Syltede grønne asparges
Jeg blev inspireret af disse syltede grønne asparges efter et ophold på Badehotellet Aarøsund, hvor de serverede dem til en lakseroulade. Jeg måtte selvfølgelig prøve om jeg kunne ramme noget lignende, hvilket nu lykkedes rimelig godt.
Ingredienser:
- Et bundt friske grønne asparges.
- ½ L. lagereddike.
- ½ L. vand.
- 1½ dl. rørsukker.
- 1 spsk. honning.
- Dildskærm.
- Korianderfrø.
Kom eddike, vand, rørsukker og honning i en gryde og varm det op til sukker og honning er opløst. Stil til side til det er kølet ned. Blancher kort aspargeserne som er skåret i mindre stykker. Kom dem i isvand og til de er kølet ned. Læg dem i sylteglas, med dildskærme, korianderfrø og hæld lagen ved. Husk at sterilisere glassene inden. Stil det på køl.