Østers med Yuzu og Caviar

af | 30. dec 2021 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter

Østers er et lækker skaldyr som kan spises natural, eller som i denne østers opskrift med yuzu og teriyaki syltede glaskål og agurkekugler samt caviar, hvilket giver retten noget helt specielt.

Jeg elsker i dag østers, hvilket ikke altid har været noget jeg var vild med. Med tiden har jeg lært at nyde østers, helt friske uden noget til.

Friske østers smager af hav og en masse umami afhængig af hvor de er opdrættet henne og hvilken østers type det er. Den invasive art stillehavsøstersen er ganske udmærket. Vores limfjordsmusling har mere umamismag og efter min mening mere fin i smagen. Flere franske østers fra forskellige steder og utrolig smagfulde med faktisk deres egen terroir smage. Østers har stor og populær udbredelse verden over.

I denne japansk inspireret opskrift på østers har jeg lyn syltet små kugler af glaskål og agurker, som kommes ovenpå østersene. Opskriften kan være en hjælp hvis man er nybegynder indenfor østers, og stadig helst vil have en østers servering med noget til eller delvis tilberedt.

Marinaden grøntsagerne er syltet i består af kun to ingredienser. Yuzu som er en japansk citrusfrugt, der er en mellemting mellem en citron, lime og grapefrugt, med en sødlig sur og bitter smag. Teriyaki sauce er den anden ingrediens, som blev blandet sammen med yuzu.

Blandingen minder lidt om ponzusauce, grundet yuzu blandingen. Har man en asiatisk butik i ens nabolag kan man eventuelt købe en ponzu sauce.

Lige nøjagtig denne marinade til grøntsagerne synes jeg giver østersen noget helt unikt. Desuden bruger jeg lidt af marinaden til at dryppe over østersene. Man fornemmer stadig østersens egen smag sammen med grøntsagerne og marinaden.

Caviar og østers smager også fantastisk lækkert, og ligger man inde med en smule caviar eksempelvis Baerii kan man komme en enkelt lille teskefuld på hver østers. Smagen af denne kombination er virkelig skøn, hvilket er grunden til jeg foreslår det i denne opskrift.

Østers med Yuzu og Teriyaki

Østers er et lækker skaldyr som kan spises natural, eller som i denne østers opskrift med yuzu og teriyaki syltede glaskål og agurkekugler og caviar, hvilket giver retten noget helt specielt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Skaldyr, Appetizer, Forret
Køkken: Dansk, Japansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Marinering: 6 timer
Samlet tid: 6 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 stk. glaskål
  • 1 stk. agurk
  • 1 dl. yuzu saft
  • ½ dl. teriyaki sauce
  • 15 g. baerii kaviar
  • 12 stk. østers

Sådan gør du

  • Udstik 24 kugler af glaskålen og 24 kugler af agurken.
  • Bland ½ dl. yuzusaft med teriyaki saucen, hvori glaskål kuglerne marineres i, i 6 timer eller mere.
  • Resten af yuzusaften hældes over agurkekuglerne som marineres i 4 timer.
  • Åbn østersene ved at placere dem på et viskestykke med den flade side nedad. Læg noget af viskestykket over hvor man kan holde om det. Stik østerskniven ind bagerst i østersen hvor den vrikkes indtil østersen giver efter. Lugt til østersen som skal dufte af frisk havvand. Hæld det vand fra og lirk den fra skallen.
  • Placer 3 syltede glaskaalkugler og 2 agurkekugler på 8 af østersene.
  • Dryp en lille smule af yuzu teriyaki marinaden over de 8 østers.
  • Fordel kaviaren over de resterende 4 østers.

Noter

Server disse yuzu østers som snack eller forret med en god champagne til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Prøv også disse opskrifter: Skindstegt Kulmule // Stenbiderrogn på Jordskokkepuré // Hummer på Asparges Risotto

Meget ofte ligger østersene i lidt træ med høvlspåner når man køber dem i supermarkederne.

I denne opskrift på østers har jeg brugt limfjords østers som er mere flade end de franske.

Har du som sagt lidt caviar bør du prøve at kombinere østers og caviar sammen, hvilket giver en virkelig skøn smag.

God fornøjelse med at prøve østers, eller blive inspireret af min opskrift om østers.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!