og

Knuste kartofler med stenbiderrogn

af | Fisk og Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Opskrifter

Knuste kartofler med stenbiderrogn

Knuste kartofler i ovn med stenbiderrogn er en skøn opskrift på forret.

Knuste kartofler med delikat stenbiderrogn er et glimrende eksempel på en enkel, men sublim ret. Fusionen af sprøde kartofler og stenbiderrogn skaber en unik smagsoplevelse. Kartoflernes sprøde og bløde struktur passer utrolig godt sammen med den lækre stenbiderrogn.

Det er en enkelt ret som fremhæver både stenbiderrogn og knuste kartofler. Den lette creme af rygeost komplimenterer både kartofler og stenbiderrogn. Sammen med blancherede skiver af grønne asparges får man desuden en dejlig friskhed til rognen. Det er en anretning som passer til en frokost, snack eller forret. Samtidig er den hurtig og nem at tilberede.

Indimellem er det vigtigt at det er få ingredienser der giver den bedste smag. Især når vi hylder en råvare som rogn fra stenbideren.

Opskrift på knuste kartofler med stenbiderrogn

To af elementerne i denne opskrift med stenbiderrogn og knuste kartofler kan laves forinden. Har man kartofler i overskud kan de godt bruges. Kartoflerne kan også koges dagen inden. Knuste kartofler får den bedste sprøde overflade når de koges med skræl.

Den lækre rygecreme kan også røres sammen dagen inden. Husk at den kan gøres mere eller mindre kraftig efter egen smag. Derfor er det en god ide at smage den til når den samles.

Læs mere om stenbiderrogn: Stenbiderrogn og Rygeost // Stenbiderrogn og Blinis // Østers og Stenbiderrogn

Stenbiderrogn på knuste kartofler i ovn

Knuste kartofler med stenbiderrogn

Knuste kartofler i ovn med stenbiderrogn er en skøn opskrift på forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Appetizer, Fisk, Forret, Frokost
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 stk. stk. mellemstore kartofler med skræl
  • 2 spsk. salt
  • Olivenolie
  • 6 stk. grønne asparges
  • ½ dl. creme fraiche 18%
  • ½ dl. rygeost
  • 100 g. stenbiderrogn
  • 1 – 2 stk. rødløg
  • Frisk dild
  • Flagesalt

Sådan gør du

  • Rens kartoflerne for urenheder under rindende vand.
  • Kog kartoflerne i rigeligt vand og salt i omkring 15 – 20 minutter indtil de er møre.
  • Damp dem og lad dem køle ned indtil de kan håndteres.
  • Tryk kartoflerne flade, drys dem med olivenolien og flagesalt.
  • Sæt dem i ovnen ved 225 grader i omkring 15 minutter indtil de får en gylden overflade. Lad dem køle ned igen.
  • Knæk de grønne asparges nederst.
  • Blancher dem i 2 – 3 minutter i kogende vand. Skær dem dernæst i skrå mindre stykker.
  • Rør creme fraiche og rygeost sammen. Ønskes en mere røget ost tilsættes mere rygeost.
  • Kom en god portion creme på de knuste kartofler, dernæst stenbiderrogn.
  • Drys med rødløg og placer flere stykker af de grønne asparges.
  • Kom til sidst dild og drys lidt flagesalt over.

Noter

Husk at stenbiderrogn kan holde sig i køleskabet i omkring 3 dage.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Snack med stenbiderrogn og kartofler

Tips til stenbiderrogn

  • Frisk stenbiderrogn kan holde sig omkring 3 – 4 dage i køleskabet.
  • Husk at tilsmage rognen med salt, da den ellers kan være for fersk i smagen.
  • Man kan selv Rense stenbiderrognen ved at følge min vejledning.
  • Den friske fra fiskehandleren vil altid være den bedste.

Stenbiderrognen er i sæson i en kort periode, hvert år. Selve sæsonen er omkring februar til ca. april. Det kan variere fra år til år. Prisen er ligeledes varierende, hvilket skyldes udbud og efterspørgsel. Rognen er med tiden blevet mere og mere populær, hvilket er helt forståeligt. Desværre har der været år, hvor stenbiderbestanden har været ret lille, og prisen derfor har været skyhøj.

Opskrift på knuste ovnbagte kartofler med stenbiderrogn

Retten kan laves lidt i forvejen, så den er klar når den skal serveres.

Stenbiderrogn på knuste kartofler i ovn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!