Stenbiderrogn på jordskokkepure er en perfekt kombination og de er som skabt hinanden i en skøn og nem forret.
Stenbiderrogn er nærmest en pendant til den ægte og dyre kaviar. I de sidste mange år er stenbiderrognen blevet utrolig populær, da den på grund sin friske rogn kan bruges i mange forskellige retter.
Desuden har den været kendetegnet for at nu kommer foråret snart, selv om den allerede kan købes fra omkring januar eller februar af.
Opskrift på stenbiderrogn på jordskokkepure.
Man skal ligeledes kun bruge få ingredienser til stenbiderrogn på jordskokkepure som er frisk stenbiderrogn, jordskokker, rødløg og dild.
Rognen får selskab af en jordskokkepure som man meget nemt kan lave dagen inden.
Jordskokkepureen skal desuden serveres lunken eller kold. Bliver den serveret varm kan der ske det, at stenbiderrognen tilberedes og skifter fra den flotte og skønne røde farve til en bleg farve.
Retten valgte jeg at anrette med en rund bage form af 6 centimeter i omkreds, hvor først man kommer jordskokkepureen ned i og smører ud, og dernæst et lag stenbiderrogn.
På den måde får man en flot cirkel med en bund af hvis jordskokkepure med en rød ring af stenbiderrogn.
Til drysser jeg lidt fint hakket rødløg og dild over og rundt om.
Mere skal der ikke til en super lækker forret af stenbiderrogn.
Prøv disse skønne opskrifter: Stenbiderrogn og rygeost // Stenbiderrogn på Blinis
Stenbiderrogn på jordskokkepure Perfekt opskrift med stenbiderrogn
Ingredienser
- 400 g. jordskokker
- Mælk
- 200 g. stenbiderrogn
- 2 stk. rødløg
- 1 bundt dild
- Salt og peber
- Flagesalt
Sådan gør du
- Skræl jordskokkerne som skæres i mindre stykker.
- Kom jordskokke stykkerne i en gryde, hvor de dækkes med mælken.
- Lad jordskokkerne simre indtil de er møre, dette kan tage 20 – 30 minutter.
- Pas på at mælken ikke koger over.
- Når jordskokkerne er møre, hældes mælken fra, MEN gemmes.
- Blend jordskokkerne med en stavblender. Mangler pureen noget væde kommes lidt af mælken som jordskokkerne blev kogt i i pureen.
- Smag pureen til med salt og peber.
- Pureen må ikke være varm når retten anrettes, da stenbiderrognen derved tilberedes og bliver misfarvet.
- Sørg for at stenbiderrognen er tilpas saltet.
- Fjern skallen fra løget, som skæres i små tern.
- Pil mindre duske af dilden.
- Placer udstikkeren midt på tallerkenen, og kom omkring 2 spsk. Jordskokken i som med en ske smøres ud. Der skal være omkring 1 cm i højden.
- Kom dernæst 1 – 2 spsk. Stenbiderrogn ovenpå jordskokkepureen, som skal dække pureen.
- Tag forsigtig udstikkeren op, og klargør de næste tre anretninger.
- Drys lidt fintskåret rødløg og små buketter dild rundt om anretningen og server.
- Drys lidt flagesalt ovenpå stenbiderrognen.
Noter
Hvert år køber jeg omkring 1 kilo ikke renset stenbiderrogn, som jeg efterfølgende selv renser.
Helt frisk stenbiderrogn er omgivet af en hinde som skal fjernes inden man kan bruge rognen.
Med tiden har jeg fundet ud af, at det er meget nemt selv at Rense stenbiderrognen og det er ret hurtigt at gøre.
På den måde sparer jeg også omkring 40 – 50 procent af prisen i forhold til at købe dem i renset stand.
Efterfølgende vejer jeg rognen af og fryser dem i mindre portioner. Jeg har resten af året noget lækkert stenbiderrogn i fryseren.
Stenbiderrognen kan holde sig i op til 1 år. Normalt siger man at fisk kan holde sig 3 – 4 måneder i fryseren, men jeg har oplevet at rognen smager godt og er fin efter et år i fryseren.
Man kan nemt anrette forretten med stenbiderrogn et par timer i forvejen, og stille den i køleskabet indtil den skal serveres.
Drys med finthakkede rødløg og dild ovenpå og rundt om jordskokke og stenbiderrogn anretningen.
0 kommentarer