Bagte løg smager afsindig godt som tilbehør til mange forskellige ting, som svinekød, kylling, oksekød, grillretter eller hvad man selv har lyst til. Udover som velsmagende tilbehør er løgene meget nemme, at tilberede, og kan så går holde sig i køleskabet over flere dage, og varmes op igen, uden at de mister den lækre karamelliserede overflade.
Dette er også en af de gode ting ved bagte løg med honning og balsamico eddike, at overfladen bliver karamelliseret, hvilket passer perfekt til mange forskellige retter som grillede lammekoteletter som HER.
Opskrift på Bagte Løg
Opskriften på bagte løg er utrolig nem og det tager ikke lang til at lave disse lækre løg. Jeg har i denne opskrift brugt både zittauerløg og rødløg men har man f.eks. kun den ene slags løg bruger man bare dem. Man kan også bruge de små perleløg, som fra glas har en let syrlig smag, der passer rigtig godt med honningen. Balsamicoen som giver løgene den karamelliserede overflade er en billigere slags. I denne type opskrift hvor det er bagte løg er balsamicoen primært til at give lidt smag til løgene.
Prøv Også: Bulgur Salat // LøgRinge
Bagte Løg
Ingredienser
- 250 g. zittauerløg
- 250 g. rødløg
- ½ dl. balsamico vineddike
- ½ dl. rødvin
- 1 spsk. honning
- 6 – 8 stk. timiankviste
- Olivenolie
- 1 spsk. smør
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær det yderste af bunden af løget, men KUN det yderste så lamellerne ikke går fra hinanden.
- Tag skallen af løgene.
- Del løgene i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
- Varm en pande op ved middelhøj varme med lidt olivenolie i.
- Kom smørret og løggene i med bunden ned af, hvor de får lidt farve i et par minutter.
- Hæld honningen i panden, og lidt efter vin og balsamico eddike, og lad honningen smelte.
- Tag panden af varmen, og hæld det hele i et ildfast fad, hvor løgene har bunden ned af.
- Drys dem med salt og peber, og læg nogle timiankviste over dem.
- Bag dem i ovnen i ca. 35 – 45 minutter ved 185 grader.
Noter
Hvad servere man dem til?
De bagte løg kan som sagt serveres til nærmest alt, synes jeg. Men et forslag er primært kødretter af kalvekød, oksekød, lammekød og fjerkræ. Fisk kan de godt gå til, men så bør det være fede fisk. Men det er selvfølgelig kun min mening.
Server de bagte løg fra det fad de er bagt i.
Smager skide godt sammen med bagte små kartofler( kolde) og evt andre kolde grøntsager i salaten.
Hej Else
Tak og igen tak for dit gode forslag, hvilket jeg vil huske. :-).
Bedste hilsner
Søren