og
Opskrift på piccalilli og pickles

Piccalilli eller pickles nærmest hovedingrediensen i en god hjemmelavet remoulade. Når det samtidig er hjemmelavet, og sammensat efter dine smagsløg, bliver det kun endnu bedre.
Kan DU holde på en hemmelighed?
Ja?
Så er det min første hjemmelavet piccalilli.
Jeg har inden da, brugt den købte når jeg laver min egen hjemmelavede remoulade, som jeg blander op med mayonnaise, kapers og cornichoner.
En super skøn og frisk måde, at få en lækker hjemmelavet remoulade på.

Piccalilli er i og for sig ikke besværlig, at tilberede. Det tager lidt tid, at snitte grøntsagerne i mindre stykker, men ellers tager det ikke mange minutter at blande den sammen. Hjemmelavet pickles som det også hedder smager super lækkert. Det gode med denne opskrift er at du kan varierer den efter din smag.

Du vælger også selv hvilke grøntsager der skal være i din, eller hoppe ud i min, som kun er et forslag.
Derfor er piccalilli så dejlig nem, at arbejde med, du behøves ikke følge bestemte blandinger.
Jeg har tilføjet karry i min version af pickles, men ønsker du ikke det, tilsættes gurkemeje for, at få den gule farve.
Der er kun et dilemma. Den SKAL stå og trække køligt i mindst 6 uger inden den er klar.

Andre gode sylteopskrifter: Syltede Rabarber // Tomatsalsa

Hjemmelavet Piccalilly

Piccalilli

Du kan selv bestemme hvilke grøntsager du ønsker i din Piccalilli, og om den skal have smag af karry eller uden. Min opskrift får en anelse anis smag pga. fennikelknolden. Jeg bruger primært min piccalilli til remoulade.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Syltning, Konservering, Tilbehør
Køkken: Dansk/Fransk
Forb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

Grøntsager

  • 1 kg blandede grøntsager af 4 – 5 slags eller omkring som nedenstående
  • 300 g. blomkål
  • 125 g. squash
  • 115 g. gulerod
  • 96 g. fennikelknold
  • 90 g. skalotteløg
  • 125 g. friske grønne bønner bedst med ikke frosne da de smatter ud
  • 135 g. rød peber
  • 50 g. fint salt

Eddikelage

  • 4 dl. lagereddike
  • 2 dl. vand
  • 150 g. rørsukker eller sukker
  • 40 g. honning

Pasta

  • 50 g. Maizena
  • 3 – 4 tsk. Karry kan erstattes med gurkemeje, hvis man ikke ønsker karry smag
  • 3 – 4 tsk. Colman´s sennepspulver eller anden engelsk sennepspulver
  • 4 tsk. gule sennepsfrø
  • 1 tsk. hele koriander
  • 1 tsk. hele spidskommen
  • 2 tsk. revet ingefær
  • ½ dl. eddikelage

Sådan gør du

Dag 1

    Grøntsager

    • Skyl alle grøntsagerne.
    • Skræl gulerødderne, fjern skallen fra løgene og skær enderne af bønnerne.
    • Skær nu alle grøntsager i mindre stykker. Hvis du ønsker en grov piccalilli skæres de i ca. ½ – 1 cm. Skal den være fin hakkes de i meget små stykker.
    • Kom alle de fintskårne grøntsager i en skål og hæld de 50 g. salt over. Bland det godt sammen, og lad det stå til næste dag.

    Dag 2

      Eddikelage

      • Ingredienserne kommes i en gryde, som varmes op indtil sukkeret er opløst.

      Pasta

      • Kom alle ingredienser i en minihakker og kør det til en pasta.
      • Varm eddiken op i en gryde indtil den er varm, og kom 2 – 3 spsk. varm eddikelage i minihakkeren og kør det en tur mere.
      • Hæld dernæst pastaen i den varme eddikelage som ved middelvarme koges videre i ca. 5 minutter, mens der røres rundt. Såfremt piccalilli lagen er for tynd blandes noget maizenamel med vand og tilsættes for, at få den ret tyk.

      Grøntsager

      • Skyl grøntsagerne MEGET i iskoldt vand. Hæld dem i et dørslag, og lad dem dryppe grundigt af, evt. dup dem i et viskestykke.
      • Kom grøntsagerne i piccallili saucen og vend dem rundt.
      • Kom dernæst selve piccalillien i skoldede sylteglas, som enten er skyllet i atamon eller vodka.
      • Lad nu glassene stå i 6 uger på køl inden du tager hul på dem, da piccalillien har brug for, at trække og samle mere smag.

