og
Opskrift på porreaske

Porreaske er en nem måde, at bruge som effekt til tallerken anretning. Udover en flot effekt, giver den desuden smag af brændt porre, som f.eks. kan bruges i en mayonnaise eller andet.

Prøv denne opskrift: Aspargesolie

Porreaske

Når porreasken anvendes hældes den i en fin sigte, som drysses udover en del af tallerkenen.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Grøntsager, Tilbehør, opskrift
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 – 2 porre

Sådan gør du

  • Skær toppen af porren.
  • Del i 2 – 3 mindre dele, som dernæst skæres i tynde strimler på langs.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Sæt dem i ovnen på 180 grader i ca. 45 – 60 minutter indtil de er sorte.
  • Kom de brændte porre stykker i en kaffekværn, morter, minihakker, som kværn det til pulver.
  • Si det dernæst gennem et fint dørslag.
  • Hæld asken i en lufttæt beholder, som placeres et tørt sted.

Noter

Porreaske kan holdes nærmest uendeligt.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Porre skåret til blade

Man skal ikke bruge andet end 1 – 2 porre, ovn og en kaffekværn, morter eller en pose og kagerulle og en si. Så har man noget der kan holde sig i lang tid, og bruges når ens gæster skal imponeres.

Brændte porreblade til porreaske

Kom de brændte porreblade i en krydderihakker eller miniblender som sørger for at man får en fin porreaske.

I nedenstående foto har jeg brugt porreasken som primært en effekt for, at bryde farverne på tallerken. Men smagen af asken vil samtidig være tilstede i retten.

Porreaske på stenbiderrogn

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!