og
Asparges Sous Vide

Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør asparges utrolig lækre og møre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt. Det tager ikke mere end 35 minutter, at tilberede dem i sous viden.

Måske tænker du, at det ikke kan betale sig når det kun tager 3 – 4 minutter, at koge eller blanchere dem? Men jeg kan garantere, at du kan smage forskel. Især hvis du kommer et lille stykke vaniljestang eller stjerne anis i vakuumposen, som giver en fantastisk god smag til aspargeserne.
Når jeg har mulighed for, at tilberede dem i sous viden gør jeg det ofte selv.

Opskrift på Sous Vide Asparges

Fordelen ved sous vide asparges når man servere de nye store hvide asparges til en middag er, at du ikke skal fokusere på at blanchere dem mens forbereder andre ting. Der sker ikke noget at de vakuumposen bliver liggende 10 – 15 minutter længere i vandet, efter sous vide er slukket. På den måde kan man nemt åbne posen efter de øvrige ting til en menu er gjort klar. En anden og endnu vigtigere fordel ved at sous vide tilberede asparges er, at de bliver helt perfekt, i både konsistens og smag.

Se videoen om Sous vide asparges

Jeg kan anbefale disse skønne opskrifter: Hvide Asparges med Rejer // Rodfrugter Sous Vide // Laks Sous Vide

Asparges Sous Vide

Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør dem utrolig lækre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grøntsager, Opskrifter, Sous Vide, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 bundt store hvide asparges
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Evt. 3 cm. af en vaniljestang eller 1 stk. stjerneanis

Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne fra hovedet og nedefter ved, at placere dem på et skærebræt. På den måde knækker de ikke.
  • Skær dernæst de nederste 2 – 3 cm. af.
  • Læg dem i en sous vide pose, og kom smør i posen og salt.
  • For ekstra smag kan man komme et delt stykke vaniljestang i eller en stjerne anis i posen.
  • Vakuummer posen.
  • Varm vandbadet/karet op til 85 grader, og læg posen deri.
  • Lad den tilberede i 35 minutter.
  • Tag posen op og placer de tilberedte aspargeser på et mindre fad.

Noter

Jeg gemmer ligeledes de afskårne bunde af aspargeserne, så jeg kan bruge dem til aspargesolie, opstart af asparges suppe, smag til f.eks. kogte kartofler eller andre grøntsager.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Asparges Årstid

Husk at de gode danske og tyske asparges kan købes i perioden fra ca. først maj til slut juni måned. Jeg sylter altid et større glas af hvide asparges til senere brug. Jeg gemmer ligeledes de afskårne bunde af aspargeserne, så jeg kan bruge dem til aspargesolie, opstart af asparges suppe, smag til f.eks. kogte kartofler eller andre grøntsager.

Årstidens grøntsager

Skær enderne af aspargeserne og skræl dem fra hovedet og nedefter. Det er nemmet at placere dem på et skærebræt for at de ikke knækker.

Skræl dem

Skrællede hvide asparges

Asparges med smør

Kom smør i vakuumposen sammen med aspargeserne.

Vakuumeret asparges

Vakuumpak de skrællede asparges i vkuumposen og kom en halv vaniljestang ved.

Sous Vide Asparges

Tilbered dem i sous vide karet i 35 minutter.

Vakuumpakket hvide asparges

Tag vakuumposen op af sous vide karet.

Hvide asparges tilberedt sous vide

Anret sous vide asparges på et fad .

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!