og

Brændte løgblade og stenbiderrogn

af | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Brændte løgblade med stenbiderrogn

Løgblade som er brændte med stenbiderrogn er en skøn hapser.

Stenbiderrognen er stadig til, at købe hos fiskehandleren, og jeg har lavet en hurtig appetizer af brændte løg, to slags mayonnaise og hjemmerøget røget stenbiderrogn. En hurtig og nem ret, som smager utrolig godt og nærmest af forår. Snyd dig ikke for, at prøve stenbiderrogn. Man kan kalde det for den danske kaviar som er noget billigere end den ægte sorte caviar.

Opskrift på brændte løgblade med stenbiderrogn

Opskriften er ikke svær at gå til, selv om den består af flere trin. Så længe du følger dem går det ikke galt.

Jeg har brugt en røgpistol til, at røge stenbiderrognen. Hvis man ikke har en røgpistol kan du bruge min anden metode til at røge dem. Du kan også udelade det og i stedet bruge frisk stenbiderrogn. Når man røger rogn må røgen ikke være særlig varm, da rogn generelt bliver misfarvet ved varme.

Brændte løg laves ved at stege skæresiden på et halveret løg som pilles fra hinanden. Disse fyldes med ramsløg mayonnaise og stenbiderrognen. Dernæst toppes de med lidt aske mayonnaise.

Prøv disse opskrifter: Blinis med stenbiderrogn // Flamberet kammusling og stenbiderrogn

Brændte løgblade og rogn

Mayonnaise, stenbiderrogn og brændte løgskaller er en forrygende appetizer
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Fisk, Rogn, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Sådan gør du

  • Start med, at salte stenbiderrognen, såfremt fiskehandleren ikke har gjort det.
  • Skræl løgene og del dem på langs.
  • Varm en pande op med lidt olie på.
  • Steg løgene på skæresiden indtil de er meget mørke.
  • Sæt dernæst løgene i ovnen i 10 minutter ved 150 grader for, at tilberede dem.
  • Tag løgene ud af ovnen og skil dem ad i løgbåde.
  • Ryg stenbiderrognen ved, at lægge dem i en sigte, som placeres i en gryde. Læg stanniol over gryden.
  • Fyld røgpistolen og fyld gryden med røg, og læg stanniolen godt over den. Lad stenbiderrognen stå et par minutter og gentag processen 3 – 4 gange.
  • Som alternativ kan en gryde bruges, hvis man ikke har en røgpistol.
  • Hæld lidt røgsmuld (kan købes i byggemarkeder, fiskehandlere m.fl. steder) i bunden af gryden, som stilles på komfuret ved lavt blus. Når smuldet begynder, at ryge placeres sigte i gryden med stanniol over. Lad det røge i ca. 5 minutter.
  • Bland mayonnaisen med porreasken.
  • Fyld ca. ½ – 1 tsk. ramsløgsmayonnaise i bunden af hver løgblad.
  • Kom ca. ½ tsk. porreaske mayonnaise ovenpå.
  • Læg 1 tsk. stenbiderrogn på toppen.

Noter

Man kan dagen forinden tilberede mayonnaisen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Sådan brændes løg

Løgene må gerne blive godt brændte på skæresiden, da de skal kunne skilles ad i blade. Har du en grill kan løgene også brændes der på. Det giver dem desuden en let grill smag, som passer rigtig fin til retten.

Det gør ikke noget at løgbladene er kølet ned, og du kan derfor lave dem dagen inden, hvilket mayonnaiserne også kan. På den måde sparer man lidt tid når retten skal serveres for ens gæster.

Du tænker måske at både ramsløg mayonnaise og aske mayonnaise er meget. Men jeg synes at begge ingredienser giver noget særlig til rognen og bladene. Hvis du vil udelade noget bør det være aske mayonnaisen.

Røget stenbiderrogn

Stenbiderrognen røges nemt med en røgpistol.

Fyldte løgblade med stenbiderrogn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Meget elegant servering – godt udtænkt 🙂

    Svar
    • Søren

      Tusinde tak Piskeris ?.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!