og

Opskrift bakskuld rillette

Bakskuld rillette med confiteret æggeblomme er en utrolig dejlig forret af tørret og røget ising.

Ovenpå et stykke ristet rugbrød får du den perfekte lille og nemme forret, men sin helt egen skønne smag. Forretten af bakskuld som rillette kan nemt laves i forvejen. Den kan tilberedes i forskellige størrelser som ligeledes kan bruges som snack eller pindemadder. Dog uden den confiterede æggeblomme. Smagen af denne bakskuld rillette er dejlig let røget og saltet, uden at være tør.

Du vil få en helt ny og virkelig spændende lille ret, som jeg er sikker på at du selv og dine gæster ikke har smagt før. Samtidig bliver du sikkert vil med bakskuld rillette.

Bakskuld er saltet, tørret og røget Ising der oprindeligt stammer fra Esbjerg og Fanø egnen. I gamle dage røgede man dem ikke, hvor bakskulden blev kaldt dabs. Dette kaldes den stadig i det midt Vestjyske. Du kan læse mere om Bakskuld HER. De kan i dag købes flere forskellige steder i landet hos fiskehandlere og fiskebiler. Men har din ikke bakskuld så spørg efter dem.

En ret som bakskuld rillette kan nemt laves i forvejen og holde sig flere dage i køleskabet. Jeg anbefaler at den tages ud af køleskabet en halv til hel time inden anretning, da smagen derved bliver kraftigere.

Læs også om: Laksemousse // Muslinger på Kartofler

Rillette af bakskuld

Bakskuld Rillette

Bakskuld rillette med confiteret æggeblomme som en dejlig anderledes forret.
No ratings yet
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Fisk, Forret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 35 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Antal: 4 Personer
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 2 stk store bakskuld
  • 2 stk små skalotteløg
  • 2 spsk. fint hakkede cornichoner
  • 2 spsk. fint hakkede kapers
  • 3 – 4 spsk. creme fraiche 18%
  • 2 – 3 spsk. mayonnaise
  • 3 spsk. Fint hakket dild
  • ½ stk. citron
  • Salt og peber
  • 4 skiver tyk skåret rugbrød.
  • 4 stk. stk. confiteret æggeblomme
  • Frisk dild
  • Syltede tyttebær

Sådan gør du

  • Skær et par snit langs rygbenet på begge sider af bakskuldene.
  • Tilbered dem omkring 10 minutter på en grill ved indirekte varme, eller i ovnen ved 200 grader indtil skindet løsner sig en smule fra kødet.
  • Tag dem af grillen eller ud af ovnen.
  • Fjern kødet fra bakskuldene som hakkes groft.
  • Kom det det i en skål med de øvrige ingredienser i, lidt ad gangen. Undlad af komme det hele i for at du får den rette konsistens og smag.
  • Udstik rugbrødsskiverne med en rund form, som dernæst ristes.
  • Placer formen over de ristede stykker rugbrød, hvorefter bakskuld rilletten fordeles ovenpå rugbrødene.

Noter

Du kan godt lave bakskuld rilletten i forvejen men den bør tages ud af køleskabet en halv til hel time inden servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Sådan laves bakskuld rillette

Selve bakskuldene grilles eller kommes i ovnen, så skindet løsner sig fra kødet. Det er nemlig lidt nemmere at få kødet fra både skind og ben efter bakskulden har været varmet op.

Jeg har brugt udstikkere, hvilket gør bakskuld rillette pænere. Samtidig er det langt nemmere og komme selve bakskuld rilletten på det ristede rugbrød.

I opskriften er der link til hvordan du laver confiteret æggeblomme. Både med sous vide eller i ovnen. Confiteret æggeblomme giver rilletten noget dejlig cremethed, som æggeblommer bliver når de confiteres. Samtidig ser det det flot ud.

De syltede tyttebær, som måtte udeblive fra billederne har den perfekte syrlige og sødme der passer til både bakskuld rilletten og æggeblommerne.

Forret af bakskuld rillette

Server de små bakskuld rilletter ovenpå skifferplader eller små tallerkner.

Rillette af bakskuld

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

5 Kommentarer

  1. Per Hansen

    Hej Søren

    I opskriften er der link til hjemmelavet mayonnaise, men ikke til confiteret æggeblomme. søger man på det i søgefeltet får man en opskrift på omelet.
    Hvordan laver man confiteret æggeblomme?
    Opskriften lyder vildt lækkert, så jeg vil gerne prøve den!!

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Per

      Jeg har lige lagt linket ind i opskriften, og du får den også her Confiteret Æggeblomme.
      Der er opskrift på både sous vide metode og almindelig metode.
      Jeg ser frem til at læse, hvad du synes om opskriften :-).

      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
      • Per Hansen

        Ja, jeg ville rigtigt gerne have smagt denne ret, men her midt på Sjælland mener fiskehandlerne at bakskuld er lavet af guld. Prisen er i hvert fald den samme.
        Jeg tog så lidt varmrøget laks, tørrede den et par timer i min urtetørrer og fulgte så ellers opskriften.
        Det smagte fantastisk, og det der æggeblomme!! En UTROLIG

        Svar
        • Per Hansen

          Dette er en fortsættelse af tidligere!
          UTROLIG forskel på smag og konsistens i forhold til en rå æggeblomme

          Svar
        • Søren Willadsen

          Hej Per
          Ærgerligt at fiskehandlerne tror det er guld 😂. Grunden er nok at ret få laver det i dag og primært her på Vestkysten. Min egen fiskehandler er begyndt at sælge dem til 25 kr. stk. hvilket er uhørt billigt.
          Men godt at læse du fik noget du af det med varmrøget laks, og du også fik smag for konfiteret æggeblomme :-). Det er nemlig noget helt andet end rå æggeblomme.
          Kommer du her til vestkysten en dag, så sig til da jeg kan guide til den rette fiskehandler.
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!