Anderilette er en lækker spise, der er fantastisk sammen ovenpå rugbrød med sennep og rødbeder på. Jeg har valgt, at bruge den lidt anderledes som en appetizer nytårsaften 2013, hvor jeg har kombineret anderiletten med foie gras og havtorn sirup.

Anderilette glas

For nemhedens skyld har jeg købt nogle billige berberiandebryster, hvor jeg har trukket skindet af. Disse er brugt som sprødt andeskind. Anderiletten har jeg lavet over to dage. Det første døgn trækker de i køleskabet med en lakridsrub, og anden dagen koger de.

Ingredienser:

Dag 1:

  • 4 Andebryster.
  • 1 tsk lakridspulver.
  • 1 tsk tørret timian.
  • 1 tsk tørret oregano.
  • 1 tsk allehånde.
  • ½ tsk nelliker.
  • 1 stk kanel af 3 – 5 cm.
  • 1 tsk enebær.
  • 1 tsk salt.
  • 1 tsk peber.

Dag 2:

  • 2 Laurbærblade.
  • Frisk timianstilke.
  • 1 løg.
  • ca. 200 g smeltet andefedt. (Dette kan nogle gange købes ved den lokale slagter).
  • Sylteglas.
  • Atamon eller vodka.

Fremgangsmåde:

  • Dag 1: Mort eller knus alle krydderierne og masser dem godt ind i andebrysterne. Læg dem i en lufttæt pose til næste dag i køleskabet.
  • Dag 2: Kom andebrysterne i en gryde som dækkes med vand. Kom krydderurterne og løget i. Lad det hele småsimre i ca. 4 timer eller indtil kødet kan trækkes fra hinanden. Køl kødet ned til du kan røre ved det. Træk det fra hinanden med en gaffel eller køre det på en røremaskine. Tilsæt det smeltede andefedt. Der skal ca. bruges en halv del til en hel del andekød. Smag til sidste til med salt og peber. Kom kødet på skoldede sylteglas, der er skyllet i atamon eller spiritus. Hæld lidt andefedt over riletten i glasset. Dette gør, at der dannes et naturligt låg. Stil det dernæst i køleskabet.

 Anderilette i glas

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. And, Rugbrød og Havtorn | - […] ← Anderilette […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!