Stegte kullerfileter vendt i lidt mel med hjemmerørt remoulade, mos af kartofler og knoldselleri og dampet romanesco til passer rigtig godt som en let forårsret. Retten er let og kan sagtens serveres som aftensmad eller en frokost ret.
Kuller hører under familien torskefisk. Kødet minder meget om torskens, men er lidt tørre end torskens. I Storbritannien bruger man traditionelt kuller til Fish´n Chips.
Læs om: Sådan fileteres pighvar // Limone marineret rødtunge på sort pasta // Variation af Nytårstorsk
Ingredienser:
- 2 Kuller fileter.
- Mel.
- 10 Kartofler.
- ½ Knoldselleri.
- 1 æg.
- 1 dl. mælk.
- ½ Romanesco.
- 2 Pasteuriserede æggeblommer.
- 2 -3 dl. neutral olie (ex. raps).
- 2 tsk. dijon sennep, Maille.
- 1½ spsk. Piccalilly (færdig købt fra Cervera, som kan købes i større supermarkeder).
- Salt og Peber.
Mayonnaisen & Remouladen: Sørg først for, at æggeblommer og mayonnaise har næsten stuetemperatur, når mayonnaisen skal tilberedes. Kom æggeblommer og sennep i en skål og pisk indtil massen begynder, at tykne og skumme. Hæld nu et par dråber neutral olie i, mens der fortsat piskes. Hæld yderligere lidt olie i. Nu kan der hældes en tynd stråle olie i, mens der piskes. Tilsæt resten af olien i en tykkere stråle til det har den ønskede tykkelse. Smag til med lidt citronsaft og salt og peber.
Bland ca. 1 del mayonnaise med 1 del Piccalilly.
Mosen: Skræl kartofler og knoldselleri og kog dem møre. Mos dem og tilsæt lidt smør og mælk og til sidst en æggeblomme for, at gøre mosen lidt mere luftig. Brug evt. en pisker til, at mose den. Smag til med salt og peber.
Romanesco: Pluk små buketter af Romanescoen og damp den i lidt vand i 4 minutter.
Kuller: Vend kulleren i lidt mel, ikke for meget. Steg den på en pande i ca. 3 minutter på hver side ved medium varme.
0 kommentarer