og

Østers med agurkeskum

af | 9. maj 2013 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Østers med agurkeskum

For nyligt var jeg på årets sidste østerstur i Vadehavet, hvilket kun kunne lade sig gøre når vejret har været så køligt helt ind i april måned.

Jeg valgte, at lave en agurkeskum med frisk revet peberrod i og lidt ørred rogn til. Friske østers kan holde sig ca. 3 – 4 døgn i køleskabet. Såfremt du gør som jeg, at finde dem selv er der altid en risiko for, at de kan indeholde bakterier der kan give maveproblemer. Risikoen er dog mindre i vintermånederne, hvor temperaturen er lidt over frysepunktet.

Andre skønne retter med østers: Østers Natural // Østers og Stenbiderrogn // Gin og Østers

Vadehavs Østers

Ingredienser:

  • 12 østers.
  • ½ agurk.
  • 1 – 2 frisk revet peberrod.
  • 1 g. Lecithin.
  • Friske ørredrogn.

Fremgangsmåde:

  • Dag 1: Riv og blend agurken. Pres væden gennem en finmasket si. Tilsæt lidt skummetmælk eller vand, så der er 155 g væde. Bland peberroden i. Såfremt du tænker væden virker for stærk, vil den i skummet virke mere afdæmpet. Hellere for meget peberrod end for lidt. Lad blandingen stå i køleskabet til næste dag.
 
  •  Dag 2: Blend væden med en stavblender og si den. Tilsæt Lecithinen og blend den grundigt til det er opløst. Lad væden stå i ½ time. Hæld det i en aflang beholder og blend i overfladen til der dannes skum. Lad det stå i et par minutter, hvorefter skummet kan fjernes med en ske og der blendes et nyt lag skum osv. 

    Åben østersene. Hvis de lugter underligt og ikke af frisk havvand kasseres de. Løsn dem fra skallerne og læg       dem tilbage i skallen. Læg skummet ovenpå østersene sammen med ørredrognen.

Agurkeskum på østers

Server med en god hvidvintil.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!