      Noter

      Piccalilli kan holde sig rigtig lang tid (omkring 6 måneder til mere) i køleskabet så længe man har vasket og skoldet sine sylteglas grundigt.
       
      Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

      Friske grøntsager til pickles

      Husk at vaske grøntsagerne til din piccalilly

      Saltede grøntsager til piccalilly

      Skær grøntsagerne til en pickles ud i ret små stykker.

      Karry pasta til pickles

      Blend karry pastaen godt.

      Piccalilli på glas

      Kom den færdige pickles på sterile glas der sættes til side i mindst 6 uger.

      Hjemmelavet Piccalilly

      Andre vildt gode opskrifter

      Hvad synes du om denne opskrift?

      11 Kommentarer

      1. Karl

        Hej Søren.
        Jeg følger med glæde dine udfoldelser på det gastronomiske område og vil også prøve dit bud på piccalillien, men jeg er lidt usikker omkring opbevaringen af den færdigblandede piccalillie, mens den skal stå og trække. Skal den stå i køleskabet og trække de 6 uger, eller skal den stå ved stuetemperatur?

        Svar
        • Søren

          Hej Karl
          Mange tak for rosen, som varmer her i kulden :-).
          De skal trække på køl i mindst 6 uger, hvilket jeg lige har rettet i opskriften.
          Jeg har yderligere tilrettet andre ting i opskriften, hvor en af dem er mængden af maizenamel, hvilket jeg har øget.
          Hvis du nu har lavet din piccalilli kan du efterfølgende tilsætte ekstra maizana blanding (maizena og vand rørt op) til dine piccalilli.
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
      2. Carsten Christensen

        Perfekt. Men det er svært at vende tilbage til købe-remoulade når man har prøvet the real stuff.

        Svar
        • Søren

          Hej Carsten
          Det er jeg super glad for, at læse :-).
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
      3. Jeanett Krohn Rasmussen

        Hej Søren. Jeg har lige idag købt ind til din Pickles, og jeg glæder mig helt vildt:0) Jeg vil bare lige spørge, hvor meget der ca. bliver, så jeg kan forberede glas? (Og undskyld, hvis jeg har overset, at du har nævnt det ét eller andet sted)
        Mange venlige hilsner
        Jeanett Krohn Rasmussen

        Svar
        • Søren

          Hej Jeanett
          Lyder super at du kaster dig ud i at lave din egen Piccalilli.
          Du har slet ikke overset noget :-). Jeg skal vist have opdateret opskriften på den pickles.
          Jeg mener at det giver omkring 3 – 4 glas af 3,75 dl. Jeg bruger ofte genbrugte glas fra Maille Dijonsennep, da jeg synes at de har en passende størrelse.
          God fornøjelse med opskriften.
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
      4. Vagn-Aage Ebsen

        Jeg har lavet piccalilly og mener, jeg har fulgt opskriften. Men lagen er blevet for stiv. Kan jeg evt. tilsætte mere væske?

        Svar
        • Søren Willadsen

          Hej Vagn
          Du kan godt tilsætte mere væde, men jeg vil vente med det til senere, når den har stået og trukket.
          Min erfaring er, at lagen med tiden bliver mere flydende. Det er selvfølgelig træls når, som jeg selv gør
          har hældt det på glas, og dernæst skal have mere maizena i.
          Bare omvendt i dit tilfælde.
          Jeg håber det var hjælp nok til din piccalilly :-).
          Bedste hilsner
          Søren

          Svar
      5. Mette

        Hej Søren, ledte efter opskrift på gammeldags pickles og din minder meget om hvad jeg smagte for år siden. Er pickles et ophavsbeskyttet ord og derfor piccalilly?
        Synes at huske, der var sennep i. Har du et råd omkring dette?
        Glæder mig over, at have fundet siden og til at komme igang 🙂
        Bedste hilsner
        Mette

        Svar
      6. Mette

        PS
        Undskyld, fik ikke læst godtnok på opskriften, da jeg endelig fandt noget ‘der lignende’ …
        God weekend 🙂
        Mette 🙂

        Svar
        • Søren Willadsen

          Hej Mette
          Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål, ellers smider du bare en ny kommentar :-).
          Tak fordi du har fundet min side, som jeg håber du vil følge.
          God weekend
          Søren

          Svar

      Indsend en kommentar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

      Opskrift Vurdering




      Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
      Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
      På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
      Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

      Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

      Gastromad Logo

      NYHEDSBREV

      Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


      Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

      Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!