ForsideFisk og SkaldyrFiletering af pighvar

Kommentarer

Filetering af pighvar — 6 kommentarer

  1. Ja, pighvar er en meget dejlig fisk. Det er dens søster (eller hvad nu hun er) slethvaren nu også, og så er den meget billigere. De forholder sig til hinanden som rødspætte og skrubbe. Skal jeg have fisken stegt, køber jeg altid skrubbe, og rødspætte, hvis den skal dampes.

  2. Filetering af fladfisk kan gøre mange nervøse. Øvelse gør mester! Jeg blev som ung husmor meget fortrolig med processen, fordi jeg ofte øvede mig på rødspætter til mine små børns babymos (halve fileter pakket i stanniol og i fryseren – så er det bare at smide en pakke i vandet til kartoflerne) og senere, da de hver fik to fileter og vi andre en hel fisk. Det var dog en stor dag for dem, da de også fik serveret en hel fisk på en tallerken for sig, for så lærte jeg dem, hvordan man godbid for godbid undgår fiskeben. Det har jeg forøvrigt også lært mine nevøer og niecer, hvilket gjorde dem meget stolte. Kød fra en hel rødspætte smager meget bedre end fra en filet, som vi kun får til en frokost.

  3. Ja, og der er hornfisken en djævel, selv om den har grønne ben; mine børn var gamle, før de kunne håndtere sådan én.

  4. Pingback:Kuller med hjemmerørt remoulade | GASTROmad

Skriv meget gerne en kommentar til opskriften eller bloggen

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>