og
Opskrift på syltede drueagurker

Her i disse syltetider er det lige som med syltede agurker og andet tid til, at sylte drueagurker. Jeg elsker syltede drueagurker, og bruger dem i og til mange forskellige ting. Når jeg laver min egen remoulade eller sauce tartare bruger jeg eksempelvis drueagurker som er syltede.

I en god og saftig hjemmelavet burger eller pulled pork burger skal der altid et par tykke skiver drueagurker i for både syrlighed og bid.

Opskrift på Syltede Drueagurker

Lige som syltede asier og agurker kan du selv bestemme hvilke krydderier og urter du ønsker, at tilføje til syltede drueagurker. Jeg i denne opskrift skelet til næsten samme sammensætning som i mine syltede asier, men har udeladt ingefær og i stedet tilføjet et par skiver frisk peberrod og et par skærme bronzefennikel.

Andre skønne sylteopskrifter: Syltede Asier // Syltede Grønne Tomater

Du kan herunder se en video hvordan Syltede Drueagurker laves.

Opskrift på syltede drueagurker

Syltede drueagurker

Syltede drueagurker passer perfekt i en god og saftig hjemmelavet burger eller pulled pork burger.
4.17 fra 6 stemmer
Udskriv Gem på Pinterest Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Opskrift af: Søren Willadsen

Ingredienser

Saltlage:

  • Ca. ½ kg. drueagurker
  • 1 l. vand
  • 100 g. fint salt

Eddikelage pr. glas af ½ – ¾ l:

  • dl. lagereddike
  • 100 g. rørsukker eller almindelig sukker
  • 2 stk. dildskærme
  • 1 stk. bronzefennikelskærm
  • ½ tsk. gule sennepsfrø
  • ½ tsk. korianderfrø
  • 1 – 2 frisk peberrod
  • 1 stk. skalotteløg
  • 10 stk. peberkorn
  • Sylteglas
  • Vodka

Sådan gør du

Dag 1

  • Bland salt og vand i en skål. Rør rundt indtil saltet er opløst.
  • Skær enderne af drueagurkerne. Der er enzymer i den ene ende som kan gøre dem bløde.
  • Prik dem med en nål over det hele.
  • Kom drueagurkerne i en skål og hæld saltlagen over.
  • Læg en tallerken på toppen så de holdes under saltlagen.

Dag 2

  • Til ca. ½ kg drueagurker skal der bruges ca. 1 sylteglas af 2/3 L størrelse.
  • Hæld eddike og sukker i en gryde, som varmes op. Når sukkeret er opløst tages den af varmen.
  • Skyl rene sylteglas i vodka.
  • Fyld glassene med drueagurker og kom krydderurter og krydderier i glasset.
  • Når eddikelagen er kølet af hældes det i glasset så drueagurkerne dækkes.
  • Stil glassene på køl og vent nu ca. 4 – 6 uger inden der tages hul på dem.

Noter

Syltede drueagurker kan ligesom andre sylteting holde sig i rigtig mange måneder.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!

Her hvor jeg er bosiddende har jeg fundet drueagurker på det lokale torvemarked, ved grønthandlere og i specialbutikker. Desværre er jeg ikke stødt på dem i supermarkederne.
Jeg har derfor forsøgt mig med både drueagurker og miniagurker for, at se om miniagurkerne måske kan gøre det lidt ud for drueagurker. Jeg er klar over, at drueagurker er mere hårde i det end en almindelig agurk.
Da der lige skal gå et par uger endnu kan jeg ikke skrive om resultatet.

Jeg kan efterfølgende fortæller at for at få det bedste resultat bør du bruge drueagurker til denne opskrift.

Hjemmesyltede drueagurker

Jeg har tidligere afholdt kurser i syltning og fermentering.

I forbindelse med alle mine sylteopskrifter kan jeg med glæde fortælle, at jeg afholder tre syltekurser d. 21 januar, 18 februar og 11 marts 2018 alle dage kl. 10:00 – 13:00.
Kurset udbydes gennem Duglemmetdetaldrig.dk og så snart de har udbudt det vil det stå på siden.
Kurset vil handle om syltningens kunst, tip og tricks om syltning, mange forskellige smagsprøver af diverse sylteting og deltagerne skal selv tilberede to syltesager, som de får med hjem.
Jeg håber vi ses?

Syltede Drueagurker

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Niels Hjelm Veirup

    3 stars
    Fin forklaring på fremgangsmåde på videoen, men opskriften på syltelagen er ikke i overensstemmelse med videoen………..da der i videoen kommer vand i syltelagen, men det står ikke i opskriften nedenfor.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Niels
      Det ved jeg at jeg har lavet det forskelligt. Såfremt du tilsætter vand i din syltelage, bliver den knap så kraftig med eddike.
      Som jeg altid siger i mine videoer, se selve opskriften :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
4.17 from 6 votes (5 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!