og

Hønsesalat – Opskrift på den bedste hjemmelavede

af | 13. apr 2017 | Fjerkræ, Frokost, Opskrifter, Påske, Sæson

Opskrift på hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat bliver du med garanti afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat.


På et stykke ristet rugbrød eller franskbrød får det virkelig ens tænder til, at løbe i vand, når man servere en hjemmelavet. Denne opskrift er ikke særlig kompliceret og kan varieres på flere måde.

Jeg har i stedet for bacon valgt, at bruge hønseskindet i min hønsesalat, men du kan uden problemer bruge stegt bacon i stedet for skind.

I min opskrift har jeg røget halvdelen af kødet, da det giver hønsesalaten et ekstra pift af smag. Du sagtens lave salaten uden, at røge kødet, da den fortsat vil være rigtig god.

Prøv også disse opskrifter : Hønsefrikassé // Tarteletter med høns i asparges // Rejesalat

Hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat bliver du med garanti afhængig af, så pas på, da den bare smager langt bedre end en købesalat.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Frokost, Salat, Høns, Kylling
Køkken: Dansk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 høne eller kylling
  • 1 groft hakket løg
  • 1 gulerod skåret i skiver
  • 1 porre skåret i ringe
  • 1 persillerod skåret i tern
  • 1 helt hvidløg groft hakket
  • 1 laurbærblad
  • 5 stilke timian
  • 5 peberkorn
  • Vand
  • 2 tsk. salt
  • 1 dl. mayonnaise
  • 1 dl. creme fraiche 18%
  • 1 – 2 spsk. Dijonsennep
  • Saften fra ½ – 1 citron
  • 1 bundt frisk dild
  • 1 bundt frisk bronzefennikel

Sådan gør du

  • Start med, at fjerne skindet fra hønen. Dette gøres ved, at lirke et par fingre ind under skindet fra bagenden af. Langsomt kan skindet næsten trækkes af hønen. Nogle steder er det nødvendigt, at skære det fri.
  • Rens skindet for så meget fedt som muligt. Skær det fra der ikke er skind.
  • Læg skindet på en bradepande med bagepapir på.
  • Sæt det i ovnen ved 180 grader i ca. 20 – 25 minutter, indtil det er sprødt.
  • Tag det ud og dup det tørt for fedt.
  • Lad det køle ned, og skær det i store stykker. Sæt det til side.
  • Kom høne, løg, gulerod, porre, persillerod, hvidløg, laurbærblad, timian, salt og peberkorn i en stor gryde. Dæk det med vand, som koges op. Skru ned for varmen til lavt blus og lad hønen simre i ca. 45 minutter indtil den er mør.
  • Tag den op af gryden og lad den køle ned.
  • Pluk kødet af hønen og sorter små ben fra.
  • Du kan vælge, at røge halvdelen af kødet på grillen. Jeg har brugt en kuglegrill til det, hvor jeg kom kødet i et foliefad og smed vådt træflis direkte ovenpå kullene. Kødet blev røget i ca. 6 – 7 minutter, hvorefter det blev blandet med resten af kødet. Bruger du en gasgrill kan du komme træflisen i en røgboks som sættes på risten.
  • Bland mayonnaise, creme fraiche og dijon sennep sammen.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Tag ca. 1/3 af dild og bronzefennikel som hakkes fint. Bland det i dressingen.
  • Kom hønsesalaten i en skål.
  • Drys det hakkede hønseskind over og pynt med masser af frisk dild og bronzefennikel.

Noter

Hønsesalaten kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Opskrift på Hønsesalat

En klassisk hønsesalat er noget jeg klart kan anbefale man selv laver. Smagen er langt bedre end de små bøtter fra supermarkedet. Jeg har denne opskrift brugt en stor kylling, da jeg ikke kunne finde en høne til retten. Kylling koges i lidt kortere tid end en høne, hvilket er omkring 45 minutter.

Om man bruger kylling eller høne er min erfaring, at man ikke lægger mærke til det i selv smagen på hønsesalaten.

Jeg er sikker på, at når du først har kastet dig ud i, at lave din egen hønsesalat dropper du den købte. Den lage hønen eller kyllingen koges i kan efterfølgende fryses og bruges som hønsefond i f.eks. supper, saucer, risotto og meget andet.

Hjemmelavet hønsesalat

Hjemmelavet hønsesalat kan holde sig i køleskabet i en lille uge i en tæt sluttet beholder. Som jeg altid skriver i mange af mine opskrift, så duft til det hvis du er i tvivl og smag på et lidt af det. Smager det surt bør du smide det ud. Surheden vil primært stamme fra mayonnaisen.

Rugbrød med hønse salat

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Tina KH

    Meget lækker hønsesalat og ikke en snasket en af slagsen:-)
    Rigtig god påske ønskes!

    Svar
    • Søren

      Mange tak Tina, den er værd at prøve, og rigtig god påske dig til.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Margit Viig

        Hej Søren
        Hvor får du bronzefennikel fra?
        Hilsen Margit

        Svar
        • Søren Willadsen

          Hej Margit
          Jeg har haft det i min tidligere have 😊. Men gårdbutikker, torvemarkeder, grønthandlere kan have det.

          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
  2. steen hansen

    Din hønsesalat frister og skal prøves. Punkt 13 i opskriften mangler et ord:
    13. Tag ca. 1/3 af ??og hak det fint.
    Tak for mange lækre opskrifter-

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Steen

      Ja det kan jeg se. Det er dild og bronzefennikel, hvilket nu er rettet.
      Tak fordi du mig opmærksom på det.

      Og tak for rosen :-).

      Rigtig god påske
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!