Sauce Tartare til friterede skaldyr, rejer, fisk, fiskefrikadeller eller eksempelvis fish and chips smager forrygende lækkert.
Især den hjemmelavede Sauce Tartare, som faktisk er utrolig nem at lave, og kan holde sig i flere dage i køleskabet.
En Tartar Sauce som den også kaldes består af nogle få ingredienser som de fleste har i deres hjem. Mayonnaise, kapers, cornichoner eller drueagurker, sennep, løg og persille. Ingredienserne hakkes fint og blandes med en god mayonnaise. Og så har men en ægte Sauce Tartare til sine fiske og skaldyrsretter.
Jeg kunne godt bruge den til andet end fisk og skaldyr som noget kold og mørt kalvekød på et godt stykke brød. Tartar saucen vil være utrolig lækker ovenpå.
Jeg serverede for nylig tartar sauce til Panko Friterede Østers, som kun fik østersene til, at smage endnu bedre. Men den kan også serveres til Fiskefrikadeller.
Min opskrift på Sauce Tartare er meget klassisk.
Opskriften på denne sauce tartare er som sagt meget er meget traditionel. Dog er der en ting jeg synes der er vigtigt i en rigtig god sauce tartare, hvilket er mayonnaisen. Den hjemmelavede er nu den bedste, men har du ikke lige ingredienserne, så sørg for at købe en god mayonnaise, som eksempelvis den økologiske på glas eller Hellmann´s som er lavet på æg.
Prøv også disse dejlige saucer: Hollandaise Sauce // Beurre Blanc Sauce
Sauce Tartare
Ingredienser
- 2 dl. mayonnaise
- ½ dl. youghurt eller 18% creme fraiche
- 2 spsk. hakkede cornichoner
- 1 spsk. hakket kapers
- 1 fint hakket skalotteløg
- 2 – 4 tsk. god dijonsennep
- 1 spsk. fint hakket persille eller purløg eller anden krydderurt der passer til
- Lidt citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser sammen og smag til med salt, peber, ekstra dijonsennep og citronsaft.
Noter
Hvor stammer en Sauce Tartare fra?
Den er oprindelig fra Frankrig og minder lidt om remouladen med nogle af de samme ingredienser. Lige som remouladen er den rigtig god til fiskeretter, især panerede pga. den syre og bid der er i saucen.
Hvor lang tid kan en Tartar Sauce holde sig?
Den kan holde sig 5 – 7 dage i køleskabet. Som alt andet er det altid en god ide at lugte og smage, hvis man er i tvivl om madvaren er blevet for gammel.
Ingredienser til den perfekte Tartar Sauce, som hakkes fint og blandes med mayonnaisen.
Hej Søren.
Jeg har prøvet og laver en del gang Tartare, også på din måde 🙂
MEN hvorfor bliver min ALTID sååå flydende? Jeg bruger nok A38 laktosefri (fødevare allergi) Jeg ved det godt, at man IKKE må rører sammen det hele hurtig. så jeg bruger bare en dejskraber. Alle våde ingredienser jeg bruger til det, tørrer/drypper jeg grundeligt (tørrer jeg dem lidt i ovn, på 35 grader i 10-15 min)
Har du en pift, hvad jeg kan gøre anderles?
Bh Gabriella
Hej Gabriella
Jeg tror det er fordi du bruger a38 laktosefri. Du kan evt. Komme halvt eller kun en 1/4 A38 i eller udelukkende bruge mayonnaise, da det vil gøre at det ikke bliver så flydende.
Et fif kan være, at du forsøger dig frem med en mini portion af mayonnaise og A38 for, at finde den rette kombination. :-).
Bedste hilsner
Søren
Hej Søren, kan man bruge det grønne fra forårsløg eller purløg i stedet for skalotteløg? Jeg kan ikke tåle løg bortset fra de ovenstående forslag.
Mvh. Malene ☺️
Hej Malene
Du kan sagtens bruge purløg, hvilket vil passe fint til en sauce tartare, eller udelade det.
Bedste hilsner
Søren
1 teskefuld dijon er rigeligt
Hej Ib
Ja, man kan komme den mængde i man selv synes passer til. Jeg bruger personlig en mild dijon sennep.
God St. Bededag
Søren