Svampestuvning på ristet brød
Svampestuvning på ristet brød af f.eks. kantareller, bøgehatte, østershatte eller hvad du ellers kan finde i enten naturen eller handlen er en skøn og meget nem ret.
Jeg har til denne version af en svampestuvning brugt østershatte, som er købt i et lokalt supermarked. Men havde jeg haft kantareller var de ligeledes brugt i denne opskrift på svampestuvning på toast.
Jeg kan fra barnsben huske retten med ristede svampe vendt i fløde ovenpå et stykke ristet franskbrød. Da jeg for nylig stod i et lokalt supermarked og skulle handle ind til weekenden dukkede tankerne om retten op, da jeg stod med en portion østershatte i hånden.
På vej hjem i bilen gik tankerne på, hvad østershattene skulle have selskab af. Jeg havde en god gorgonzola i køleskabet, hvilket måtte være et af ingredienserne sammen med lidt fløde, skalotteløg, hvidløg, hvidvin, timian og tranebær. Tranebærerne vil jeg dog en anden gang udelade, da de gav for meget sødme efter min smag, men du kan selv prøve dig frem.
I perioden juli til oktober finder man flest svampe i naturen, hvor der er gode muligheder for selv at plukke dem. Husk altid at være helt sikker på de spiselige hvis du selv er på svampejagt. Tag derfor kun dem du kender, da det kan gå rigtig galt ved de giftige svampe. Tag en lille kniv og kurv med på en svampejagt.
Kantareller findes i mange skove rundt om i Danmark. De er fantastiske i en svampestuvning på som kan bruges ovenpå ristet toast brød. Men andre svampe som karl johan, spiselig rørhat er ligeledes gode.
Er du usikker kan du nemt købe flere forskellige svampe i supermarkederne.
Prøv også disse retter: Svampetærte // Svamperagout
Svampestuvning på ristet brød
Svampestuvning ovenpå et stykke ristet brød er en fantastisk ret.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Frokost, Forret, Grøntsager
Køkken: Dansk
Antal: 2 personer
Ingredienser
- 250 g østershatte kantareller eller andre svampe
- 2 stk. skalotteløg
- 1 stk. stort fed hvidløg
- 1 spsk. gorgonzola
- ½ tsk. frisk hakket timian alternativt tørret
- ½ dl. hvidvin
- 1 dl. fløde
- 2 skiver daggammelt brød
Sådan gør du
- Rens svampene for jord med en pensel, eller skyl dem under rindende vand.
- Dup dem tørre med et viskestykke.
- Skær svampene i passene stykker, del dem eventuelt på midten.
- Hak skalotteløget og hvidløgsfedet fint.
- Sauter svampene i smør til de får farve og bliver lidt sprøde.
- Tilsæt løg og hvidløg i et par minutter, hvorefter hvidvinen hældes på panden.
- Lad alkoholen fordampe i et minuts tid.
- Tilsæt gorgonzola og fløde og timian.
- Skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Rist brødene.
Noter
Kom svampestuvningen på brødene og server med en god hvidvin til, f.eks. riesling.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Svampe på toast kan serveres som en frokostret, forret eller en natmad. Det gode med opskriften er at det ikke tager lang tid lave en svampestuvning på ristet brød.
De forskellige ingredienser til svampestuvning på ristet brød.
0 kommentarer