Syltede rabarber passer utrolig godt i både det salte og søde køkken, og skåret i mindre skiver er de perfekte på en dessert.
De passer som sagt i både det salte og søde køkken, som f.eks. kan være i desserter, bagværk, eller i mindre stykker til f.eks. lam, oksekød, kylling hvor det giver noget kant til kødets smag.
Når man sylter forlænger vi både holdbarheden og smagen på sommeren eller det tidlige efterårs frugter eller grøntsager. Noget vi har gjort i rigtig mange årtusinder, og som heldigvis ikke er glemt.

Syltede rabarber

Syltede rabarber passer utrolig godt i både det salte og søde køkken, og skåret i mindre skiver smager de perfekt sammen med eller i en dessert.
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Syltning, Tilbehør, Grøntsager
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 4 - 6 stængler rabarber
  • dl. rørsukker eller almindeligt
  • 3 dl. vand
  • 3/4 dl. æbleeddike
  • ½ vaniljestang
  • 4 kardemomme kapsler
  • 6 hele nelliker

Udstyr

  • Sylteglas

Sådan gør du

  • Kom rørsukker, vand, æbleeddike i et gryde som varmes op ved middelvarme, og lad det varme op indtil sukkeret er helt opløst.
  • Skyl rabarberne og skær bladene af.
  • Skær dem i længder der passer til ens sylteglas højde.
  • Skyl glasset grundigt i skoldende vand.
  • Kom rabarberne i sylteglasset stående opret, og vaniljestangen, kardemomme kapslerne og nelliker.
  • Hæld dernæst den varme syltelage over rabarberne, som stilles på køl når glasset er kølet ned.

Noter

Lad dem trække i mindst et par døgn før man tager hul på dem.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Jeg har i denne opskrift tilsat en kvart vaniljestang til hvert sylteglas som giver rabarberne ekstra smag, som jeg synes passer godt til både søde og salte retter.
Man kan selv lege med hvilke krydderier man ønsker, at bruge og tænke på, hvad man selv godt kan lide af smag i rabarber.
Hvis man undervejs finder ud af, at der mangler syltelage tager det ikke meget mere end 10 minutter, at sørge for at den er klar.

 

Prøv også disse spændende sylteopskrifter: Syltede Rødløg // Piccalilli til hjemmelavet remoulade // Syltede Agurker

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.