og

Grillede Asparges med Vinaigrette

af | 12. jun 2020 | Forår, Forretter, Frokost, Grøntsager, Opskrifter

Grillede asparges med vinaigrette

Store hvide grillede asparges smager fantastisk sammen med lækre små sprøde tern af bakskuld, og en grov asparges og senneps vinaigrette.
Vinaigretten passer utrolig godt til grillede asparges, der opnår en let skøn nøddeagtig smag når de grilles, og den sprøde og let røgede smag af bakskuldtern. Opskriften er desuden utrolig nem og hurtig, kan enten bruges som tilbehør eller forret.

Jeg laver mange forskellige nemme og mere indviklede retter med store hvide asparges, som er i sæson fra omkring slut april til juni måned.

Når jeg ikke bruger aspargeserne som hovedingrediens til eller i en ret bruger vi dem som tilbehør til meget forskelligt slags mad.
De tilberedes enten på grillen for, at de derved får en lækker nøddeagtig smag, eller stegt i lidt smør på panden. De kan ligeledes koges i nogle minutter med en klat smør i vandet, der giver et sidste lækkert touch.

Prøv også disse opskrifter: Asparges Sous Vide // Asparges med Rejer

Opskrift på grillede asparges med vinaigrette

Grillede Asparges med Vinaigrette

Store hvide grillede asparges smager fantastisk sammen med lækre små sprøde tern af bakskuld. En utrolig nem måde at lave en forret på.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Forret, Grøntsager, Frokost
Køkken: Dansk
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 12 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 12 store hvide asparges
  • Olie
  • spsk. Hyldeblomsteddike eller æbleeddike
  • 1 spsk. grov dijonsennep
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 2 tsk. honning
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 bakskuld eller serrano skinke
  • Olie til stegning

Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne fra hovedet og ned til enden.
    Skrællede hvide asparges
  • Skær de nederste par centimeter ender af.
  • Pensl aspargeserne med olie
  • Kom hyldeblomsteddike, grov sennep, sennep og honning i en skål.
  • Hæld en tynd stråle olivenolie i mens der piskes i skålen.
  • Bliv ved indtil vinaigretten har en tyk konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Flå bakskulden og fileter den. Skær kødet ud i små tern.
  • Varm en pande op til over middelvarme, og hæld lidt olie på panden.
  • Steg bakskuld ternene indtil de er let sprøde, og hæld dem på en tallerken med køkkenrulle på.
  • Grill aspargeserne over direkte varme i omkring 3 minutter på hver side.
    Grillede grønne og hvide asparges

Noter

Anretning
Placer 3 asparges på hver tallerken.
Kom noget vinaigrette over og drys med de sprøde bakskuld tern og server.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!
Opskrift på grillede asparges med vinaigrette

Skal jeg bruge hvide asparges?
Der er forskel på smag af hvide og grønne asparges, da de hvide er dækket til med jord mens de gror, og de grønne gror over jorden.
Det gør at der er både forskel i smag og strukturen.
Personligt holder jeg mest af de hvide, men måske er det fordi de er en sæsonvarer.

Skal man bruge bestemte hvide asparges?
Brug gerne eller helst de store tykke, da de har meget mere smag end de tynde hvide asparges.
Jeg er klar over, at prisen til tider er forskelligt, men lige som andre råvarer hænger smag og kvalitet sammen med prisen.

Hvad er bakskuld?
Bakskuld er en vestjysk specialitet af saltet, tørret og røget ising (fisk) der stammer fra Fanø og Esbjerg området. Den kan i dag købes flere steder i landet.

Skrællede hvide asparges

Skræl aspargeserne fra toppen mod bunden og skær de sidste 2 centimeter af bunden.

Grillede grønne og hvide asparges

Pensl aspargeserne i olie og grill med over direkte varme i omkring 2 – 3 minutter på hver side.

Grillede asparges

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Lars

    Hvis jeg bruger serrano skinke i stedet, skal den da også steges lidt sprød på panden?

    Svar
    • Søren

      Hej Lars
      Det skal de, og skæres i mindre tern.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!