og
Hjemmelavet anderillette

Anderillette er en lækker spise, der er fantastisk sammen ovenpå rugbrød med sennep og rødbeder på. Jeg har valgt, at bruge den lidt anderledes som en appetizer nytårsaften 2013, hvor jeg har kombineret anderilletten med foie gras og havtorn sirup.

For nemhedens skyld har jeg købt nogle billige berberiandebryster, hvor jeg har trukket skindet af. Disse er brugt som sprødt andeskind. Anderilletten har jeg lavet over to dage. Det første døgn trækker de i køleskabet med en lakridsrub, og anden dagen koger de.

Prøv også: Bakskuld Rillette

Ingredienser:

Dag 1:

  • 4 Andebryster.
  • 1 tsk lakridspulver.
  • 1 tsk tørret timian.
  • 1 tsk tørret oregano.
  • 1 tsk allehånde.
  • ½ tsk nelliker.
  • 1 stk kanel af 3 – 5 cm.
  • 1 tsk enebær.
  • 1 tsk salt.
  • 1 tsk peber.

Dag 2:

  • 2 Laurbærblade.
  • Frisk timianstilke.
  • 1 løg.
  • ca. 200 g smeltet andefedt. (Dette kan nogle gange købes ved den lokale slagter).
  • Sylteglas.
  • Atamon eller vodka.

Fremgangsmåde:

  • Dag 1: Mort eller knus alle krydderierne og masser dem godt ind i andebrysterne. Læg dem i en lufttæt pose til næste dag i køleskabet.
  • Dag 2: Kom andebrysterne i en gryde som dækkes med vand. Kom krydderurterne og løget i. Lad det hele småsimre i ca. 4 timer eller indtil kødet kan trækkes fra hinanden. Køl kødet ned til du kan røre ved det. Træk det fra hinanden med en gaffel eller køre det på en røremaskine. Tilsæt det smeltede andefedt. Der skal ca. bruges en halv del til en hel del andekød. Smag til sidste til med salt og peber. Kom kødet på skoldede sylteglas, der er skyllet i atamon eller spiritus. Hæld lidt andefedt over rilletten i glasset. Dette gør, at der dannes et naturligt låg. Stil det dernæst i køleskabet.
Anderillette på glas

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. And, Rugbrød og Havtorn | - […] ← Anderilette […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!