Friterede østers

af | 12. jun 2015 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter

Høre østers ikke kun til nytårsaften? Absolut ikke, især når de kan opsamles næsten udenfor ens dør. Lige nu bør man ikke spise egne opsamlede østers rå, men tilberede dem. En af måderne er som i denne opskrift, at friterer dem.

 

 

Friterede østers

Jeg har valgt, at vende østersene i panko rasp, som kan købes i specialbutikker, fiskehandlere eller på nettet. Ved servering anrettes østersene i deres skaller med en god skefuld tartare sauce til.

 

 

Oysters

 

Friterede østers

En fabelagtig lille forret med friterede østers og den bedste sauce tartare til.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Forret, Skaldyr, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 6 - 8 østers
  • 2 dl. mel
  • 1 æg
  • 2 dl. panko rasp eller almindeligt rasp
  • Neutral olie til stegning
  • Sauce Tartare

Sådan gør du

  • Åbn østersene med en østerskniv, men pas på da det i værste fald ender med besøg på den lokale skadestue. Sørg for, at bruge et viskestykke til, at holde om østersen. Læg den med den flade side opad. Stik kniven ind i revnen ved den spidse ende af østersen og vrid den fra side til side. Stik den længere ind og løft skallen af, og skær østersen fri, som lægges i en skål. Rens skallerne godt med en hård børste, og kog dernæst i 30 minutter.
  • Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel. Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op. I mellemtiden vendes østersene først i mel, dernæst i æg og til sidst i panko rasp. Friter dem gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. Skru ned for varmen til middel for, at de ikke bliver for mørke.

Noter

Server de friterede østers i deres egne skaller med Sauce Tartare til. En nem og lækker lille appetizer eller forret.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Østers

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Dennis Stumpe

    Hej Søren
    Et hurtigt spørgsmål vedr dine friterede østers.
    Hvor varm skal olien ca være? (Jeg friterer i friture gryde med termostat)
    Mvh Dennis

    Svar
    • Søren

      Hej Dennis
      Jeg tænker, at 180 grader vil være fint. Jeg friterede mine uden termostat, så det er lidt på slump.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Bjørn Rasmussen

    Jeg friterede ved 160 grader. Så blev de helt gennembagte og ikke for brune. Med jeg brugte en beignetdej med øl og pisket æggehvide. Det tog nok en del af den fine østerssmag, så næste gang vil jeg prøve kun men æg og panko…
    Bjørn fra Samsø

    Svar
    • Søren

      Hej Bjørn
      Det lyder nu ikke dårligt. Jeg tænker, at du har ret, at når du friterede dem tog det noget af selve østerssmagen.
      Når jeg steger dem vendt i panko, sørger jeg for at de lige bliver sprøde.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Travis

    Hej Søren
    Du skriver ikke hvor lang tid østersne skal have i frituren/olien?
    Mvh Travis

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Travis
      Det er en fejl fra min side. Men omkring 2 – 4 minutter, indtil de er gyldne.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Forslag til nytårs menuen | - […] Friterede Østers med tartare sauce – en perfekt hapser. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!