Pighvar & Aspargessuppe

af | 6. jul 2017 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Supper

Pighvar og asparges suppe er en skøn måde, at afslutte asparges sæsonen på. Jeg havde gemt lidt hvide asparges rester i fryseren, som jeg sidste weekend tog op, og lavede en skøn cremet suppe af. Dertil et stykke smørstegt pighvar og Læsø jomfruhummer.
En meget simpel forret, hvor det udelukkende er råvarerne, der kommer i spil. Jeg har ikke gjort noget specielt ved pighvaren udover, at smørstege den. For mig er det en skøn og simpel måde, at tilberede et stykke fisk på, især når det handler om en så udsøgt og delikat fisk som pighvar.

I år har den hvide asparges sæson varet lidt længere, men den kom også sent i gang pga. vejret. Jeg nyder hvert år når asparges sæsonen starter, og får som regel kreeret nye asparges opskrifter til bloggen.
Men det er selvfølgelig ikke kun nye, men også gamle der bruges.
I år har vi fået masser af hvide asparges som primært er blancheret i vand men en klat smør til, hvor de serveres som tilbehør. Og noget bedre tilbehør findes næsten ikke.

Opskriften er en let forret, hvor suppen uden problemer kan tilberedes en til to dage i forvejen, og varmes op.

Pighvar & Aspargessuppe

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dansk
Køkken: Fisk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

Aspargessuppe

  • 500 gr hvide asparges
  • 5 dl. hønsefond
  • 2 skalotteløg
  • 1 dl. hvidvin
  • ½ - 1 dl. fløde
  • 2 æggeblommer
  • Salt og peber
  • Evt. ramsløgsolie

Pighvar og jomfruhummer

  • 4 små stykker pighvar fileter
  • 4 jomfruhummere eller store haler
  • 50 g. smør
  • Salt

Sådan gør du

Aspargessuppe

  • Skræl aspargeserne ved, at holde fast ved hovedet og skrælle ned mod bunden af aspargesen. Skær derefter bunden af.
  • Skær hovederne af som lægges til side. Resten skæres i mindre stykker.
  • Skær skalotteløgene i tern, som sautereres.
  • Tilsæt aspargeserne, som sauteres i 1 minut, hvorefter hvidvinen hældes.
  • Lad alkoholen fordampe i ca. 2 minutter, hvorefter hønsefonden hældes ved.
  • Suppen skal simre i 20 – 25 minutter under låg.
  • Tag aspargeserne op som blendes.
  • Tilsæt efterhånden lidt af suppen.
  • Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden.
  • Suppen må når æggeblommerne skal i, da den kan risikere, at skille.
  • Hold suppen lun indtil servering.
  • Hæld lidt suppe op i en dyb tallerken, hvori der kommes et stykke pighvar og jomfruhummer i, dryp evt. lidt dråber ramsløgsolie i suppen.

Pighvar og jomfruhummer

  • Salt pighvar fileterne en time inden tilberedning.
  • Hvis du har hele jomfruhummere, fjernes først kroppen fra halen ved, at lirke det af.
  • Fjern forsigtigt det øverste af skallen fra halen, og tryk dernæst på halen og lirk kroppen ud af det sidste af skallen, hvor tarmen gerne skulle sidde på.
  • Det kan godt være lidt svært de første par gange.
  • Sæt en kødnål gennem, fra hale til top på jomfruhummerne for, at de ikke bøjer under tilberedning.
  • Varm en pande op til 2/3 varme, og kom lidt olie på.
  • Læg pighvarfileterne på panden og kom smørret på.
  • Steg fileterne i maksimum 3 minutter i alt.
  • Jomfruhummerne skal have ca. 1 – 2 minutter i alt.
  • Undervejs i stegningen hældes det varme smør over fileterne med en ske.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.