Løgblade som er brændte med stenbiderrogn er en skøn hapser.
Stenbiderrognen er stadig til, at købe hos fiskehandleren, og jeg har lavet en hurtig appetizer af brændte løg, to slags mayonnaise og hjemmerøget røget stenbiderrogn. En hurtig og nem ret, som smager utrolig godt og nærmest af forår. Snyd dig ikke for, at prøve stenbiderrogn. Man kan kalde det for den danske kaviar som er noget billigere end den ægte sorte caviar.
Opskrift på brændte løgblade med stenbiderrogn
Opskriften er ikke svær at gå til, selv om den består af flere trin. Så længe du følger dem går det ikke galt.
Jeg har brugt en røgpistol til, at røge stenbiderrognen. Hvis man ikke har en røgpistol kan du bruge min anden metode til at røge dem. Du kan også udelade det og i stedet bruge frisk stenbiderrogn. Når man røger rogn må røgen ikke være særlig varm, da rogn generelt bliver misfarvet ved varme.
Brændte løg laves ved at stege skæresiden på et halveret løg som pilles fra hinanden. Disse fyldes med ramsløg mayonnaise og stenbiderrognen. Dernæst toppes de med lidt aske mayonnaise.
Prøv disse opskrifter: Blinis med stenbiderrogn // Flamberet kammusling og stenbiderrogn
Brændte løgblade og rogn
Ingredienser
- 4 spsk. stenbiderrogn
- 1/4 tsk. salt
- 2 stk. zittauerløg
- 4 tsk. ramsløg mayonnaise
- 2 tsk. mayonnaise
- 1 tsk. porre aske
Sådan gør du
- Start med, at salte stenbiderrognen, såfremt fiskehandleren ikke har gjort det.
- Skræl løgene og del dem på langs.
- Varm en pande op med lidt olie på.
- Steg løgene på skæresiden indtil de er meget mørke.
- Sæt dernæst løgene i ovnen i 10 minutter ved 150 grader for, at tilberede dem.
- Tag løgene ud af ovnen og skil dem ad i løgbåde.
- Ryg stenbiderrognen ved, at lægge dem i en sigte, som placeres i en gryde. Læg stanniol over gryden.
- Fyld røgpistolen og fyld gryden med røg, og læg stanniolen godt over den. Lad stenbiderrognen stå et par minutter og gentag processen 3 – 4 gange.
- Som alternativ kan en gryde bruges, hvis man ikke har en røgpistol.
- Hæld lidt røgsmuld (kan købes i byggemarkeder, fiskehandlere m.fl. steder) i bunden af gryden, som stilles på komfuret ved lavt blus. Når smuldet begynder, at ryge placeres sigte i gryden med stanniol over. Lad det røge i ca. 5 minutter.
- Bland mayonnaisen med porreasken.
- Fyld ca. ½ – 1 tsk. ramsløgsmayonnaise i bunden af hver løgblad.
- Kom ca. ½ tsk. porreaske mayonnaise ovenpå.
- Læg 1 tsk. stenbiderrogn på toppen.
Noter
Løgene må gerne blive godt brændte på skæresiden, da de skal kunne skilles ad i blade. Har du en grill kan løgene også brændes der på. Det giver dem desuden en let grill smag, som passer rigtig fin til retten.
Det gør ikke noget at løgbladene er kølet ned, og du kan derfor lave dem dagen inden, hvilket mayonnaiserne også kan. På den måde sparer man lidt tid når retten skal serveres for ens gæster.
Du tænker måske at både ramsløg mayonnaise og aske mayonnaise er meget. Men jeg synes at begge ingredienser giver noget særlig til rognen og bladene. Hvis du vil udelade noget bør det være aske mayonnaisen.
Stenbiderrognen røges nemt med en røgpistol.
Meget elegant servering – godt udtænkt 🙂
Tusinde tak Piskeris ?.