og

Tarteletter med Høns i asparges

af | 5. apr 2015 | Fjerkræ, Forretter, Frokost, Opskrifter, Påske

Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges er ikke høj gastronomisk, men det smager utrolig godt uanset om det er til frokost, hovedret, julefrokost eller påskefrokosten.
Jeg laver sjældent retten, men ind i mellem ved højtiderne kan jeg godt finde på, at lave tarteletter med høns i asparges.
Høns i asparges er nemt, at lave og du kan samtidig få en portion hønsefond eller suppefond til fryseren. To retter ud af en.

Hvis du laver retten på den traditionelle måde ved, at koge hønen eller kyllingen gøres det ved, at dække hønen med vand og tilsætte de suppeurter som jeg har beskrevet i nedenstående opskrift.
Du kan også følge min opskrift på hønsefond, hvor du på den måde både får fond til høns i asparges, og din egen hjemmelavet hønsefond til fryseren, hvilket man kan bruge til rigtig mange andre forskellige retter.

Prøv disse dejlige lune retter: Hjemmelavet Leverpostej // Frikadeller

Opskrift på tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med høns i asparges

Tarteletter med Høns i asparges smager virkelig fantastisk lækkert, og er en nem klassisk frokost eller hovedret, der kan laves på høne eller kylling.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Frokost, Fjerkræ, Forret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 40 minutter
Antal: 1
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 suppehøne eller kylling
  • 2 gulerødder
  • 1 persillerod
  • 1 porre
  • 2 skalotteløg
  • 2 laurbærblade
  • 6 stilke timian
  • Væden fra den kogte høne eller kylling eller hønsefond
  • 1 ds. hvide asparges snitter
  • 70 g. smør
  • 70 g. mel
  • Salt og peber
  • Tarteletter

Sådan gør du

  • Skræl gulerødder og persillerod som skæres i mindre tern.
  • Skær toppen af porre og lav et snit ned i det øverste grønne som skylles grundigt. Del porren som skæres i skiver.
  • Fjern skallen fra løgene som skæres i tern.
  • Kom grøntsager, krydderurter og suppehøne eller kylling i en stor gryde. Dæk kyllingen med vand.
  • Kog gryden op, og skru dernæst ned på svag varme og læg låg på gryden.
  • Lad hønen eller kyllingen simre i ca. 50 – 75 minutter afhængig af dens størrelse og indtil kødet løsner sig fra skroget.
  • Hæld den gode hønsefond over i en stor skål, det skal bruges til sovsen.
  • Når den er kølet tilpas ned pilles kødet af skroget og skæres i mindre stykker.
  • Åbn dåsen med de hvide asparges, og hæld væden over i en skål som skal bruges til sovsen.
  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme.
  • Drys melet i og lad det synke til bunds.
  • Rør det sammen og hæld lidt af hønsefonden i ca. 2 dl og dernæst væden fra aspargessnitterne. Tilsæt mere hønsefond indtil konsistensen minder om en tyk sovs.
  • Vend hønsekødet og aspargessnitterne i, hvorefter det varmes op ved svag varme.
  • Kom evt. mere fond i, hvis den er meget tyk.
  • Varm tarteletterne op i ovnen, hvilket er ca. 3 minutter ved 180 grader.
  • Hæld høns i asparges i tarteletterne og server dem varme.

Noter

Selve høns i asparges kan man uden vanskeligheder lave dagen eller et par dage i forvejen, og nænsomt opvarme ved svag varme den dag man skal have tarteletter med høns i asparges.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tarteletter med høns i asparges

Jeg bruger i opskriften enten kylling eller høne. Aspargeserne er slik asparges fra dåse, hvilket i denne ret med tarteletter ikke gør spor, synes jeg.

Det afsindig gode med tarteletter med høns i asparges er, at man kan lave selve fyldet dagen eller et par dage forinden, og på selve dagen bare varme det nænsomt op ved svag varme.

Selve tarteletterne er købte, hvilket skyldes tiden når man til en julefrokost skal sørge for 12 – 15 personer og mange andre retter. Jeg synes at de ligeledes i dag smager ret godt, og det gør heller ikke noget at gøre tingene lidt nemmere op til jul.
Jeg er nysgerrig efter om du laver dine egne hjemmelavede tarteletter?

Høns i asparges er en så dejlig og nem ret, og den kan endda holde sig på køl over flere dage, og smager lige så godt hvis den fryses ned og tages op igen.

Tartelet med høns i asparges

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!