Bagte Løg
Bagte løg smager afsindig godt som tilbehør til mange forskellige ting, som svinekød, kylling, oksekød, grillretter eller hvad man selv har lyst til. Udover som velsmagende tilbehør er løgene meget nemme, at tilberede, og kan så går holde sig i køleskabet over flere dage, og varmes op igen, uden at de mister den lækre karamelliserede overflade.
Dette er også en af de gode ting ved bagte løg med honning og balsamico eddike, at overfladen bliver karamelliseret, hvilket passer til mange forskellige retter.

Bagte Løg
Ingredienser
- 500 g. zittauer- og rødløg
- ½ dl. balsamico vineddike
- ½ dl. rødvin
- 1 spsk. honning
- 6 – 8 timiankviste
- Olivenolie
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær det yderste af bunden af løget, men KUN det yderste så lamellerne ikke går fra hinanden.
- Tag skallen af løgene.
- Del løgene i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
- Varm en pande op ved middelhøj varme med lidt olivenolie i.
- Kom smørret og løggene i med bunden ned af, hvor de får lidt farve i et par minutter.
- Hæld honningen i panden, og lidt efter vin og balsamico eddike, og lad honningen smelte.
- Tag panden af varmen, og hæld det hele i et ildfast fad, hvor løgene har bunden ned af.
- Drys dem med salt og peber, og læg nogle timiankviste over dem.
- Bag dem i ovnen i ca. 35 – 45 minutter ved 185 grader.
Noter
Jeg havde valgt, at bruge zittauer- og rødløg, men har man f.eks. kun den ene slags løg bruger man bare dem. Man kan også bruge de små perleløg, som fra glas har en let syrlig smag, der passer rigtig godt med honningen.
Prøv Også: Lækker Bulgur Salat // Grillede Lammekoteletter // Okseculotte i Sous Vide

Løgene skæres i halve eller kvarte alt efter størrelsen.

Giv dem en kort på på panden.

Hæld rødvin, balsamico og honning ved.

Kom dem i et ildfast fad, hvor de skal hygge sig i ovnen indtil færdige.

Tag løgene ud af ovnen og server dem til det du har lyst til.