Porreaske er en nem måde, at bruge som effekt til tallerken anretning. Udover en flot effekt, giver den desuden smag af brændt porre, som f.eks. kan bruges i en mayonnaise eller andet.
Prøv denne opskrift: Aspargesolie
Porreaske
Ingredienser
- 1 – 2 porre
Sådan gør du
- Skær toppen af porren.
- Del i 2 – 3 mindre dele, som dernæst skæres i tynde strimler på langs.
- Læg dem på en bageplade med bagepapir på.
- Sæt dem i ovnen på 180 grader i ca. 45 – 60 minutter indtil de er sorte.
- Kom de brændte porre stykker i en kaffekværn, morter, minihakker, som kværn det til pulver.
- Si det dernæst gennem et fint dørslag.
- Hæld asken i en lufttæt beholder, som placeres et tørt sted.
Noter
Man skal ikke bruge andet end 1 – 2 porre, ovn og en kaffekværn, morter eller en pose og kagerulle og en si. Så har man noget der kan holde sig i lang tid, og bruges når ens gæster skal imponeres.
Kom de brændte porreblade i en krydderihakker eller miniblender som sørger for at man får en fin porreaske.
I nedenstående foto har jeg brugt porreasken som primært en effekt for, at bryde farverne på tallerken. Men smagen af asken vil samtidig være tilstede i retten.
0 kommentarer