Brændte løgblade og rogn

af | 21. apr 2016 | Appetizer, Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter

Stenbiderrognen er stadig til, at købe hos fiskehandleren, og jeg har lavet en hurtig appetizer af brændte løg, to slags mayonnaise og hjemmerøget røget stenbiderrogn. En hurtig og nem ret, som smager utrolig godt og nærmest af forår. Snyd dig ikke for, at prøve stenbiderrogn.

Stenbiderrogn

Jeg har brugt en røgpistol til, at røge stenbiderrognen. Hvis man ikke har en røgpistol kan man enten udelade det og bruge den friske rogn, eller bruge en gammel gryde som alternativ.

Brændte løg

Løgene må gerne blive godt brændte, da de skal skilles ad i blade.

Brændte løgblade og rogn

Mayonnaise, stenbiderrogn og brændte løgskaller er en forrygende appetizer
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Appetizer, Fisk, Rogn, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 4 spsk. stenbiderrogn
  • 1/4 tsk. salt
  • 2 zittauerløg
  • 4 tsk. ramsløg mayonnaise
  • 2 tsk. mayonnaise
  • 1 tsk. porre aske

Sådan gør du

  • Start med, at salte stenbiderrognen, såfremt fiskehandleren ikke har gjort det.
  • Skræl løgene og del dem på langs.
  • Varm en pande op med lidt olie på.
  • Steg løgene på skæresiden indtil de er meget mørke.
  • Sæt dernæst løgene i ovnen i 10 minutter ved 150 grader for, at tilberede dem.
  • Tag løgene ud af ovnen og skil dem ad i løgbåde.
  • Ryg stenbiderrognen ved, at lægge dem i en sigte, som placeres i en gryde. Læg stanniol over gryden. Fyld røgpistolen og fyld gryden med røg, og læg stanniolen godt over den. Lad stenbiderrognen stå et par minutter og gentag processen 3 - 4 gange.
  • Som alternativ kan en gryde bruges, hvis man ikke har en røgpistol.
  • Hæld lidt røgsmuld (kan købes i byggemarkeder, fiskehandlere m.fl. steder) i bunden af gryden, som stilles på komfuret ved lavt blus. Når smuldet begynder, at ryge placeres sigte i gryden med stanniol over. Lad det røge i ca. 5 minutter.
  • Bland mayonnaisen med porreasken.
  • Fyld ca. ½ - 1 tsk. ramsløgsmayonnaise i bunden af hver løgblad.
  • Kom ca. ½ tsk. porreaske mayonnaise ovenpå.
  • Læg 1 tsk. stenbiderrogn på toppen.

Noter

Man kan dagen forinden tilberede mayonnaisen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Røget stenbiderrogn

Stenbiderrognen røges nemt med en røgpistol.

Stenbiderrogn og løg

Billederne tog jeg på en skøn forårsdag på klinkegulvet i vores sommerhus på Fanø.

Jeg har samlet et par andre gode opskrifter med stenbiderrogn som kan tjekkes ud.

Stenbiderrogn på blinis en ren klassiker.

Rejecocktail med stenbiderrogn.

Stenbiderrogn med flamberet kammusling.

Stenbiderrogn og rygeost.

Man kan også søge på min blog for flere stenbiderrogn opskrifter.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Piskeriset

    Meget elegant servering – godt udtænkt 🙂

    Svar
    • Søren

      Tusinde tak Piskeris ?.

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!