Rodfrugter Sous Vide
Sous Vide metoden er utrolig god til tilberedning grøntsager og rodfrugter.
Man kan spørge sig selv om der er nogen mening med det, fremfor at koge, bage, stege eller grille grøntsagerne?
Det kan det faktisk godt, da man ved Sous Vide metoden beholder smagen af selve grøntsagerne i grøntsagerne, så den ikke skylles ud med kogevandet. Man kan desuden lægge krydderurter, krydderier, salte og/eller smør ved dem, der giver dem ekstra smag, som jeg oplever er mere intens end når de bages i ovnen sammen med f.eks. krydderurter. Grøntsagerne kan selvfølgelig efterfølgende give få en hurtig tur på panden eller med en gasbrænder for, at karamellisere overfladen for yderligere smag og farve.

Rodfrugter Sous Vide
Ingredienser
Rodfrugter
- Gulerødder Rødbeder, Knoldselleri, Persillerod, Kartofler o.a..
- 1 spsk. smør
- Krydderurter som f.eks. estragon som passer rigtig godt til især gulerødder
- Salt
Sådan gør du
- Skræl gulerødderne eller de rodfrugter du vælger.
- Del dem og skær dem på langs, eller i passende stykker.
- Kom dem i en vakuumpose, hvori smør, salt og krydderurter kommes ved.
- Vakuumer posen, som lægges i et vandbad ved 84 grader i ca. 1½ - 2 timer. Hvis stykkerne er skåret i mindre stykker kan en time være nok.
Noter
Det er altid en gode ide at sous vide tilberede rødbeder for sig selv, da de ellers kan farve alle de øvrige rodfrugter.
Jeg blev meget positiv over resultatet af rodfrugterne.