Flæskestegssandwich med lækker sprøde svær
Flæskestegssandwich er virkelig noget af det bedste og samtidig utrolig nem at lave.
Den kan laves af resterne fra Flæskestegen eller Ribbenstegen som smager virkelig lækkert sammen med rødkål, syltede agurker og en skøn dressing i en sprød bolle.
Selv om en skøn skive flæskesteg med sprøde svær også smager rigtig godt på en skive rugbrød kan jeg alligevel godt finde på købe en billig ribbensteg som jeg sætter i ovnen for at vi kan få en flæskestegssandwich eller flæskestegsburger.
Jeg serverer ikke kun en flæskestegssandwich om vinteren eller i juledagene når man har flere rester stående i køleskabet. Den er stadig utrolig skøn til en forårsfrokost eller sommeraften, hvor jeg har tilberedt en flæskesteg på grillen eller lavet en porchetta på grill rotisseriet. På trods af det italiensk klingende navn er porchetta egentlig “bare” et rullet svineslag med masser af flæskesvær på. Den er også en super god ven i en flæskestegssandwich pga. sværene.

Flæskestegssandwich med lækker sprøde svær
Ingredienser
Dressing
- 4 spsk. mayonnaise
- 4 spsk. cremefraiche 18%
- 2 spsk. dijonsennep
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. røget paprika
- Salt og peber
Flæskestegssandwich
- 600 - 800 g. færdiglavet flæskesteg
- 4 burger boller
- Dressing
- Rødkål
- 1 - 2 æbler skåret i tynde skiver
- Syltede agurker
Sådan gør du
Dressing
- Rør alle ingredienser sammen og smag til med salt og peber.
- Smag ligeledes til om der skal mere sennep og æbleeddike i.
Flæskestegssandwich
- Skær flæskestegen i tykke skiver med sværene på.
- Lund burgerbollerne og del dem.
- Smør under- og overdelen af burgerbollerne med lidt dressing.
- Kom lidt rødkål på underbollen.
- Dernæst en til to skiver flæskesteg.
- Ovenpå flæskestegsskiverne kommes lidt rødkål, æbleskiver og til sidste skiver af syltede agurker inden overbollen placeres på toppen.
Jeg varierer ligeledes hvad jeg kommer i sandwichen afhængig af årstiden. Ved juletid er det Rødkålen med julekrydderierne der skal i, og om sommeren kan jeg finde på at bruge en Coleslaw i den, da det ligeledes passer utrolig godt sammen med svinekød. Men man kan uden problemer bruge det man har i køleskabet for at få en af de bedste sandwiches eller burgere der findes.
Dressingen eller mayonnaisen bør have lidt surt, sødt og skarpt i sig, hvilket en sennep, æbleeddike og rørsukker kan give. Det behøves ikke være svært at røre en dressing som smager og passer perfekt til en svinekødet.