Svampestuvning på ristet brød

af | 10. apr 2015 | Appetizer, Forretter, Opskrifter

Svampestuvning af f.eks. kantareller, bøgehat, østershatte eller hvad du ellers kan finde i enten naturen eller handlen er en skøn ret, især ovenpå et stykke ristet brød. Jeg har til denne version brugt østershatte, som er købt i et lokalt supermarked.

Svampestuvning

 

Jeg kan fra barnsben huske retten med ristede svampe vendt i fløde ovenpå et stykke franskbrød. Da jeg for nylig stod i et lokalt supermarked og skulle handle ind til weekenden dukkede tankerne om retten op, da jeg stod med en portion østershatte i hånden. På vej hjem i bilen gik tankerne på, hvad østershattene skulle have selskab af. Jeg havde en god gorgonzola i køleskabet, hvilket måtte være et af ingredienserne sammen med lidt fløde, skalotteløg, hvidløg, hvidvin, timian og tranebær. Tranebærerne vil jeg dog en anden gang udelade, da de gav for meget sødme efter min smag.

Retten kan serveres som forret eller en natmad.

Ingredienser 2 personer:

  • 250 g østershatte
  • 1 – 2 skalotteløg
  • 1 stort fed hvidløg
  • 1 – 2 spsk. gorgonzola
  • ½ tsk. frisk hakket timian, alternativt tørret
  • ½ dl. hvidvin
  • 1 dl. fløde
  • 2 skiver daggammelt brød

Østershatte

Fremgangsmåde:

Rens svampene for jord med en pensel, undlad at skylde dem under vand. Skær østershattene i passene stykker, evt. del dem på midten. Hak skalotteløget og hvidløgsfedet fint.

Rist brødene.

Sauter svampene i smør til de får farve og bliver lidt sprøde. Tilsæt løg og hvidløg i et par minutter, hvorefter hvidvinen hældes på panden. Lad alkoholen fordampe i et minuts tid. Tilsæt gorgonzola og fløde og timian. Skru ned for varmen og lad det simre i 5 minutter. Smag til med salt og peber.

Svampe

Kom svampestuvningen på brødene og server med en god hvidvin til, f.eks. riesling.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!