Syltede grønne asparges

af | 11. okt 2011 | Grøntsager, Opskrifter, Syltning og konservering, Tilbehør

Jeg blev inspireret af disse syltede grønne asparges efter et ophold på Badehotellet Aarøsund, hvor de serverede dem til en lakseroulade. Jeg måtte selvfølgelig prøve om jeg kunne ramme noget lignende, hvilket nu lykkedes rimelig godt.

Ingredienser:

  • Et bundt friske grønne asparges.
  • ½ L. lagereddike.
  • ½ L. vand.
  • 1½ dl. rørsukker.
  • 1 spsk. honning.
  • Dildskærm.
  • Korianderfrø.

Kom eddike, vand, rørsukker og honning i en gryde og varm det op til sukker og honning er opløst. Stil til side til det er kølet ned. Blancher kort aspargeserne som er skåret i mindre stykker. Kom dem i isvand og til de er kølet ned. Læg dem i sylteglas, med dildskærme, korianderfrø og hæld lagen ved. Husk at sterilisere glassene inden. Stil det på køl.

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Mads

    Hvor lang tid kan de holde sig – dage, uger, måneder? 🙂

    Svar
    • Søren

      Hej Mads
      De hvide og grønne kan holde sig mindst 6 måneder i køleskabet og mere til.
      Jeg har haft nogen stående i 11 måneder i køleskabet som stadig var gode.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kvæde Kompot | GASTROmad - [...] Syltede grønne asparges. This entry was posted in Opskrifter, Syltning og konservering and tagged Dansk, Nordic, Nordisk, Syltning, æbler.…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!