Jeg blev inspireret af disse syltede grønne asparges efter et ophold på Badehotellet Aarøsund, hvor de serverede dem til en lakseroulade. Jeg måtte selvfølgelig prøve om jeg kunne ramme noget lignende, hvilket nu lykkedes rimelig godt.
LÆS OM: SYLTEDE RABARBER
Ingredienser:
- Et bundt friske grønne asparges.
- ½ L. lagereddike.
- ½ L. vand.
- 1½ dl. rørsukker.
- 1 spsk. honning.
- Dildskærm.
- Korianderfrø.
Kom eddike, vand, rørsukker og honning i en gryde og varm det op til sukker og honning er opløst. Stil til side til det er kølet ned. Blancher kort aspargeserne som er skåret i mindre stykker. Kom dem i isvand og til de er kølet ned. Læg dem i sylteglas, med dildskærme, korianderfrø og hæld lagen ved. Husk at sterilisere glassene inden. Stil det på køl.
Hvor lang tid kan de holde sig – dage, uger, måneder? 🙂
Hej Mads
De hvide og grønne kan holde sig mindst 6 måneder i køleskabet og mere til.
Jeg har haft nogen stående i 11 måneder i køleskabet som stadig var gode.
Bedste hilsner
Søren