og
Opskrift på friterede østers

Høre østers ikke kun til nytårsaften? Absolut ikke, især når de kan opsamles næsten udenfor ens dør. Lige nu bør man ikke spise egne opsamlede østers rå, men tilberede dem. En af måderne er som i denne opskrift, at friterer dem.

Jeg har valgt, at vende østersene i panko rasp, som kan købes i specialbutikker, fiskehandlere eller på nettet. Ved servering anrettes østersene i deres skaller med en god skefuld tartare sauce til.

Andre skønne østers retter: Hollandaise gratinerede østers // Østers med yuzu og caviar // Østers fra Vadehavet

Friterede østers

En fabelagtig lille forret med friterede østers og den bedste sauce tartare til.
3.75 fra 4 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Appetizer, Forret, Skaldyr, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 6 – 8 stk. østers
  • 2 dl. mel
  • 1 stk. æg
  • 2 dl. panko rasp eller almindeligt rasp
  • Neutral olie til stegning
  • Sauce Tartare

Sådan gør du

  • Åbn østersene med en østerskniv, men pas på da det i værste fald ender med besøg på den lokale skadestue. Sørg for, at bruge et viskestykke til, at holde om østersen.
  • Læg den med den flade side opad. Stik kniven ind i revnen ved den spidse ende af østersen og vrid den fra side til side. Stik den længere ind og løft skallen af, og skær østersen fri, som lægges i en skål.
  • Rens skallerne godt med en hård børste og tør dem rene.
  • Kom ægget i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
  • Kom 1 cm olie i en dyb pande, som varmes op.
  • I mellemtiden vendes østersene først i mel, dernæst i æg og til sidst i panko rasp.
  • Friter østersene gyldne i den varme olie, hvor de ofte vendes. Skru ned for varmen til middel for, at de ikke bliver for mørke.

Noter

Server de friterede østers i deres egne skaller med Sauce Tartare til. En nem og lækker lille appetizer eller forret.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Friterede østers

Dybstegte østers

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

12 Kommentarer

  1. Dennis Stumpe

    Hej Søren
    Et hurtigt spørgsmål vedr dine friterede østers.
    Hvor varm skal olien ca være? (Jeg friterer i friture gryde med termostat)
    Mvh Dennis

    Svar
    • Søren

      Hej Dennis
      Jeg tænker, at 180 grader vil være fint. Jeg friterede mine uden termostat, så det er lidt på slump.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. Bjørn Rasmussen

    Jeg friterede ved 160 grader. Så blev de helt gennembagte og ikke for brune. Med jeg brugte en beignetdej med øl og pisket æggehvide. Det tog nok en del af den fine østerssmag, så næste gang vil jeg prøve kun men æg og panko…
    Bjørn fra Samsø

    Svar
    • Søren

      Hej Bjørn
      Det lyder nu ikke dårligt. Jeg tænker, at du har ret, at når du friterede dem tog det noget af selve østerssmagen.
      Når jeg steger dem vendt i panko, sørger jeg for at de lige bliver sprøde.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Travis

    Hej Søren
    Du skriver ikke hvor lang tid østersne skal have i frituren/olien?
    Mvh Travis

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Travis
      Det er en fejl fra min side. Men omkring 2 – 4 minutter, indtil de er gyldne.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Søren

    5 stars
    Hvorfor skal skallerne koges? Kan de ikke bare renses med en hård børste og tøres af?

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Søren
      Du har helt ret, de behøves ikke koges men bare gøres rene for sand og andet.
      Det er lang tid siden jeg har skrevet opskriften, så jeg kan i dag ikke erindrer hvorfor jeg har skrevet de skal koges 😊.
      Rigtig godt nytår
      Søren

      Svar
  5. Svend Erik Mikkelsen

    Er i Danmark nu og har ikke fundet en restaurant der laver friterede østers jeg kommer fra Seattle og vi kan købe østers der er uden skal . Jeg har gjort det samme som jer med forberedelse
    Undtagen jeg lærte fra en chef i Vancouver Canada dyp Østers i kogende vand ned og op tre til fem sekunder det for dem til at stramme sig sammen og nemt at arbejde med og taber ikke nogen smag lad dem køle ned og gør det som i gør normalt

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Svend Erik
      Ja det er underligt med Danmark og skaldyr og fisk, især når vores farvand har masser af det.
      Tak for tippet, det vil jeg afprøve 👍🏻.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
    • Amalie

      Restaurant “kanalen” på Wilders plads (Christians havn). Laver de bedste friterede østers.
      Det er “deres skyld” jeg er endt inde på denne side, for selv at skulle forsøge mig med at lave det 🙂

      Svar
      • Søren Willadsen

        Hej Amalie
        Restaurant Kanalen kender jeg af navn og at jeg har stået udenfor.
        Så ved jeg ikke om mine friterede er lige så gode 🤗? Hvis ikke må du finde ud af hvad Kanalen gør for at de bliver de bedste du har smagt ;-).
        Bedste hilsner
        Søren

        Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Forslag til nytårs menuen | - […] Friterede Østers med tartare sauce – en perfekt hapser. […]
3.75 from 4 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!