Jomfruhummer Fond

af | 23. maj 2011 | Fisk og Skaldyr, Fond, Opskrifter, Saucer

Fond er en vigtig bestanddel af madlavning, hvilket selvfølgelig bør være hjemmelavet. Jeg har altid hjemmelavet kalvefond, hønsefond, fiskefond, court bouillon (grøntsags bouillon) og ofte lidt jomfruhummerfond i mindre frostposer af ca. 3 – 5 dl i fryseren. Smagen af ægte fond overgår altid en “salt” terning. I en god risotto hører en ægte fond til. Når jeg tilbereder mine fonder er det i forbindelse med, at jeg skal bruge fonden eller ex. hønsekødet. Derved er det ikke dobbeltarbejde. Jeg vil med tiden poste opskrifterne på de ovennævnte fonder.

 

Gå til opskriften

 

 

Prøv Også: KalveFond // Romesco Sauce // Vadehavs HotDog

 

Jomfruhummerfond

Fond er en vigtig bestanddel af madlavning, hvilket selvfølgelig bør være hjemmelavet.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Fond, Saucer, Suppe, Skaldyr, Fisk
Køkken: Fransk
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 1 time 30 minutter
Samlet tid: 2 timer 15 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 1 - 2 kg. jomfruhummer skaller køb når der ex. er tilbud på hele jomfruhummere
  • 2 gulerødder i skiver
  • 1 porrer i skiver kun det hvide
  • ½ fennikel i tern
  • 1/4 knoldselleri eller 1 persillerod
  • Timiankviste
  • Persillekviste
  • 2 -3 laurbærblade
  • ½ -1 hel chili
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 20 korianderkorn
  • 10 peberkorn
  • 1 dl. cognac
  • 3 dl. hvidvin
  • 3 dl. rosévin
  • 1 l. fiskefond
  • ½ l. vand

Sådan gør du

  • Knus skallerne så godt som muligt og brun dem hårdt af i olie.
  • Tilsæt og brun grøntsagerne, som efterfølgende flamberes med cognac. HUSK, at fjerne gryden fra emhætten.
  • De øvrige ingredienser tilsættes.
  • Lad det hele simre i 25 minutter, hvorefter fonden tages af varmen.
  • Fjern nu skallerne og knus eller blend dem, og kom dem tilbage gryden, som nu skal trække i ca. en time.
  • Sigt det gennem en fin sigte og derefter gennem et klæde.
  • For at fjerne yderligere urenheder kan der tilføjes æggehvide, hvorefter fonden koges op og igen sigtes.

Noter

Frys fonden i mindre poser af f.eks. 4 dl.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dampet torsk på savoykål | GASTROmad - […] 2 dl. jomfruhummerfond. […]

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.