Stenbiderrogn på porre med syrnet fløde

af | 14. feb 2020 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Grøntsager, Opskrifter

Stenbiderrogn er fantastisk måde at lave en lækker som forret på, hvor rognen kommes ovenpå en grillet porre med hjemmelavet syrnet fløde på. En utrolig lækker kombination af den meget smagfulde grillede porre og friske stenbiderrogn. Retten er endda er meget nem at lave.
Stenbiderrognen kan bruges i og til mange forskellige slags retter og måltider. Når den lige er kommet frem i handlen kan jeg godt finde på at bruge den til et blødkogt æg, hvilket smager fantastisk godt, eller ovenpå en ganske enkel kartoffel- eller æggemad til frokost.
Anvendelsen af stenbiderrognen er utrolig mange og alsidige.

Når man bruger grillet eller brændt porre får denne en mere delikat og lækker smag, der passer utrolig godt til den lidt ferske stenbiderrogn. Porren er desuden nem at skære over når den tilberedes på denne måde. Man kan ligeledes tilberede porrerne dagen inden da retten serveres koldt eller lunt. Porrerne kan godt varmes op i mikroovnen, hvis man ønsker at serverer forretten med lun porre.
Den delikate porre løfter smagen af stenbiderrognen og sammen med den syrnede fløde får man et perfekt lille måltid.
Syrnet fløde er nem selv at lave, da man blander lidt citronsaft i fløden og lader det stå ved stuetemperatur indtil den tykner. Udover at fløden tykner får den en dejlig behagelig syrlig smag der passer rigtig godt til fedmen i fløden.

 

 

Stenbiderrogn på porre med syrnet fløde

Stenbiderogn er fantastisk på en skøn grillet porre med hjemmelavet syrnet fløde. En utrolig lækker kombination der er meget nem at lave og passer som forret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Fisk, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 35 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • dl. fløde 38 %
  • Saften fra en ½ citron
  • 2 tykke porrer
  • 1 - 2 pastinak
  • Olie
  • 200 g. Stenbiderrogn
  • Tangsalt eller flagesalt

Sådan gør du

  • Hæld fløden i en ren skål og bland citronsaften i.
  • Lad det stå ved stuetemperatur i minimum 1 time meget gerne flere timer.
  • Skær det øverste af toppen på porrerne, og rens dem under vand.
  • Placer dem på en bageplade med bagepapir på.
  • Stil bagepladen midt i ovnen, som skal være tændt på grill.
  • Når porrerne bliver sorte vendes de om. Når den anden side er sort tages de ud af ovnen.
  • Fjern de yderste sorte og brune lag af porre. Skær det inderste af porrerne i stykker af 10 cm i længden. Stil dem til side.
  • Skru ned for ovnen til 150 grader uden grill.
  • Skræl pastinakkerne som skæres i meget tynde skiver, hvilket er nemmest på et mandolinjern.
  • Vend dem dernæst i lidt olie, og placer dem enkeltvis på en bageplade med bagepapir på.
  • Bag dem i ovnen i nogle minutter indtil de bliver let mørke og krøller sammen. Hold godt øje med dem, da hurtigt kan blive sorte.
  • Tag dem dernæst ud og drys dem med havsalt.
  • Når fløden har trukket røres der kraftigt rundt i skålen med en te ske indtil fløden tykner.
  • Har man selv renset stenbiderrognen skal man huske at smage den til med salt. Er den købt renset bør det ikke være nødvendigt, men smag på den inden anretning.

Noter

Anretning
Kom lidt syrnet fløde midt på tallerkenen, hvorpå porren placeres ovenpå.
Hæld dernæst noget syrnet fløde ovenpå porren, men kun midtpå.
Kom stenbiderrognen ovenpå porren, igen kun midtpå.
Drys tangsalt eller flagesalt på stenbiderrognen.
Placer 3 pastinakchip rundt om og server.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

 

Stenbiderrogn har jeg tidligere skrevet om, og hvordan man selv renser rognen hvilket man kan læse om HER. Det er i virkeligheden ret nemt at rense sin egen rogn, og fryse den i mindre portioner. Det bedste ved selv at rense stenbiderrognen er at den er hundrede procent frisk og man sparer omkring 30 – 40 % prisen, og man kan fryse den købte rogn i mindre portioner.

 

Se andre spændende opskrifter med stenbiderrogn: Spinatvafler med Stenbiderrogn // Stenbiderrogn i Vandbakkelser // Kartofler, Stenbiderrogn og Rygeost Creme

 

 

 

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.