Syltede Rabarber
Syltede rabarber passer utrolig godt i både det salte og søde køkken, og skåret i mindre skiver er de perfekte på en dessert.
De passer som sagt i både det salte og søde køkken, som f.eks. kan være i desserter, bagværk, eller i mindre stykker til f.eks. lam, oksekød, kylling hvor det giver noget kant til kødets smag.
Når man sylter forlænger vi både holdbarheden og smagen på sommeren eller det tidlige efterårs frugter eller grøntsager. Noget vi har gjort i rigtig mange årtusinder, og som heldigvis ikke er glemt.
Prøv også disse spændende sylteopskrifter: Syltede Rødløg // Piccalilli til hjemmelavet remoulade // Syltede Agurker
Syltede rabarber
Syltede rabarber passer utrolig godt i både det salte og søde køkken, og skåret i mindre skiver smager de perfekt sammen med eller i en dessert.
Udskriv
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Ingredienser
- 4 – 6 stængler rabarber
- 1½ dl. rørsukker eller almindeligt
- 3 dl. vand
- 3/4 dl. æbleeddike
- ½ vaniljestang
- 4 kardemomme kapsler
- 6 hele nelliker
Udstyr
Sådan gør du
- Kom rørsukker, vand, æbleeddike i et gryde som varmes op ved middelvarme, og lad det varme op indtil sukkeret er helt opløst.
- Skyl rabarberne og skær bladene af.
- Skær dem i længder der passer til ens sylteglas højde.
- Skyl glasset grundigt i skoldende vand.
- Kom rabarberne i sylteglasset stående opret, og vaniljestangen, kardemomme kapslerne og nelliker.
- Hæld dernæst den varme syltelage over rabarberne, som stilles på køl når glasset er kølet ned.
Noter
Lad dem trække i mindst et par døgn før man tager hul på dem.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Jeg har i denne opskrift tilsat en kvart vaniljestang til hvert sylteglas som giver rabarberne ekstra smag, som jeg synes passer godt til både søde og salte retter.
Man kan selv lege med hvilke krydderier man ønsker, at bruge og tænke på, hvad man selv godt kan lide af smag i rabarber.
Hvis man undervejs finder ud af, at der mangler syltelage tager det ikke meget mere end 10 minutter, at sørge for at den er klar.
Syltede rabarber kan holde sig i mange måneder et køligt og mørkt sted.
Sæt rabarber stænglerne oprejst i sylteglasset.
0 kommentarer