og
Opskrift på porreaske

Porreaske er en nem måde, at bruge som effekt til tallerken anretning. Udover en flot effekt, giver den desuden smag af brændt porre, som f.eks. kan bruges i en mayonnaise eller andet.

Prøv denne opskrift: Aspargesolie

Porreaske

Når porreasken anvendes hældes den i en fin sigte, som drysses udover en del af tallerkenen.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Grøntsager, Tilbehør, opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 – 2 porre

Sådan gør du

  • Skær toppen af porren.
  • Del i 2 – 3 mindre dele, som dernæst skæres i tynde strimler på langs.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt dem i ovnen på 180 grader i ca. 45 – 60 minutter indtil de er sorte.
  • Kom de brændte porre stykker i en kaffekværn, morter, minihakker, som kværn det til pulver.
  • Si det dernæst gennem et fint dørslag.
  • Hæld asken i en lufttæt beholder, som placeres et tørt sted.

Noter

Porreaske kan holdes nærmest uendeligt.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Porre skåret til blade

Man skal ikke bruge andet end 1 – 2 porre, ovn og en kaffekværn, morter eller en pose og kagerulle og en si. Så har man noget der kan holde sig i lang tid, og bruges når ens gæster skal imponeres.

Brændte porreblade til porreaske

Kom de brændte porreblade i en krydderihakker eller miniblender som sørger for at man får en fin porreaske.

I nedenstående foto har jeg brugt porreasken som primært en effekt for, at bryde farverne på tallerken. Men smagen af asken vil samtidig være tilstede i retten.

Porreaske på stenbiderrogn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!