Syltede Drueagurker

af | 4. okt 2017 | Grøntsager, Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

 

Her i disse syltetider er det lige som med syltede asier, syltede agurker og andet tid til, at sylte drueagurker. Jeg elsker drueagurker, og bruger dem i og til mange forskellige ting. Når jeg laver min egen remoulade eller sauce tartare bruger jeg f.eks. syltede drueagurker. I en god og saftig hjemmelavet burger eller pulled pork burger skal der altid et par tykke skiver drueagurker i for både syrlighed og bid.

 

Syltede drueagurker

Syltede drueagurker passer perfekt i en god og saftig hjemmelavet burger eller pulled pork burger.
4.41 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren

Ingredienser

Saltlage:

  • Ca. ½ kg. drueagurker
  • 1 l. vand
  • 100 g. fint salt

Eddikelage pr. glas af ½ - ¾ l:

  • dl. lagereddike
  • 100 g. rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 dildskærme
  • 1 bronzefennikelskærm
  • ½ tsk. gule sennepsfrø
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 1 – 2 skiver frisk peberrod
  • 1 skalotteløg
  • 10 peberkorn
  • Sylteglas
  • Vodka

Sådan gør du

Dag 1

  • Bland salt og vand i en skål. Rør rundt indtil saltet er opløst.
  • Skær enderne af drueagurkerne og prik dem med en nål over det hele.
  • Kom drueagukerne i en skål og hæld saltlagen over.
  • Læg en tallerken på toppen så de holdes under saltlagen.

Dag 2

  • Til ca. ½ kg drueagurker skal der bruges ca. 1 sylteglas af 2/3 L størrelse.
  • Hæld eddike og sukker i en gryde, som varmes op. Når sukkeret er opløst tages den af varmen.
  • Skyl rene sylteglas i vodka.
  • Fyld glassene med drueagurker og kom krydderurter og krydderier i glasset.
  • Når eddikelagen er kølet af hældes det i glasset så drueagurkerne dækkes.
  • Stil glassene på køl og vent nu ca. 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.

Noter

Syltede drueagurker kan ligesom andre sylteting holde sig i rigtig mange måneder.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Her hvor jeg er bosiddende har jeg fundet drueagurker på det lokale torvemarked, ved grønthandlere og i specialbutikker. Desværre er jeg ikke stødt på dem i supermarkederne.
Jeg har derfor forsøgt mig med både drueagurker og miniagurker for, at se om miniagurkerne måske kan gøre det lidt ud for drueagurker. Jeg er klar over, at drueagurker er mere hårde i det end en almindelig agurk.
Da der lige skal gå et par uger endnu kan jeg ikke skrive om resultatet.

I forbindelse med alle mine sylteopskrifter kan jeg med glæde fortælle, at jeg afholder tre syltekurser d. 21 januar, 18 februar og 11 marts 2018 alle dage kl. 10:00 – 13:00.
Kurset udbydes gennem Duglemmetdetaldrig.dk og så snart de har udbudt det vil det stå på siden.
Kurset vil handle om syltningens kunst, tip og tricks om syltning, mange forskellige smagsprøver af diverse sylteting og deltagerne skal selv tilberede to syltesager, som de får med hjem.
Jeg håber vi ses?

 

 

Lige som syltede asier og agurker kan du selv bestemme hvilke krydderier og urter du ønsker, at tilføje. Jeg i denne opskrift skelet til næsten samme sammensætning som i mine syltede asier, men har udeladt ingefær og i stedet tilføjet et par skiver frisk peberrod og et par skærme bronzefennikel.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!