Høre østers ikke kun til nytårsaften? Absolut ikke, især når de kan opsamles næsten udenfor ens dør. Lige nu bør man ikke spise egne opsamlede østers rå, men tilberede dem. En af måderne er som i denne opskrift, at friterer dem.
Jeg har valgt, at vende østersene i panko rasp, som kan købes i specialbutikker, fiskehandlere eller på nettet. Ved servering anrettes østersene i deres skaller med en god skefuld tartare sauce til.
Andre skønne østers retter: Hollandaise gratinerede østers // Østers med yuzu og caviar // Østers fra Vadehavet
Friterede østers
Ingredienser
- 6 – 8 stk. østers
- 2 dl. mel
- 1 stk. æg
- 2 dl. panko rasp eller almindeligt rasp
- Neutral olie til stegning
- Sauce Tartare
Sådan gør du
- Åbn østersene med en østerskniv, men pas på da det i værste fald ender med besøg på den lokale skadestue. Sørg for, at bruge et viskestykke til, at holde om østersen.
- Læg den med den flade side opad. Stik kniven ind i revnen ved den spidse ende af østersen og vrid den fra side til side. Stik den længere ind og løft skallen af, og skær østersen fri, som lægges i en skål.
- Rens skallerne godt med en hård børste og tør dem rene.
- Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
- Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op.
- I mellemtiden vendes østersene først i mel, dernæst i æg og til sidst i panko rasp.
- Friter østersene gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. Skru ned for varmen til middel for, at de ikke bliver for mørke.
Hej Søren
Et hurtigt spørgsmål vedr dine friterede østers.
Hvor varm skal olien ca være? (Jeg friterer i friture gryde med termostat)
Mvh Dennis
Hej Dennis
Jeg tænker, at 180 grader vil være fint. Jeg friterede mine uden termostat, så det er lidt på slump.
Bedste hilsner
Søren
Jeg friterede ved 160 grader. Så blev de helt gennembagte og ikke for brune. Med jeg brugte en beignetdej med øl og pisket æggehvide. Det tog nok en del af den fine østerssmag, så næste gang vil jeg prøve kun men æg og panko…
Bjørn fra Samsø
Hej Bjørn
Det lyder nu ikke dårligt. Jeg tænker, at du har ret, at når du friterede dem tog det noget af selve østerssmagen.
Når jeg steger dem vendt i panko, sørger jeg for at de lige bliver sprøde.
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren
Du skriver ikke hvor lang tid østersne skal have i frituren/olien?
Mvh Travis
Hej Travis
Det er en fejl fra min side. Men omkring 2 – 4 minutter, indtil de er gyldne.
Bedste hilsner
Søren
Hvorfor skal skallerne koges? Kan de ikke bare renses med en hård børste og tøres af?
Hej Søren
Du har helt ret, de behøves ikke koges men bare gøres rene for sand og andet.
Det er lang tid siden jeg har skrevet opskriften, så jeg kan i dag ikke erindrer hvorfor jeg har skrevet de skal koges 😊.
Rigtig godt nytår
Søren
Er i Danmark nu og har ikke fundet en restaurant der laver friterede østers jeg kommer fra Seattle og vi kan købe østers der er uden skal . Jeg har gjort det samme som jer med forberedelse
Undtagen jeg lærte fra en chef i Vancouver Canada dyp Østers i kogende vand ned og op tre til fem sekunder det for dem til at stramme sig sammen og nemt at arbejde med og taber ikke nogen smag lad dem køle ned og gør det som i gør normalt
Hej Svend Erik
Ja det er underligt med Danmark og skaldyr og fisk, især når vores farvand har masser af det.
Tak for tippet, det vil jeg afprøve 👍🏻.
Bedste hilsner
Søren
Restaurant “kanalen” på Wilders plads (Christians havn). Laver de bedste friterede østers.
Det er “deres skyld” jeg er endt inde på denne side, for selv at skulle forsøge mig med at lave det 🙂
Hej Amalie
Restaurant Kanalen kender jeg af navn og at jeg har stået udenfor.
Så ved jeg ikke om mine friterede er lige så gode 🤗? Hvis ikke må du finde ud af hvad Kanalen gør for at de bliver de bedste du har smagt ;-).
Bedste hilsner
Søren