og

Svampestuvning på ristet brød

af | 10. apr 2015 | Appetizer, Efterår, Forretter, Frokost, Opskrifter

Svampestuvning på ristet brød

Svampestuvning på ristet brød af f.eks. kantareller, bøgehatte, østershatte eller hvad du ellers kan finde i enten naturen eller handlen er en skøn og meget nem ret.

Jeg har til denne version af en svampestuvning brugt østershatte, som er købt i et lokalt supermarked. Men havde jeg haft kantareller var de ligeledes brugt i denne opskrift på svampestuvning på toast.

Jeg kan fra barnsben huske retten med ristede svampe vendt i fløde ovenpå et stykke ristet franskbrød. Da jeg for nylig stod i et lokalt supermarked og skulle handle ind til weekenden dukkede tankerne om retten op, da jeg stod med en portion østershatte i hånden. 

På vej hjem i bilen gik tankerne på, hvad østershattene skulle have selskab af. Jeg havde en god gorgonzola i køleskabet, hvilket måtte være et af ingredienserne sammen med lidt fløde, skalotteløg, hvidløg, hvidvin, timian og tranebær. Tranebærerne vil jeg dog en anden gang udelade, da de gav for meget sødme efter min smag, men du kan selv prøve dig frem.

I perioden juli til oktober finder man flest svampe i naturen, hvor der er gode muligheder for selv at plukke dem. Husk altid at være helt sikker på de spiselige hvis du selv er på svampejagt. Tag derfor kun dem du kender, da det kan gå rigtig galt ved de giftige svampe. Tag en lille kniv og kurv med på en svampejagt.

Kantareller findes i mange skove rundt om i Danmark. De er fantastiske i en svampestuvning på som kan bruges ovenpå ristet toast brød. Men andre svampe som karl johan, spiselig rørhat er ligeledes gode.

Er du usikker kan du nemt købe flere forskellige svampe i supermarkederne.

Prøv også disse retter: Svampetærte // Svamperagout

Svampestuvning på ristet brød

Svampestuvning på ristet brød

Svampestuvning ovenpå et stykke ristet brød er en fantastisk ret.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Frokost, Forret, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 250 g østershatte kantareller eller andre svampe
  • 2 stk. skalotteløg
  • 1 stk. stort fed hvidløg
  • 1 spsk. gorgonzola
  • ½ tsk. frisk hakket timian alternativt tørret
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 dl. fløde
  • 2 skiver daggammelt brød

Sådan gør du

  • Rens svampene for jord med en pensel, eller skyl dem under rindende vand.
  • Dup dem tørre med et viskestykke.
  • Skær svampene i passene stykker, del dem eventuelt på midten.
  • Hak skalotteløget og hvidløgsfedet fint.
  • Sauter svampene i smør til de får farve og bliver lidt sprøde.
  • Tilsæt løg og hvidløg i et par minutter, hvorefter hvidvinen hældes på panden.
  • Lad alkoholen fordampe i et minuts tid.
  • Tilsæt gorgonzola og fløde og timian.
  • Skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • Rist brødene.

Noter

Kom svampestuvningen på brødene og server med en god hvidvin til, f.eks. riesling.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Svampe på toast kan serveres som en frokostret, forret eller en natmad. Det gode med opskriften er at det ikke tager lang tid lave en svampestuvning på ristet brød.

Ingredienser til svampestuvning på toast

De forskellige ingredienser til svampestuvning på ristet brød.

Svampe toast med kantareller

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!