ForsideFisk og SkaldyrBakskuld

Kommentarer

Bakskuld — 24 kommentarer

  1. Jeg er også opvokset med bakskuld – som feriebarn. Hos min farmor fik vi altid bakskulden ristet direkte over gasblusset (vi holdt den i halen, det var et stort nummer, at få lov). Vi spiste den til morgenmad på ristet franskbrød. Den tradition har vi nu i min familie, men der går alt, alt for lang tid imellem. Bakskuld er UMULIGE at opdrive i Østdanmark:-(

  2. For en del år siden boede vi i Kerteminde – af alle fiskerbyer i Danmark måske den vigtigste for konsumfisk.
    Sct. Hansaften besluttede vi FDF’ere at sætte en bod op på stranden ved siden af bålet og mange andre boder. Som barnefødt fiskerdreng fra Esbjerg ville jeg bidrage med specialiteten, som ikke fandtes i nogen anden bod på stranden.
    Denne specialitet blev en stor fiasko, og Kerteminderne ville absolut ikke have deres “skrubbere” røget og tørret – selvom det blev serveret nøjagtig på samme måde som Søren beskriver i sin artikel.
    Resultatet blev, at vi havde bakskuld i fryseren i lang tid efter, og aldrig siden bød andre end vestjyder på et sådant godt måltid.

  3. Hej.
    Jeg har alle dage boet i Esbjerg og er dermed opvokset med bakskuld som min morfar lavede dem.
    Men jeg må sige at komme remoulade på er forkert.
    Remouladen er først kommet til senere og så tager remouladen den gode smag fra bakskulden.
    hvis man insisterer på remoulade, bør man købe fiskefileter istedet
    De er også billigere
    Mvh Søren

  4. Pingback: Bakskuld i rødtunge en fantastisk forret |

  5. Ikke umuligt, at opdrive.
    Retten kan fås i restauranten på Sophienholm , Nybrovej i Kgs. Lyngby.
    Seppi.

  6. I aften deltager jeg som gæst til generalforsamlingen for FORENINGEN AF SYDFYNSKE BAKSKULDSPISERE.
    Vi mødes på Svendborgsund på havnen i Svendborg, og der er ingen adgang for kvinder!
    Jeg kendte ikke til bakskuld i forvejen, og faldt i min søgen efter viden, over denne blog. Jeg synes I fortjener denne viden om en gruppe ihærdige mænd, som kæmper indædt for baksuldens overlevelse 🙂

  7. min far , som kom fra Fur.
    når vi som børn kom hjem til bedstemor oh bedstefar , var der altid tørret fisk oppe at hænge , om sommeren udenfor , om vinteren over kakelovnen i stuen , som så blevet røget , når de var godt tørret, det var gigtig godt slik, i dag er mine børn lige så vild med dem , som jeg , og er fast i posen , når vi har været i bla. Hvide sande. og så hjem i fryseren.

  8. Jeg er også opvokset med bakskuld/dabs, men det var nu kun de fine som røgede dem. Når de var som bifangst i garnet hjemme hos mine bedsteforældre, blev de lagt i salt et døgns tid og hængt op på tøjsnoren, til de var godt tørre. Når de efter et par uger, alt efter vind og vejr, var tørre, så blev de ristet over gløderne (eller flammerne, alt efter tålmodighed) fra bålet i en gammel gryde. Det var en stor fornøjelse at gnaske i de salte halvbrændte fisk og gav en god tørst efter sodavand, senere øl.
    De røgede kender jeg kun fra restauranter og fiskehandlere.

    • Hej Søren
      Jeg tænker, at det er helt rigtig, at man ikke røgede dem i gamle dage, men at det er kommet til med tiden.
      Bedste hilsner
      Søren

  9. Vi fik dem som barn i Blåvand ved mine bedstforældre, de blev park
    ket ind i en avis og så i kakkelovnen eller på gas plus til de var helt sorte vi kunne spise det hele på nær hale stykket vi fil rugbrød med smør og sukker og en kaffepunch

    • Hej Lona
      Mums, det er jo den helt perfekte måde, at tilberede og spise en bakskuld på :-).
      Angående halestykket kan det spises ved, at stege det hårdt på en pande i olie.
      Bedste hilsner
      Søren

  10. Uhm vi får dem flere gange om året men vi bor også i Esbjerg. På Fiskeri og Søfartsmuseet laver de en rigtig lækker frokostret med bakskuld. I morgen er det Sct Hans og der starter vi sæfølig med bakskuld.
    Mvh Bente

    • Hej Bente
      Mums det lyder lækkert med bakskuld Sct. Hans aften. Jeg har ikke smagt Fiskeri og Søfartsmuseets bakskuld, men må have dem afprøvet.
      God Sct. Hans i morgen.
      Søren

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen