Bagte Løg

af | 20. mar 2019 | Grøntsager, Opskrifter, Tilbehør

Bagte løg smager afsindig godt som tilbehør til mange forskellige ting, som svinekød, kylling, oksekød, grillretter eller hvad man selv har lyst til. Udover som velsmagende tilbehør er løgene meget nemme, at tilberede, og kan så går holde sig i køleskabet over flere dage, og varmes op igen, uden at de mister den lækre karamelliserede overflade.
Dette er også en af de gode ting ved bagte løg med honning og balsamico eddike, at overfladen bliver karamelliseret, hvilket passer til mange forskellige retter.

Bagte Løg

Nem og simpel men utrolig lækkert tilbehør, der kan serveret til nærmest alt.
2.4 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør, Grøntsager, Simreret
Køkken: Dansk
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 500 g. zittauer- og rødløg
  • ½ dl. balsamico vineddike
  • ½ dl. rødvin
  • 1 spsk. honning
  • 6 – 8 timiankviste
  • Olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær det yderste af bunden af løget, men KUN det yderste så lamellerne ikke går fra hinanden.
  • Tag skallen af løgene.
  • Del løgene i halve eller kvarte alt efter hvor store de er.
  • Varm en pande op ved middelhøj varme med lidt olivenolie i.
  • Kom smørret og løggene i med bunden ned af, hvor de får lidt farve i et par minutter.
  • Hæld honningen i panden, og lidt efter vin og balsamico eddike, og lad honningen smelte.
  • Tag panden af varmen, og hæld det hele i et ildfast fad, hvor løgene har bunden ned af.
  • Drys dem med salt og peber, og læg nogle timiankviste over dem.
  • Bag dem i ovnen i ca. 35 – 45 minutter ved 185 grader.

Noter

Bagte løg smager afsindig godt som tilbehør til mange forskellige ting, som svinekød, kylling, oksekød, grillretter eller hvad man selv har lyst til. De kan holde sig i køleskabet i flere dage, og varmes op igen, uden at de mister deres karamelliseret overflade.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg havde valgt, at bruge zittauer- og rødløg, men har man f.eks. kun den ene slags løg bruger man bare dem. Man kan også bruge de små perleløg, som fra glas har en let syrlig smag, der passer rigtig godt med honningen.

 

 

Prøv Også: Lækker Bulgur Salat // Grillede Lammekoteletter // Okseculotte i Sous Vide

Løgene skæres i halve eller kvarte alt efter størrelsen.

Giv dem en kort på på panden.

Hæld rødvin, balsamico og honning ved.

Kom dem i et ildfast fad, hvor de skal hygge sig i ovnen indtil færdige.

Tag løgene ud af ovnen og server dem til det du har lyst til.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!