Brændte løgblade og rogn
Stenbiderrognen er stadig til, at købe hos fiskehandleren, og jeg har lavet en hurtig appetizer af brændte løg, to slags mayonnaise og hjemmerøget røget stenbiderrogn. En hurtig og nem ret, som smager utrolig godt og nærmest af forår. Snyd dig ikke for, at prøve stenbiderrogn.
Jeg har brugt en røgpistol til, at røge stenbiderrognen. Hvis man ikke har en røgpistol kan man enten udelade det og bruge den friske rogn, eller bruge en gammel gryde som alternativ.
Løgene må gerne blive godt brændte, da de skal skilles ad i blade.

Brændte løgblade og rogn
Ingredienser
- 4 spsk. stenbiderrogn
- 1/4 tsk. salt
- 2 zittauerløg
- 4 tsk. ramsløg mayonnaise
- 2 tsk. mayonnaise
- 1 tsk. porre aske
Sådan gør du
- Start med, at salte stenbiderrognen, såfremt fiskehandleren ikke har gjort det.
- Skræl løgene og del dem på langs.
- Varm en pande op med lidt olie på.
- Steg løgene på skæresiden indtil de er meget mørke.
- Sæt dernæst løgene i ovnen i 10 minutter ved 150 grader for, at tilberede dem.
- Tag løgene ud af ovnen og skil dem ad i løgbåde.
- Ryg stenbiderrognen ved, at lægge dem i en sigte, som placeres i en gryde. Læg stanniol over gryden. Fyld røgpistolen og fyld gryden med røg, og læg stanniolen godt over den. Lad stenbiderrognen stå et par minutter og gentag processen 3 - 4 gange.
- Som alternativ kan en gryde bruges, hvis man ikke har en røgpistol.
- Hæld lidt røgsmuld (kan købes i byggemarkeder, fiskehandlere m.fl. steder) i bunden af gryden, som stilles på komfuret ved lavt blus. Når smuldet begynder, at ryge placeres sigte i gryden med stanniol over. Lad det røge i ca. 5 minutter.
- Bland mayonnaisen med porreasken.
- Fyld ca. ½ - 1 tsk. ramsløgsmayonnaise i bunden af hver løgblad.
- Kom ca. ½ tsk. porreaske mayonnaise ovenpå.
- Læg 1 tsk. stenbiderrogn på toppen.
Noter
Stenbiderrognen røges nemt med en røgpistol.
Billederne tog jeg på en skøn forårsdag på klinkegulvet i vores sommerhus på Fanø.
Jeg har samlet et par andre gode opskrifter med stenbiderrogn som kan tjekkes ud.
Stenbiderrogn på blinis en ren klassiker.
Rejecocktail med stenbiderrogn.
Stenbiderrogn med flamberet kammusling.
Man kan også søge på min blog for flere stenbiderrogn opskrifter.