og

Cremet Bakskuldsuppe

af | 18. maj 2017 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Nytår, Opskrifter, Supper

Opskrift på bakskuldsuppe

Bakskuldsuppe fik jeg første gang, da jeg deltog i et kokketræf, hvor Caspar Theis køkkenchef på Café Teket serverede bakskuldsuppen, hvilket sad lige i øjet. Jeg har sidenhen ændret en anelse i opskriften på bakskuldsuppe og serveret den for flere af mine egne gæster. Suppen har hver gang været et hit, og mange har været forbløffet over, at bakskuld kan smage så lækkert i en suppe.

Jeg har nu i flere indlæg skrevet om en af mine ynglings fisk, den saltede, røgede og tørrede ising, som er en gammel specialitet fra Esbjerg egnen. I gamle dage hang isingerne til tørre under udhænget på husene. Bakskuld spises normalt ved, at man steger den på en pande, og serveres med rugbrød til. Så kan der være lidt diskussion om det er med remoulade eller mayonnaise, eller ingen af delene.
Om det skyldes min opvækst med bakskuld ved jeg ikke, men jeg elsker at få en weekend frokost med bakskuld til, så er min weekend redet.

Andre lækre bakskuld opskrifter: Bakskuld i Rødtunge // Stegt Bakskuld // Rødspætte tre slags løg og Bakskuld

Opskrift på bakskuld suppe

Cremet Bakskuldsuppe En lækker suppe af bakskuld

Bakskuld er en fantastisk saltet, tørret og røget fisk, der i en lækker cremet suppe smager fantastisk godt. Man får en unik umami smag fra bakskulden.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Suppe, Forret, Fisk
Køkken: Dansk
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 1 time
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Bakskuldsuppe

  • 4 hele bakskuldben
  • 1 liter fiskefond
  • 2 dl. hvidvin
  • 2 skalotteløg
  • ½ dl. fløde
  • 1 dl. havtorn
  • Halerne fra bakskuldene
  • Frisk hakket ramsløg eller purløg

Smørbolle

  • 50 g. smør
  • 50 g. mel

Bakskuldbacon

  • Kød fra 2 bakskuld

Sådan gør du

Bakskuldsuppe

  • Fjerne skallen fra skalotteløgene og hak dem groft.
  • Sæt en gryde over lavt blus. Kom lidt olivenolie i, og sauter skalotteløgene.
  • Hæld hvidvinen ved, lad det simre i et par minutter, hvorefter fiskefonden hældes ved sammen med bakskuldbenene.
  • Lad det simre i 30 minutter, hvorefter det tages af varmen og står i yderligere 30 minutter.
  • Si suppen gennem et dørslag.
  • Hæld suppen tilbage i gryden.
  • Jævn suppen lidt af gangen med smørbollen indtil konsistensen er tilpas. Suppen skal være lidt tykkere end en god asparges suppe.
  • Hæld en anelse piskefløde i, men pas på at suppen ikke koger, da den ellers kan skille.

Smørbolle

  • Smelt smørret i en mindre gryde, hvor melet drysses i mens det røres rundt. Rist melblandingen ved højere varme. Dette er for, at fjerne melsmagen fra smørbollen.
  • Tag gryden af varmen.

Bakskuldbacon

  • Hak bakskuldkødet i tern, som ristes sprøde i lidt olivenolie på en varm pande.
  • Rist baksuldhalerne kort i lidt olie, som kommes i suppen.

Noter

Ved anretning kommes nogle få havtorn i suppen, som drysses med lidt fint hakket hakket ramsløg og bakskuldbacon.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

I min version af bakskuldsuppe har jeg tilføjet lidt hvidvin til selve suppen, og havtorn og ramsløg eller forårsløg ved serveringen. Såfremt det er i sæson passer smørdampede hvide asparges perfekt til suppen. 1 liter til 4 personer virker måske ikke af meget, men suppen er kraftig og der behøves ikke mere, når den serveres som forret. Hvis du ønsker en større portion ganges opskriften bare op.

Jeg tror, at der er flere og flere fiskehandlere rundt om i landet, der sælger bakskuld. Jeg har for nylig set en Odense blogger skrive et indlæg om denne herlige spise.

Røgede og tørrede bakskuld

Bakskuld som de ser ud når du køber dem.

Skøn bakskuldsuppe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Mogens

    “Rigtige” Mænd laver mad.
    Kursus v/Casper Theis Hansen.
    Suppe på bakskuld fik jeg første gang på kurset.
    Suppen faldt i alles smag, kan anbefales.

    Svar
    • Søren

      Caspar er en god kok :-).

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!