Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør asparges utrolig lækre og møre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt. Det tager ikke mere end 35 minutter, at tilberede dem i sous viden.
Måske tænker du, at det ikke kan betale sig når det kun tager 3 – 4 minutter, at koge eller blanchere dem? Men jeg kan garantere, at du kan smage forskel. Især hvis du kommer et lille stykke vaniljestang eller stjerne anis i vakuumposen, som giver en fantastisk god smag til aspargeserne.
Når jeg har mulighed for, at tilberede dem i sous viden gør jeg det ofte selv.
Opskrift på Sous Vide Asparges
Fordelen ved sous vide asparges når man servere de nye store hvide asparges til en middag er, at du ikke skal fokusere på at blanchere dem mens forbereder andre ting. Der sker ikke noget at de vakuumposen bliver liggende 10 – 15 minutter længere i vandet, efter sous vide er slukket. På den måde kan man nemt åbne posen efter de øvrige ting til en menu er gjort klar. En anden og endnu vigtigere fordel ved at sous vide tilberede asparges er, at de bliver helt perfekt, i både konsistens og smag.
Se videoen om Sous vide asparges
Jeg kan anbefale disse skønne opskrifter: Hvide Asparges med Rejer // Rodfrugter Sous Vide // Laks Sous Vide
Asparges Sous Vide
Ingredienser
- 1 bundt store hvide asparges
- 1 spsk. smør
- Salt
- Evt. 3 cm. af en vaniljestang eller 1 stk. stjerneanis
Sådan gør du
- Skræl aspargeserne fra hovedet og nedefter ved, at placere dem på et skærebræt. På den måde knækker de ikke.
- Skær dernæst de nederste 2 – 3 cm. af.
- Læg dem i en sous vide pose, og kom smør i posen og salt.
- For ekstra smag kan man komme et delt stykke vaniljestang i eller en stjerne anis i posen.
- Vakuummer posen.
- Varm vandbadet/karet op til 85 grader, og læg posen deri.
- Lad den tilberede i 35 minutter.
- Tag posen op og placer de tilberedte aspargeser på et mindre fad.
Noter
Asparges Årstid
Husk at de gode danske og tyske asparges kan købes i perioden fra ca. først maj til slut juni måned. Jeg sylter altid et større glas af hvide asparges til senere brug. Jeg gemmer ligeledes de afskårne bunde af aspargeserne, så jeg kan bruge dem til aspargesolie, opstart af asparges suppe, smag til f.eks. kogte kartofler eller andre grøntsager.
Skær enderne af aspargeserne og skræl dem fra hovedet og nedefter. Det er nemmet at placere dem på et skærebræt for at de ikke knækker.
Skrællede hvide asparges
Kom smør i vakuumposen sammen med aspargeserne.
Vakuumpak de skrællede asparges i vkuumposen og kom en halv vaniljestang ved.
Tilbered dem i sous vide karet i 35 minutter.
Tag vakuumposen op af sous vide karet.
Anret sous vide asparges på et fad .
0 kommentarer