Tarteletter med høns i asparges er ikke høj gastronomisk, men det smager utrolig godt uanset om det er til frokost, hovedret, julefrokost eller påskefrokosten.
Jeg laver sjældent retten, men ind i mellem ved højtiderne kan jeg godt finde på, at lave tarteletter med høns i asparges.
Høns i asparges er nemt, at lave og du kan samtidig få en portion hønsefond eller suppefond til fryseren. To retter ud af en.
Hvis du laver retten på den traditionelle måde ved, at koge hønen eller kyllingen gøres det ved, at dække hønen med vand og tilsætte de suppeurter som jeg har beskrevet i nedenstående opskrift.
Du kan også følge min opskrift på hønsefond, hvor du på den måde både får fond til høns i asparges, og din egen hjemmelavet hønsefond til fryseren, hvilket man kan bruge til rigtig mange andre forskellige retter.
Prøv disse dejlige lune retter: Hjemmelavet Leverpostej // Frikadeller
Tarteletter med høns i asparges
Ingredienser
- 1 suppehøne eller kylling
- 2 gulerødder
- 1 persillerod
- 1 porre
- 2 skalotteløg
- 2 laurbærblade
- 6 stilke timian
- Væden fra den kogte høne eller kylling eller hønsefond
- 1 ds. hvide asparges snitter
- 70 g. smør
- 70 g. mel
- Salt og peber
- Tarteletter
Sådan gør du
- Skræl gulerødder og persillerod som skæres i mindre tern.
- Skær toppen af porre og lav et snit ned i det øverste grønne som skylles grundigt. Del porren som skæres i skiver.
- Fjern skallen fra løgene som skæres i tern.
- Kom grøntsager, krydderurter og suppehøne eller kylling i en stor gryde. Dæk kyllingen med vand.
- Kog gryden op, og skru dernæst ned på svag varme og læg låg på gryden.
- Lad hønen eller kyllingen simre i ca. 50 – 75 minutter afhængig af dens størrelse og indtil kødet løsner sig fra skroget.
- Hæld den gode hønsefond over i en stor skål, det skal bruges til sovsen.
- Når den er kølet tilpas ned pilles kødet af skroget og skæres i mindre stykker.
- Åbn dåsen med de hvide asparges, og hæld væden over i en skål som skal bruges til sovsen.
- Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
- Drys melet i og lad det synke til bunds.
- Rør det sammen og hæld lidt af hønsefonden i ca. 2 dl og dernæst væden fra aspargessnitterne. Tilsæt mere hønsefond indtil konsistensen minder om en tyk sovs.
- Vend hønsekødet og aspargessnitterne i, hvorefter det varmes op ved svag varme.
- Kom evt. mere fond i, hvis den er meget tyk.
- Varm tarteletterne op i ovnen, hvilket er ca. 3 minutter ved 180 grader.
- Hæld høns i asparges i tarteletterne og server dem varme.
Noter
Tarteletter med høns i asparges
Jeg bruger i opskriften enten kylling eller høne. Aspargeserne er slik asparges fra dåse, hvilket i denne ret med tarteletter ikke gør spor, synes jeg.
Det afsindig gode med tarteletter med høns i asparges er, at man kan lave selve fyldet dagen eller et par dage forinden, og på selve dagen bare varme det nænsomt op ved svag varme.
Selve tarteletterne er købte, hvilket skyldes tiden når man til en julefrokost skal sørge for 12 – 15 personer og mange andre retter. Jeg synes at de ligeledes i dag smager ret godt, og det gør heller ikke noget at gøre tingene lidt nemmere op til jul.
Jeg er nysgerrig efter om du laver dine egne hjemmelavede tarteletter?
Høns i asparges er en så dejlig og nem ret, og den kan endda holde sig på køl over flere dage, og smager lige så godt hvis den fryses ned og tages op igen.
Hej
Jeg har ofte tænkt på, hvorfor skære rodfrugter og grøntsager ud i små stykker hvis ikke de skal bruges til noget?
Kunne man bruge dem til noget lækkert?
Vh Mogens
Hej Mogens
Når jeg skærer dem i mindre stykker er for at de afgiver så meget smag som muligt.
Måske du kan bruge dem sammen med hønseaspargsen.
Bedste hilsner
Søren