Jomfruhummer Fond
Fond er en vigtig bestanddel af madlavning, hvilket selvfølgelig bør være hjemmelavet. Jeg har altid hjemmelavet kalvefond, hønsefond, fiskefond, court bouillon (grøntsags bouillon) og ofte lidt jomfruhummerfond i mindre frostposer af ca. 3 – 5 dl i fryseren. Smagen af ægte fond overgår altid en “salt” terning. I en god risotto hører en ægte fond til. Når jeg tilbereder mine fonder er det i forbindelse med, at jeg skal bruge fonden eller ex. hønsekødet. Derved er det ikke dobbeltarbejde. Jeg vil med tiden poste opskrifterne på de ovennævnte fonder.
Gå til opskriften
Prøv Også: KalveFond // Romesco Sauce // Vadehavs HotDog

Jomfruhummerfond
Fond er en vigtig bestanddel af madlavning, hvilket selvfølgelig bør være hjemmelavet.
Udskriv
Pin
BedømRet: Fond, Saucer, Suppe, Skaldyr, Fisk
Køkken: Fransk
Ingredienser
- 1 - 2 kg. jomfruhummer skaller køb når der ex. er tilbud på hele jomfruhummere
- 2 gulerødder i skiver
- 1 porrer i skiver kun det hvide
- ½ fennikel i tern
- 1/4 knoldselleri eller 1 persillerod
- Timiankviste
- Persillekviste
- 2 -3 laurbærblade
- ½ -1 hel chili
- 2 spsk. tomatpuré
- 20 korianderkorn
- 10 peberkorn
- 1 dl. cognac
- 3 dl. hvidvin
- 3 dl. rosévin
- 1 l. fiskefond
- ½ l. vand
Sådan gør du
- Knus skallerne så godt som muligt og brun dem hårdt af i olie.
- Tilsæt og brun grøntsagerne, som efterfølgende flamberes med cognac. HUSK, at fjerne gryden fra emhætten.
- De øvrige ingredienser tilsættes.
- Lad det hele simre i 25 minutter, hvorefter fonden tages af varmen.
- Fjern nu skallerne og knus eller blend dem, og kom dem tilbage gryden, som nu skal trække i ca. en time.
- Sigt det gennem en fin sigte og derefter gennem et klæde.
- For at fjerne yderligere urenheder kan der tilføjes æggehvide, hvorefter fonden koges op og igen sigtes.
Noter
Frys fonden i mindre poser af f.eks. 4 dl.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!