Hvide Asparges med æg og rejer

af | 17. maj 2019 | Fisk og Skaldyr, Forår, Forretter, Frokost, Grøntsager, Opskrifter, Påske, Tilbehør

Nye hvide kogte asparges med små nordsørejer og smilende æg med en lækker grov vinaigrette på toppen er en perfekt frokost- eller forret. Æg og nye hvide asparges passer super godt sammen og med små rejer til bliver det ikke bedre.
Retten er desuden utrolig nem og hurtig, at tilberede.
Man kan også servere lidt godt brød og en let salat til retten.

Følger du bloggen ved du nok, at jeg er ekstrem glad for hvide asparges. Men hvorfor skulle de være bedre end grønne? Hvis du prøver, at sammenligne grønne med store hvide fra Danmark eller Tyskland har de en saftig smag med en anelse bitterhed over sig. De passer fantastisk til mange forskellige retter eller som retter i sig selv.
Desuden er det en af de få rigtige sæson grøntsager man ikke kan fremtrylle om vinteren, der har den samme kvalitet, hvilket gør dem ekstraordinære.

Hvide asparges med rejer og æg

Nye hvide kogte asparges med små nordsørejer og smilende æg med en lækker grov vinaigrette på toppen er en perfekt frokost- eller forret.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grøntsager, Tilbehør, Frokost, Forret, Skaldyr
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 bundt hvide asparges
  • 100 - 150 g. små fjordrejer, nordsørejer eller almindelige
  • 4 æg
  • Saften fra ½ citron
  • 1 tsk. dijon sennep
  • 2 tsk. grov sennep
  • 1 tsk. sennepskorn
  • 4 – 6 spsk. olivenolie
  • 1 - 2 tsk. honning
  • 1 spsk. smør
  • Forskellige urter

Sådan gør du

  • Pisk citronsaft og sennep sammen i en lille skål.
  • Begynd dernæst, at hælde lidt olivenolie i af gangen mens der piskes.
  • Bliv ved indtil vinaigretten er tyk og smag til med honning, salt og peber og evt. mere citronsaft for syre.
  • Skræl de hvide asparges fra spidsen og ned.
  • Skær de nederste 3 cm. af. Disse kan gemmes i fryseren til f.eks. asparges olie, eller hvis man ønsker, at give ens kogte kartofler ekstra smag.
  • Varm en gryde op med vand, og kog æggene i 7 minutter, hvorefter de pilles og skæres over på langs.
  • Kog en stor gryde eller pande op med ca. 5 cm vand i. Kom en ½ spsk. salt i og smørret og kog aspargeserne i det i 3 minutter.

Noter

Anret ved, at placerer 4 – 6 aspargeser på en tallerken med de halverede æg i midten.
Kom noget vinaigrette over aspargeserne og evt. æggene.
Anret lidt rejer på toppen med forskellige urter som ærteskud, spirer eller hvad man har.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Prøv Også: Lakse Tartar på sprødt skind // Djævle Æg // Hjemmelavet Asparges Olie

 

Når jeg har skrællet de hvide asparges og skåret bunden af, gemmer jeg bunden i fryseren til f.eks. opstart af en asparges suppe, asparges olie eller smagsgiver når jeg koger kartofler. De kan holde sig rimelig lang tid i fryseren.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!