Hummerbisque

af | 30. dec 2020 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter, Supper

Hummerbisque er en perfekt og cremet hummersuppe der er fantastisk som forret. Smagen af hummer og cognac passer utrolig godt sammen.

En af de fantastisk klassisk franske supper som man absolut bør prøve at lave er hummerbisque eller hummersuppe. En af de mest perfekte forretter man kan lave, og som i virkeligheden ligeledes er ret nem selv at lave.
Derfor bør man tilberede sin egen fremfor en færdiglavet hummerbisque fra supermarkedet. Det skønne med denne bisque er at den utrolig nemt kan lavet en eller flere dage i forvejen, hvilket kun gør den endnu bedre i smagen, når den får lov at trække et par dage.
Den kan også fryses ned og tages op på et senere tidspunkt.

Hummerbisque er en af de retter der er bestilles på mange restauranter nytårsaften eller hentes hjem fra supermarkederne, og dermed en ægte nytårsret.

Selv om retten hedder hummerbisque har jeg i denne opskrift brugt hele jomfruhummere, men jeg kunne lige så godt have anvendt jomfruhummerhaler eller omkring to hele hummere til denne forret.

Bisque er en betegnelse for en suppe lavet på skaldyr og man kunne udover jomfruhummere eller hummere godt bruge krebs, krabber eller andre skaldyr. Samtidig betyder ordet bis-cuit at noget er tilberedt over to gange. Først sauteres jomfruhummer skallerne og dernæst simrer de i hvidvin og andet.

 

 

Hvad kan man servere til en hummersuppe?

I denne opskrift bruger jeg jomfruhummerhalerne som hummersuppe fyld. Jeg sørger for at fjerne jomfruhummerhale kødet fra skallerne og lægger dem på køl indtil servering, hvor de placeres i en dyb tallerken og overhældes med den varme hummerbisque.

Kammuslinger eller et stykke torsk der sauteres er ligeledes en perfekt ledsager til denne bisque. Mulighederne er mange og man kan bruge det man selv holder mest af, eller er nemmest for en selv.

Man kan i stedet sautere dem 1 minut på hver side inden servering, hvis man vil sikre sig at de får lidt karamelisering.
Derudover skære jeg lidt fennikel på et mandolinjern, da fennikellens anis smag passer utrolig godt til suppen.

Skal jeg bruge en dyr cognac til flambering af hummerskallerne?

Man kan bruge den cognac man har lyst til, men det ikke er nødvendigt at bruge den dyreste, da alkoholen brændes af og giver skallerne deres særprægede smag.

Jeg har valgt at lade bisquen være som den er, uden at klare den. Men det kan man gøre for at fjerne alle urenheder og dernæst tilsætte lidt fløde.

Hummerbisque Skøn opskrift med cognac og hummer

Hummerbisque er en perfekt og cremet hummersuppe der er fantastisk som forret. Smagen af hummer og cognac passer utrolig godt sammen.
2.5 fra 10 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, forret, skaldyr, supper
Køkken: Fransk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

HummerBisque

  • 600 g. hele jomfruhummere jomfruhummerhaler eller omkring 2 hele hummere
  • 1 porre
  • 1 stk. bladselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 hel fennikel
  • 1/4 knoldselleri
  • ¼ dl. Raps eller vindruekerneolie
  • 1 dl. cognac
  • 40 g. tomatpuré
  • 2 hele tomater
  • 8 kviste timian
  • 4 stængler dild
  • 3 dl. hvidvin
  • 1 l fiskefond
  • 1 tsk. Paprika
  • ¼ røget paprika
  • ¼ tsk. Cayennepeber
  • 1 – 2 dl. fløde
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Garniture

  • 1 fennikel
  • 1 glaskål
  • Jomfruhummerhaler

Sådan gør du

HummerBisque

  • Skær hummeren eller jomfruhummerne i mindre stykker.
  • Rens rodfrugterne for jord, og skræl dem der skal skrælles.
  • Skær alle rodfrugter og grøntsager i 2 cm store tern.
  • Varm en stor gryde op ved høj varme med olien i.
  • Steg hummerstykkerne i olien indtil de mørkerøde.
  • Tilsæt grøntsagerne som sauteres med i 3 minutter mens man vender det hele rundt.
  • Hæld cognacen som varmes op og vendes rundt.
  • Tag gryden af varmen og sæt ild til cognacen så det hele flamberes.
  • Tilsæt tomatpuré som sauteres i 2 minutter.
  • Skær tomaterne i tern som kommes i gryden med paprika, cayennepeber, hvid peber og hvidvin.
  • Lad det koge op i 5 minutter, hvorefter fiskefonden hældes i gryden.
  • Lad hummerbisquen simre i 25 minutter. Ikke mere da skallerne kan afgive en bitter smag.
  • Si hummersuppen.
  • Kog hummerbisquen op. Smag til med salt og peber.
  • Man kan reducere den for at den bliver mere kraftig i smagen.
  • Såfremt man tilsætter fløde gøres det lidt af gangen af ½ dl, hvorefter den smages til.
  • Smag til sidst hummersuppen til med lidt citronsaft.

Garniture

  • Skær fennikel meget tyndt ud på et mandolinjern.
  • Turner glaskålen med et lille kuglejern, så man får nogle små kugler.

Noter

Brug eventuelt jomfruhummerhalerne som garniture ved at placere dem i tallerken som overhældes med den varme suppe, hvorved de tilberedes.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Se disse opskrifter:  Østers // Pære Belle Helene // Lammekrone med Crust

 

Hummerbisque er en fantastisk suppe til nytår som forret.

 

Brug enten hele jomfruhummere, hvor man fjerner kødet fra halerne, og bruger resten af jomfruhummeren. Eller bare skallerne fra halerne. Man kan også bruge skallerne fra en eller flere hele hummere.

 

Hak jomfruhummerskallerne så de bliver så små som muligt. På den måde trækker man så meget smag ud af dem som muligt.

 

Skær grøntsagerne til hummersuppen i tern af 2 centimenter.

 

Sauter jomfruhummerskallerne så de bliver en anelse brændte inden grøntsagerne tilsættes og sauteres med.

 

Flamber hummerstykkerne og grøntsagerne i cognac.

 

Hæld hvidvin og fiskefond ved og lad det simre i maksimum 25 – 30 minutter, da hummerstykkerne eller kan få en bitter smag, som går  i suppen.

 

Server hummerbisquen med hummerhaler og tyndt skårne fennikelsskiver.

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!