Grillede Asparges med Vinaigrette
Store hvide grillede asparges smager fantastisk sammen med lækre små sprøde tern af bakskuld, og en grov asparges og senneps vinaigrette.
Vinaigretten passer utrolig godt til grillede asparges, der opnår en let skøn nøddeagtig smag når de grilles, og den sprøde og let røgede smag af bakskuldtern. Opskriften er desuden utrolig nem og hurtig, kan enten bruges som tilbehør eller forret.
Jeg laver mange forskellige nemme og mere indviklede retter med store hvide asparges, som er i sæson fra omkring slut april til juni måned.
Når jeg ikke bruger aspargeserne som hovedingrediens til eller i en ret bruger vi dem som tilbehør til meget forskelligt slags mad.
De tilberedes enten på grillen for, at de derved får en lækker nøddeagtig smag, eller stegt i lidt smør på panden. De kan ligeledes koges i nogle minutter med en klat smør i vandet, der giver et sidste lækkert touch.
Prøv også disse opskrifter: Asparges Sous Vide // Asparges med Rejer
Grillede Asparges med Vinaigrette
Store hvide grillede asparges smager fantastisk sammen med lækre små sprøde tern af bakskuld. En utrolig nem måde at lave en forret på.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Grøntsager, Frokost
Køkken: Dansk
Antal: 4
Ingredienser
- 12 store hvide asparges
- Olie
- 1½ spsk. Hyldeblomsteddike eller æbleeddike
- 1 spsk. grov dijonsennep
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- Olivenolie
- Salt og peber
- 1 bakskuld eller serrano skinke
- Olie til stegning
Udstyr
Sådan gør du
- Skræl aspargeserne fra hovedet og ned til enden.
- Skær de nederste par centimeter ender af.
- Pensl aspargeserne med olie
- Kom hyldeblomsteddike, grov sennep, sennep og honning i en skål.
- Hæld en tynd stråle olivenolie i mens der piskes i skålen.
- Bliv ved indtil vinaigretten har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
- Flå bakskulden og fileter den. Skær kødet ud i små tern.
- Varm en pande op til over middelvarme, og hæld lidt olie på panden.
- Steg bakskuld ternene indtil de er let sprøde, og hæld dem på en tallerken med køkkenrulle på.
- Grill aspargeserne over direkte varme i omkring 3 minutter på hver side.
Noter
Anretning
Placer 3 asparges på hver tallerken.
Kom noget vinaigrette over og drys med de sprøde bakskuld tern og server.
Placer 3 asparges på hver tallerken.
Kom noget vinaigrette over og drys med de sprøde bakskuld tern og server.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Skal jeg bruge hvide asparges?
Der er forskel på smag af hvide og grønne asparges, da de hvide er dækket til med jord mens de gror, og de grønne gror over jorden.
Det gør at der er både forskel i smag og strukturen.
Personligt holder jeg mest af de hvide, men måske er det fordi de er en sæsonvarer.
Skal man bruge bestemte hvide asparges?
Brug gerne eller helst de store tykke, da de har meget mere smag end de tynde hvide asparges.
Jeg er klar over, at prisen til tider er forskelligt, men lige som andre råvarer hænger smag og kvalitet sammen med prisen.
Hvad er bakskuld?
Bakskuld er en vestjysk specialitet af saltet, tørret og røget ising (fisk) der stammer fra Fanø og Esbjerg området. Den kan i dag købes flere steder i landet.
Skræl aspargeserne fra toppen mod bunden og skær de sidste 2 centimeter af bunden.
Pensl aspargeserne i olie og grill med over direkte varme i omkring 2 – 3 minutter på hver side.
Hvis jeg bruger serrano skinke i stedet, skal den da også steges lidt sprød på panden?
Hej Lars
Det skal de, og skæres i mindre tern.
Bedste hilsner
Søren