost
  • 1 dl. neutral flødeost
  • Saften fra ½ citron
  • 1 bundt grønne asparges
  • 4 stk. tortilla
  • 250 g. røget laks
  • 2 stk. rødløg skåret i tern
  • 4 stk. radiser skåret i skiver
  • 1 pose skyllet spinatblade
  • 1 pose skyllet rucola
  • 1 bæger lille hytteost
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Hak dilden fint som blandes med røgeost, neutrale flødeost og citronsaft. Kom eventuelt mere røgeost ved, såfremt smagen skal være mere røget. Smag til med salt og peber.
  • Knæk de grønne asparges ved enderne. Blancher dem i 30 sekunder og kom dem i koldt vand. Skær dem dernæst på langs og igen i mindre stykker.
  • Smør tortillas med osteblandingen.
  • Fordel den røgede laks ud på dem, hvorefter aspargeserne placeres ovenpå.
  • Dernæst kommes rødløg, radiser, spinatblade og rucola på.
  • Slut til sidst af med lidt hytteost på hver tortillas.
  • Drys med lidt salt og peber.
  • Rul hver tortillas meget stramt, som dernæst skæres i mindre skiver.
  • Server dem på et fad pyntet med spinatblade og rucola.

Noter

Lakserullerne kan holde sig på køl i et par dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tortilla wrap med laks og flødeost

Anret et stort fad dem lakserulle skiverne på, som dine gæster kan tage af. Det er en virkelig lækker finger snack som langt de fleste vil kunne lide.

Lakseruller som forret

Husk at de kan holde sig i køleskabet i en tætsluttet beholder i et par dage, eller lige så lang tid som laksen kan holde sig. Derfor kan de meget nemt laves dagen inden, og endda bruges i madpakken hvis du har nogen tilovers.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!