Asparges Sous Vide

af | 21. jun 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Sous Vide, Tilbehør

Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør dem utrolig lækre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt.
Det tager ikke mere end 35 minutter, at tilberede dem i sous viden.
Måske tænker du, at det ikke kan betale sig når det kun tager 3 – 4 minutter, at koge dem? Men jeg kan garantere, at du kan smage forskel. Især hvis du kommer et lille stykke vaniljestang eller stjerne anis i posen, som giver en fantastisk god smag til aspargeserne.
Når jeg har mulighed for, at tilberede dem i sous viden gør jeg det.

 

Asparges Sous Vide

Store hvide asparges tilberedt i sous viden gør dem utrolig lækre. De får det helt rette al dente bid, og smager også utrolig godt.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Grøntsager, Opskrifter, Sous Vide, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 bundt store hvide asparges
  • 1 spsk. smør
  • Salt
  • Evt. 3 cm. af en vaniljestang eller 1 stk. stjerneanis

Udstyr

  • Sous vide kar eller sous stav
  • 1 sous vide pose

Sådan gør du

  • Skræl aspargeserne fra hovedet og nedefter ved, at placere dem på et skærebræt. På den måde knækker de ikke.
  • Skær dernæst de nederste 2 – 3 cm. af.
  • Læg dem i en sous vide pose, og kom smør i posen og salt.
  • For ekstra smag kan man komme et delt stykke vaniljestang i eller en stjerne anis i posen.
  • Vakuummer posen.
  • Varm vandbadet/karet op til 85 grader, og læg posen deri.
  • Lad den tilberede i 35 minutter.
  • Tag posen op og placer de tilberedte aspargeser på et mindre fad.

Noter

Jeg gemmer ligeledes de afskårne bunde af aspargeserne, så jeg kan bruge dem til aspargesolie, opstart af asparges suppe, smag til f.eks. kogte kartofler eller andre grøntsager.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Husk at de gode danske og tyske asparges kan købes i perioden fra ca. først maj til slut juni måned. Jeg sylter altid et større glas af hvide asparges til senere brug. Jeg gemmer ligeledes de afskårne bunde af aspargeserne, så jeg kan bruge dem til aspargesolie, opstart af asparges suppe, smag til f.eks. kogte kartofler eller andre grøntsager.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!