Her et lille tip i forbindelse med rengøring af 10 armede blæksprutter.
Start med, at tage fat bag hovedet på blæksprutten og træk langsomt hovedet af, eller skær hovedet af som vist nedenfor.
Træk dernæst indvoldende ud og skyl kroppen. Gem evt. blæksækken, som kan bruges til ex. hjemmelavet pasta. Træk dernæst brusk pladen ud af kroppen.
Hiv finnerne af og skyld blæksprutten under rindende vand og gnub den yderste hinde af.
Ved tilberedning af blæksprutter skal man være over dem, da de ikke skal have særlig lang tid. Ved for lang tilberedningstid bliver konsistensen gummiagtig. Såfremt de er skåret i mindre stykker giver jeg dem maks. 5 min., gerne lidt mindre. Som hele omkring 5 – 10 min. Blæksprutterne kan anvendes i salater, pastaretter, risretter eller bare hvor de er fyldt med ex. krappekød.
Blæksprutter har jeg aldrig prøvet. Men får lidt lyst til det når jeg ser at det slet ikke er så svært at gøre dem klar
/Erland
Beklager det sene svar.
De er nu utrolig lækre og forholdsvis nemme, at tilberede. Jeg burde smide en af de gode, men hurtigere sommer blæksprutte retter ud på bloggen.
Dem jeg har købt er fra en vietnamesisk forretning, hvor prisen er kr. 35 for 1 kg. Samme type kan også findes blandt fiskehandlere.
Jeg skrev for noget tid siden ang. din ret med venus muslinger. Her i Esbjerg har jeg nu fundet dem og til utrolig nok kr. 52 pr. kg. Måtte derfor hamstre et par poser.
/Søren
Jeg har et spørgsmål, som du sikkert kan besvare: Når man selv laver salater med mayonnaise og f.eks. creme fraiche, har de en tendens til at blive ‘tynde’ og lidt vandede, afhængig af mængden af creme f., selvom jeg er omhyggelig med at afvande f.eks. aspargessnitter til hønsesalat.
Hvad kan amatører bruger til at tykne salater? På forhånd tak.
Hej Kjeld
Jeg forsøger at komme med et svar angående at en salat ikke bliver tynd.
Når jeg blander det bruger jeg altid en tyk mayonnaise som Helmanns eller Heinz eller hjemmelavet, og Creme Fraiche med minium 18%.
Jeg blander omkring 2/3 mayonnaise og 1/3 creme fraiche i. Jeg oplever generelt ikke det bliver tyndt. Dog hvis jeg ikke får afvandet eksempelvis min hjemmelavet pickles til remoulade.
Jeg håber du kan bruge mit svar?
De bedste hilsner
Søren