og

Confiterede Andelår Sous Vide

af | 21. dec 2021 | Fjerkræ, Hovedretter, Jul, Opskrifter, Sous Vide

Confiterede Andelår Sous Vide

Confiterede andelår Sous Vide er en nem måde, at lave sine egne lækre andelår på som smager lige så godt som dem fra dåse.

Hvis man kender og er vild med confiterede andelår kan man utrolig nemt selv tilberede dem i en sous vide, og dernæst sautere dem på panden eller fryse dem ned til senere i vakuumposen.

Confitere betyder på fransk at konservere, hvor andelår simrer i andefedt i flere timer, hvorefter de kommes på glas, eller på dåse og derved kan holde sig lang tid. Måden at tilberede lårene på gør at kødet forbliver saftigt og med den lækreste smag.

Normalt køber jeg selv dåser, men efter jeg har sous vide tilberedt flere andelår, som smager nøjagtig på samme måde som de færdiglavede bliver det ikke sidste gang jeg laver dem. Det supernemt at de kan fryses i selve vakuumposen og tages op til senere brug. Ligger du derfor inde med en sous vide maskine kan jeg opfordre til at prøve det.

Er man kun to personer er en hel andesteg nogle gange lidt for meget, og derfor kan et par sous vide confiterede andelår sagtens gøre det ud for juleanden. Sammen med resten af tilbehøret som de Brunede Kartofler, den lækre Julesovs og Rødkålen har man nemt til en julemiddag for to.

Prøv disse jule opskrifter: Julesalat // Sprød Ribbensteg

Confiterede Andelår Sous Vide

Confiterede Andelår Sous Vide

Confiterede andelår Sous Vide er en nem måde, at lave sine egne lækre andelår på som smager lige så godt som dem fra dåse.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Fjerkræ, Hovedret, Sous Vide, Sauce
Køkken: Fransk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 12 timer
Saltning: 12 timer
Samlet tid: 1 day 15 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 4 spsk. salt
  • spsk. friskhakket timian eller tørret
  • 8 hele nelliker
  • 1 hel kanel
  • 6 allehånde
  • 6 enebær
  • 2 stk. laurbærblade
  • 8 stængler frisk timian
  • 4 spsk. andefedt kan udelades

Sådan gør du

  • Bland salt og timian sammen, som masseres godt ind i andelårene, der kommes i poser i 12 timer på køl.
  • Inden de sous vide tilberedes skyller man saltet af og dupper dem tørre.
  • Læg dem i vakuumposer sammen med krydderierne og andefedtet. HUSK at skylle timianen.
  • Sous Vide dem i 12 timer ved 75 grader.
  • Når de er færdige og såfremt man ikke skal bruge dem med det samme, kommes de i koldt vand og dernæst i køleskabet eller fryseren. Dette er for at stoppe selve tilberedningen.

Noter

De kan holde sig i flere måneder i fryseren.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre sous vide opskrifter: Fasanbryst Sous Vide // Andebryst Sous Vide

Tilberedning af Confiterede Andelår Sous Vide

Saltning og tilberedningstiden tager omkring i alt 24 timer, da lårene først saltet i 12 timer, og dernæst tilberedes sous vide i 12 timer.

Dernæst brunes de sprøde på en pande, hvor jeg lader det fedt sidde på som er på dem, da det både giver smag og fedtstof til stegningen.

Når man tager lårene ud af poserne efter de er sous vide ligger der en del sky og andefedt tilbage, som er rigtig godt at bruge til en andesovs. Undlad at smide det ud hvis man ikke vil bruge det, da det nemt kan fryses til senere.

Holdbarhed

De confiterede andelår kan lige som dem på dåse eller glas holde sig i lang tid i køleskabet i vakuumposen. Dog vil jeg anbefale at fryse dem, da de derved har en endnu længere holdbarhed.

Er der rester tilbage smager confiterede andekød utrolig godt i en sandwich eller en skøn Anderillette.

Vakuumpakket andelår til sous vide

Efter andelårene har ligget og trukket i saltet og er skyllet for det vakuumeres de.

Sous vide tilberedt andelår

Efter de er tilberedt sous vide kan de steges brune og sprøde på panden eller gemmes til senere.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!