Flæskestegssandwich med lækker sprøde svær

af | 27. dec 2019 | Frokost, Hovedretter, Opskrifter, Svinekød

Flæskestegssandwich er virkelig noget af det bedste og samtidig utrolig nem at lave.
Den kan laves af resterne fra Flæskestegen eller Ribbenstegen som smager virkelig lækkert sammen med rødkål, syltede agurker og en skøn dressing i en sprød bolle.
Selv om en skøn skive flæskesteg med sprøde svær også smager rigtig godt på en skive rugbrød kan jeg alligevel godt finde på købe en billig ribbensteg som jeg sætter i ovnen for at vi kan få en flæskestegssandwich eller flæskestegsburger.

 

 

Jeg serverer ikke kun en flæskestegssandwich om vinteren eller i juledagene når man har flere rester stående i køleskabet. Den er stadig utrolig skøn til en forårsfrokost eller sommeraften, hvor jeg har tilberedt en flæskesteg på grillen eller lavet en porchetta på grill rotisseriet. På trods af det italiensk klingende navn er porchetta egentlig “bare” et rullet svineslag med masser af flæskesvær på. Den er også en super god ven i en flæskestegssandwich pga. sværene.

Flæskestegssandwich med lækker sprøde svær

Hjemmelavet flæskestegssandwich med sprøde svær og saftigt flæskestegsskiver er utrolig lækkert i en burgerbolle med rødkål, syltede agurker og dressing i.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret, Frokost, Svinekød, Opskrift
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4

Ingredienser

Dressing

  • 4 spsk. mayonnaise
  • 4 spsk. cremefraiche 18%
  • 2 spsk. dijonsennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 1 tsk. røget paprika
  • Salt og peber

Flæskestegssandwich

Sådan gør du

Dressing

  • Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
  • Smag ligeledes til om der skal mere sennep og æbleeddike i.

Flæskestegssandwich

  • Skær flæskestegen i tykke skiver med sværene på.
  • Lund burgerbollerne og del dem.
  • Smør under- og overdelen af burgerbollerne med lidt dressing.
  • Kom lidt rødkål på underbollen.
  • Dernæst en til to skiver flæskesteg.
  • Ovenpå flæskestegsskiverne kommes lidt rødkål, æbleskiver og til sidste skiver af syltede agurker inden overbollen placeres på toppen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Jeg varierer ligeledes hvad jeg kommer i sandwichen afhængig af årstiden. Ved juletid er det Rødkålen med julekrydderierne der skal i, og om sommeren kan jeg finde på at bruge en Coleslaw i den, da det ligeledes passer utrolig godt sammen med svinekød. Men man kan uden problemer bruge det man har i køleskabet for at få en af de bedste sandwiches eller burgere der findes.

 

 

Dressingen eller mayonnaisen bør have lidt surt, sødt og skarpt i sig, hvilket en sennep, æbleeddike og rørsukker kan give. Det behøves ikke være svært at røre en dressing som smager og passer perfekt til en svinekødet.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Torben Bøgh Nielsen

    Hej Søren – må jeg brug dit foto til en seddel i Langkastrup Forsamlingshus. Med venlig hilsen Torben Bøgh Nielsen

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Torben
      Det må du gerne.
      God fornøjelse med det.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!