Piccalilli
Piccalilli eller pickles nærmest hovedingrediensen i en god hjemmelavet remoulade. Når det samtidig er hjemmelavet, og sammensat efter dine smagsløg, bliver det kun endnu bedre.
Kan DU holde på en hemmelighed?
Ja?
Så er det min første hjemmelavet piccalilli.
Jeg har inden da, brugt den købte når jeg laver min egen hjemmelavede remoulade, som jeg blander op med mayonnaise, kapers og cornichoner.
En super skøn og frisk måde, at få en remoulade på.
Piccalilli er i og for sig ikke besværlig, at tilberede. Det tager lidt tid, at snitte grøntsagerne i mindre stykker, men ellers tager det ikke mange minutter at blande den sammen.
Du vælger også selv hvilke grøntsager der skal være i din, eller hoppe ud i min, som kun er et forslag.
Derfor er piccalilli så dejlig nem, at arbejde med, du behøves ikke følge bestemte blandinger.
Jeg har tilføjet karry i min version, men ønsker du ikke det, tilsættes gurkemeje for, at få den gule farve.
Der er kun et dilemma. Den SKAL stå og trække køligt i mindst 6 uger inden den er klar.

Piccalilli
Ingredienser
Grøntsager
- 1 kg blandede grøntsager af 4 – 5 slags eller omkring som nedenstående
- 300 g. blomkål
- 125 g. squash
- 115 g. gulerod
- 96 g. fennikelknold
- 90 g. skalotteløg
- 125 g. friske grønne bønner bedst med ikke frosne da de smatter ud
- 135 g. rød peber
- 50 g. fint salt
Eddikelage
- 4 dl. lagereddike
- 2 dl. vand
- 150 g. rørsukker eller sukker
- 40 g. honning
Pasta
- 50 g. Maizena
- 3 – 4 tsk. Karry kan erstattes med gurkemeje, hvis man ikke ønsker karry smag
- 3 – 4 tsk. Colman´s sennepspulver eller anden engelsk sennepspulver
- 4 tsk. gule sennepsfrø
- 1 tsk. hele koriander
- 1 tsk. hele spidskommen
- 2 tsk. revet ingefær
- ½ dl. eddikelage
Sådan gør du
Dag 1
Grøntsager
- Skyl alle grøntsagerne.
- Skræl gulerødderne, fjern skallen fra løgene og skær enderne af bønnerne.
- Skær nu alle grøntsager i mindre stykker. Hvis du ønsker en grov piccalilli skæres de i ca. ½ - 1 cm. Skal den være fin hakkes de i meget små stykker.
- Kom alle de fintskårne grøntsager i en skål og hæld de 50 g. salt over. Bland det godt sammen, og lad det stå til næste dag.
Dag 2
Eddikelage
- Ingredienserne kommes i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst.
Pasta
- Kom alle ingredienser i en minihakker og kør det til en pasta.
- Varm eddiken op i en gryde indtil den er varm, og kom 2 – 3 spsk. varm eddikelage i minihakkeren og kør det en tur mere.
- Hæld dernæst pastaen i den varme eddikelage som ved middelvarme koges videre i ca. 5 minutter, mens der røres rundt. Såfremt piccalilli lagen er for tynd blandes noget maizenamel med vand og tilsættes for, at få den ret tyk.
Grøntsager
- Skyl grøntsagerne MEGET i iskoldt vand. Hæld dem i et dørslag, og lad dem dryppe grundigt af, evt. dup dem i et viskestykke.
- Kom grøntsagerne i piccallili saucen og vend dem rundt.
- Kom dernæst selve piccalillien i skoldede sylteglas, som enten er skyllet i atamon eller vodka.
- Lad nu glassene stå i 6 uger på køl inden du tager hul på dem, da piccalillien har brug for, at trække og samle mere smag.
Noter