Mit minidrivhus har i år givet afsindig mange tomater, og er helt indtil midt oktober fortsat med, at sætte små grønne tomater, der nu er plukket og omdannet til små lækre syltede grønne tomater. De har en virkelig skøn let sød og syrlige smag, som passer og smager utrolig godt til mange forskellige retter.
Jeg kan huske som barn, at vi fik dem til meget traditionelle retter som spidsbryst, oksekød med sur sød sovs, svinekødsretter og mange andre klassiske retter.
Nem opskrift på syltede grønne tomater.
Opskriften på disse lækre syltede grønne tomater er en anelse anderledes end de traditionelle, da jeg har valgt at tilsætte flere krydderier og løg til dem. Opskriften er stadig utrolig nem og ligetil, at følge og man kan selv lege med andre krydderier.
Jeg er vild med, at styre smagen i de ting jeg sylter. Det kan selvfølgelig nogle gange også overraske, hvis jeg har brugt en chili eller peber, som gør f.eks. drueagurker noget stærkere end det jeg først havde i tankerne.
Meget ofte når man bruger chili i sylteting skal man være forsigtig, da styrken først kommer efter noget tid.
Andre nemme sylteopskrifter: Rødbeder // Syltede Asier
Holdbarhed på syltede tomater
Syltede grønne tomater kan som andre syltede grøntsager holde sig i meget lang tid. Så længe de syltet på den rigtige måde og de patentglas man bruger er vasket grundig og skoldet. Opbevar glassene med de grønne tomater et køligt og mørkt sted. De kan derved holde sig mange måneder og nogle gange mere end et år.
Syltede grønne tomater
Ingredienser
- 500 g. små umodne grønne tomater
- 1½ dl. lagereddike
- 1½ dl. vand
- 175 g. rørsukker eller almindeligt sukker
- ½ vaniljestang
- 9 stk. hel peber
- 6 stk. hele grønne kardemomme
- 1 laurbærblad
- 1 mindre dusk dildfrø
- 1 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- Lidt salt
Sådan gør du
- Vask tomaterne og prik dem over det hele med en spids kødnål eller gaffel.
- Kog eddike, vand, salt og rørsukker op indtil sukkeret er opløst.
- Placer tomaterne i lagen og lad dem småsimre ved lav varme i ca. 6 – 8 minutter.
- Vask et sylteglas der passer til mængden og skyl det enten i atamon eller vodka for, at tomaterne ikke mugner.
- Læg tomaterne i glasset sammen med krydderier og løg.
- Hæld dernæst så meget lage i som muligt.
- Sæt et låg på glasset, som placeres et køligt sted, hvor de skal stå i mindste 2 uger før de er klar til, at blive spist.
Noter
Selv om vi nu er lidt senere henne på sæsonen for grønne tomater kan det for nogle af måske lykkes, at fremskaffe grønne tomater.
Ingredienser til syltede grønne tomater.
Kom tomaterne i lagen og lad det simre i nogle minutter inden det hele kommes på sylteglas.
0 kommentarer