Portobellosvampe med stenbiderrogn er en lækker og nem forret eller frokostret.
Portobellosvampe er store og utrolig skønne at bruge som tilbehør eller som de er med noget lækkert fyld i, som i denne dejlige opskrift.
Opskrift på portobellosvampe med stenbiderrogn
Jeg har fyldt dem med en meget god mozzarellaost af bøffelmælk og kommet sprøde grønne asparges og cashewnødder ovenpå osten, som dernæst har fået en tur i ovnen.
Når de efterfølgende er kommet ud og kølet ned er de toppet med den skønneste friske stenbiderrogn. En perfekt og nem frokostret eller forret.
Opskriften kan sagtens laves selv om stenbiderrognen ikke er i sæson, da man enten udelader rognen eller i stedet bruger ørredrogn.
Størrelsen på retten bestemmer man selv, da portobellosvampe findes i forskellige størrelser, og man kan både dække med meget eller lidt mozzarellaost.
En nem og dejlig svampeopskrift, som kan serveres sammen med lidt lækkert brød og pesto til, og en let salat.
Prøv også disse opskrifter: Svampetærte // Stenbiderrogn på porre med syrnet fløde // Svampestuvning på ristet brød
Portobellosvampe med Stenbiderrogn
Ingredienser
- 4 portobellosvampe
- 2 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. cashewnødder
- 4 – 6 stk. grønne asparges
- 1 bøffel mozzarellaost
- Balsamico eddike
- Tørret timian
- 4 – 8 spsk. stenbiderrogn
- Salt og peber
- Sort salt
- Olivenolie til stegning
Udstyr
Sådan gør du
- Børst portobellosvampene for jord. Rens dem eventuelt under rindende vand og dub dem dernæst tørre med et viskestykke.
- Pil løg og hvidløg som skæres i mindre tern.
- Skær stokken af svampene som skæres i mindre tern.
- Hak cashewnødderne.
- Skær de grønne asparges i mindre stykker.
- Varm en pande op ved middelvarme og kom lidt olivenolie på den.
- Steg løg og hvidløg til de er glasklare.
- Kom svampeternene ved og steg videre i omkring 3 – 4 minutter.
- Ved cashewnødder og aspargesstykker sammen med det andet i panden.
- Smag til med salt og peber.
- Placer portobellosvampene i et fad
- Riv bøffel mozzarellaosten og dæk bunden på hver svamp med osten, som drysses med lidt balsamico eddike, salt og tørret timian.
- Fordel blandingen fra panden ovenpå osten.
- Placer fadet i en ovn i omkring 10 minutter ved 180 grader indtil osten er smeltet.
- Tag fadet ud og lad portobellosvampene køle lidt af inden de toppes med frisk stenbiderrogn.
- Drys sort salt ovenpå stenbiderrognen.
Noter
Portobellosvampe kan som sagt bruges i eller til mange forskellige retter, da den er fyldt med masser af lækker umami smag, der kan erstatte smagen er kød, som er en fantastisk god ting ved svampe.
Navnet lyder italiensk men portobello er i virkeligheden kun en almindelig forvokset brun champignon, hvilket der ikke er noget som helst i vejen med. Den har mere smag end en almindelig champignon, hvilket gør den perfekt når den bruges hel, hvor den både kan steges, bages i ovnen eller grilles.
Udover portobellosvampens mange anvendelsesmuligheder er den fantastisk sund, rimelig billig og som sagt fyldt med masser af smag. Den er normalt i sæson fra maj til november kan oftest købes året rundt.
Stenbiderrognen er i sæson fra omkring slut januar til slut marts. Flere fiskehandlere sælger også stenbiderrognen på frost.
Server eksempelvis de gratinerede portobello svampe på et skærebræt sammen noget godt brød som Foccasia og Pesto til.
Skær løg, hvidløg og stokken fra svampene i mindre tern. Aspargeserne skæres i mindre skiver.
Fyld hver portobellosvampo med mozzarella ost, som dryppes med balsamico eddike, timian og salt.
Lad svampene køle ned og om en til to spiseskefulde stenbiderrogn på toppe inden de serveres.
0 kommentarer