og
Østers med stenbiderrogn og muslingesuppe

Østers og stenbiderrogn må være den nye lækre sort af forret eller appetizer der er utrolig nem at tilberede. Eneste tre nødvendige ingredienser til denne fantastiske ret er østers, stenbiderrogn og muslingesuppe.

Stenbiderrognen er fremme i perioden februar til omkring slut marts, og østers kan man være heldige at købe året rundt, men findes i de fleste supermarkeder til en god pris omkring juletid og nytårstid.
Kan man ikke få stenbiderrogn kan man i stedet bruge ørredrogn eller lakserogn hvilket kan købes i de fleste supermarkeder. Rognen giver retten en ekstra smag.

Stenbiderrogn på Østers

Selve retten er utrolig nem at lave, og østersene bliver let pocheret når man hælder den varme suppe over dem, hvilket kan være en måde, at lærer at spise østers på, som nybegynder. Husk altid at placere stenbiderrognen til sidst, da den får en kedelig farve når den opvarmes. Muslingesuppen som du kan se HER er lavet på blåmuslinger, som man efterfølgende kan spise eller fryse til en anden ret.

Jeg havde selv købt 12 østers i et supermarked, hvor jeg tidligere er taget til Fanø og samlet en spandfuld østers på halen af Fanø. Siden jeg har skrevet dette indlæg er det ikke længere forsvarligt at samle østers på Fanø. Dette skyldes udledning af spildevand fra Esbjerg havneområde. Østersfestivalen som startede på Fanø er derfor og med stor beklagelse flyttet til Rømø.

Prøv også disse opskrifter med østers: Østers med Agurkeskum // Friterede Østers // Brændte løgblade med stenbiderrogn

Østers med stenbiderrogn og muslingesuppe

Østers & Stenbiderrogn

Østersene bliver let pocheret når man hælder den varme suppe over dem, hvilket kan være en måde, at lærer at spise østers på, som nybegynder.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Skalddyr, Stenbiderrogn, Østers, Forret, Appetizer
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Antal: 2
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 østers pr. person
  • ½ spsk. stenbiderrogn pr. østers
  • 1 baby/lille ramsløgsblad pr. østers kan udelades
  • 1 spsk. muslingesuppe pr. østers
  • Tang trøffel kan udelades

Sådan gør du

  • Åbn østersene, duft til dem. De skal dufte af frisk havvand, ellers skal kasseres de.
  • Hæld væden fra, og løsn selve østerskødet fra skallen.
  • Den væde der nu dannes, hældes sammen med muslingesuppen inden anretning.
  • Placer alle østersene i en skål med f.eks. isterninger, stanniol eller andet i, så de ikke tipper.
  • Hæld 1 spsk. muslingesuppe ovenpå hver øster, kom dernæst ½ spsk. stenbiderrogn på og placer en enkelt baby ramsløgsblad på.
  • Drys til sidst lidt fint hakket tang trøffel på toppen.

Noter

Kan man tilbrede retten med andre skaldyr? Ja, det kan man godt. Kammuslinger vil være finde, at bruge i stedet for østers.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Frisk østers med rogn

Fremfor at åbne og spise kurven med østers som de er, valgte jeg at lege lidt med, hvad man kan supplere østersen med.
Da stenbiderrognen samtidig er i sæson var det nærliggende, at bruge dem til en lille skøn appetizer.
I fryseren havde jeg en rest muslingesuppe, som blev varmet op, hvor væden fra østersene blev hældt i for, at give suppen lidt mere saltsmag.

Stenbiderrogn på østers

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!