Asparges Olie

af | 20. sep 2016 | Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

I asparges sæsonen gemmer jeg altid skræller og enderne af især de hvide asparges.

Jeg putter dem i frostposer og dernæst i fryseren til senere brug. Den kan nemt bruges til at lave denne utrolig dejlige olie med masser af aspargessmag.

Olien kan bruges til mange forskellige ting som mayonnaise, vinaigrette, i salater og mange andre ting.

Opskrift på Asparges olie

Det er utrolig nemt at lave en lækker aspargesolie ud af enderne og skrællerne fra de store skønne hvide asparges. De varmes op i en neutral olie, hvor de efterfølgende får lov at trække indtil olien hældes gennem et dørslag og i en beholder. Olien holder sig bedst i køleskabet i op til 4 – 6 måneder.

Jeg havde lykkeligt glemt alt om denne pose med aromatiske aspargesskræller- og ender indtil jeg for nyligt fiskede den op af vores fryser. Planen havde hele tiden været, at lave en liter lækker asparges olie, som jeg eksempelvis vil bruge til en hjemmelavet asparges mayonnaise, hvor mayonnaisen får en fantastisk smag af asparges.

Aspargesender og skræller kan også trylles om til en af de bedste supper der findes, Aspargessuppe .

Skrællede Asparges

Aspargesmayonnaise kan bruges sammen med æg, rejer eller f.eks. grønne asparges for, at fremhæve smagen af asparges, hvilket gør grønne asparges endnu bedre. Hvis du bruger min opskrift på mayonnaise kan du udskifte olien med aspargesolie eller halvdelen afhængig af, hvor kraftig aspargesmayonnaisen skal være.

Fremgangsmåden til aspargesolie er utrolig nem og tager ikke lang tid. Jeg fik desuden frigivet ekstra plads i fryseren, hvilket jeg ved min hustru værdsætter rigtig meget.

Asparges Olie

Asparges olie er fantastisk til en mayonnaise eller når man ønsker lidt ekstra asparges smag i en salat.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Olier, Syltning, Konservering, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • Aspargesskræller -og/eller ender
  • Neutral olie som f.eks. solsikkeolie

Sådan gør du

  • Kom aspargesskræller- og/eller enderne i en gryde.
  • Dæk dem til med olien.
  • Varm olien op til 65 grader, hvor det simrer i 30 minutter.
  • Tag gryden af varmen og lad den stå i 60 – 90 minutter.
  • Hæld det hele i et dørslag og hæld olien på steriliserede flasker.

Noter

Asparges olien kan gemmes ca. 6 måneder i køleskabet.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

aspargesskraeller

Lad aspargesenderne- og skrællerne simre i den neutrale olie, hvorefter de trækker.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!