Her i disse syltetider er det lige som med syltede agurker og andet tid til, at sylte drueagurker. Jeg elsker syltede drueagurker, og bruger dem i og til mange forskellige ting. Når jeg laver min egen remoulade eller sauce tartare bruger jeg eksempelvis drueagurker som er syltede.
I en god og saftig hjemmelavet burger eller pulled pork burger skal der altid et par tykke skiver drueagurker i for både syrlighed og bid.
Opskrift på Syltede Drueagurker
Lige som syltede asier og agurker kan du selv bestemme hvilke krydderier og urter du ønsker, at tilføje til syltede drueagurker. Jeg i denne opskrift skelet til næsten samme sammensætning som i mine syltede asier, men har udeladt ingefær og i stedet tilføjet et par skiver frisk peberrod og et par skærme bronzefennikel.
Andre skønne sylteopskrifter: Syltede Asier // Syltede Grønne Tomater
Du kan herunder se en video hvordan Syltede Drueagurker laves.
Syltede drueagurker
Ingredienser
Saltlage:
- Ca. ½ kg. drueagurker
- 1 l. vand
- 100 g. fint salt
Eddikelage pr. glas af ½ – ¾ l:
- 2½ dl. lagereddike
- 100 g. rørsukker eller almindelig sukker
- 2 stk. dildskærme
- 1 stk. bronzefennikelskærm
- ½ tsk. gule sennepsfrø
- ½ tsk. korianderfrø
- 1 – 2 frisk peberrod
- 1 stk. skalotteløg
- 10 stk. peberkorn
- Sylteglas
- Vodka
Sådan gør du
Dag 1
- Bland salt og vand i en skål. Rør rundt indtil saltet er opløst.
- Skær enderne af drueagurkerne. Der er enzymer i den ene ende som kan gøre dem bløde.
- Prik dem med en nål over det hele.
- Kom drueagurkerne i en skål og hæld saltlagen over.
- Læg en tallerken på toppen så de holdes under saltlagen.
Dag 2
- Til ca. ½ kg drueagurker skal der bruges ca. 1 sylteglas af 2/3 L størrelse.
- Hæld eddike og sukker i en gryde, som varmes op. Når sukkeret er opløst tages den af varmen.
- Skyl rene sylteglas i vodka.
- Fyld glassene med drueagurker og kom krydderurter og krydderier i glasset.
- Når eddikelagen er kølet af hældes det i glasset så drueagurkerne dækkes.
- Stil glassene på køl og vent nu ca. 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.
Noter
Her hvor jeg er bosiddende har jeg fundet drueagurker på det lokale torvemarked, ved grønthandlere og i specialbutikker. Desværre er jeg ikke stødt på dem i supermarkederne.
Jeg har derfor forsøgt mig med både drueagurker og miniagurker for, at se om miniagurkerne måske kan gøre det lidt ud for drueagurker. Jeg er klar over, at drueagurker er mere hårde i det end en almindelig agurk.
Da der lige skal gå et par uger endnu kan jeg ikke skrive om resultatet.
Jeg kan efterfølgende fortæller at for at få det bedste resultat bør du bruge drueagurker til denne opskrift.
Jeg har tidligere afholdt kurser i syltning og fermentering.
I forbindelse med alle mine sylteopskrifter kan jeg med glæde fortælle, at jeg afholder tre syltekurser d. 21 januar, 18 februar og 11 marts 2018 alle dage kl. 10:00 – 13:00.
Kurset udbydes gennem Duglemmetdetaldrig.dk og så snart de har udbudt det vil det stå på siden.
Kurset vil handle om syltningens kunst, tip og tricks om syltning, mange forskellige smagsprøver af diverse sylteting og deltagerne skal selv tilberede to syltesager, som de får med hjem.
Jeg håber vi ses?
Fin forklaring på fremgangsmåde på videoen, men opskriften på syltelagen er ikke i overensstemmelse med videoen………..da der i videoen kommer vand i syltelagen, men det står ikke i opskriften nedenfor.
Hej Niels
Det ved jeg at jeg har lavet det forskelligt. Såfremt du tilsætter vand i din syltelage, bliver den knap så kraftig med eddike.
Som jeg altid siger i mine videoer, se selve opskriften :-).
Bedste hilsner
Søren