Limone Rødtunge på Sort Pasta og Ansjossauce

af | 21. okt 2011 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Pasta/Ris, Saucer

Rødtunge er en mine ynglings fisk, som er fantastisk, at tilberede både den som den er eller let marineret og eksempelvis vendt i lidt mel og dild. Denne ret kan bruges både som forret eller hovedret. Jeg serverede den som hovedret.

 

Ingredienser 2 personer:

  • 2 rødtunge fileter af ca. 170 gr.
  • Saften af en halv citron.
  • Olivenolie.
  • Hakket dild.
  • Mel.
  • Æg.
  • 2 fed hakket hvidløg.
  • 2 små skalotteløg i tern.
  • 2 ansjoser.
  • 1/4 chili.
  • 2 spsk. hele kapers.
  • 6 tomater eller 1 ds. flåede tomater.
  • 1 dl. jomfruhummerfond.
  • Frisk hakket oregano.
  • 1 porre.
  • Hvidvin.
  • 4 syltede asparges.
  • Spaghetti al Nero di Seppia (Taralloro) eller en hjemmelavet.

 

 

Start med, at tilberede saucen. Sauter hvidløgsfed og skalotteløgene, indtil de er glasagtige. Tilsæt de hakkede ansjoser og chili og sauter i ca. 3 – 5 minutter. Kom ½ dl. hvidvin ved og lad alkoholen fordampe. Tilsæt lidt sukker og kapers. Jomfruhummerfonden tilsættes gradvist til sidst, da smagen kan overdøve de øvrige ingredienser. Kog saucen lidt ind.

Rens rødfiskefileterne for ben, inden der hældes olivenolie og citron over. Lad dem stå i maks. ½ time, hvorefter de duppes tørres og vendes i mel, som er blandet med hakket dild, inden de steges. De skal have ca. 3 – 4 min. på hver side.

Porrerne renses og skæres i kvarte. Damp dem i lidt hvidvin, salvie blade og smør, hvor efter enderne svitses på en pande.

Kog spaghettien (jeg har købt i en lokal spansk specialbutik). Brug en stor gaffel eller pincet til, at rulle spaghettien og anret retten som vist på billedet, med syltede asparges, dampede porre og friske oregano- blade og blomster.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Anders Damm

    Smukt!

    Og fræk anretning af pastaen – den er noteret:)

    Svar
  2. Søren

    Takker og smagen var også med 🙂

    Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Risotto | GASTROmad - [...] Limone Rødtunge på Sort pasta. This entry was posted in Forretter, Hovedretter, Opskrifter and tagged Risotto. Bookmark the permalink.…
  2. Kuller med hjemmerørt remoulade | GASTROmad - [...] Limone rødtunge på sort pasta. [...]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!