Rengøring af blæksprutter

af | 27. sep 2011 | Fisk og Skaldyr, Teknik

Her et lille tip i forbindelse med rengøring af 10 armede blæksprutter.

Start med, at tage fat bag hovedet på blæksprutten og træk langsomt hovedet af, eller skær hovedet af som vist nedenfor.

Træk dernæst indvoldende ud og skyl kroppen. Gem evt. blæksækken, som kan bruges til ex. hjemmelavet pasta. Træk dernæst brusk pladen ud af kroppen.

Hiv finnerne af og skyld blæksprutten under rindende vand og gnub den yderste hinde af.

Ved tilberedning af blæksprutter skal man være over dem, da de ikke skal have særlig lang tid. Ved for lang tilberedningstid bliver konsistensen gummiagtig. Såfremt de er skåret i mindre stykker giver jeg dem maks. 5 min., gerne lidt mindre. Som hele omkring 5 – 10 min. Blæksprutterne kan anvendes i salater, pastaretter, risretter eller bare hvor de er fyldt med ex. krappekød.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

4 Kommentarer

  1. Erland

    Blæksprutter har jeg aldrig prøvet. Men får lidt lyst til det når jeg ser at det slet ikke er så svært at gøre dem klar

    /Erland

    Svar
  2. Søren

    Beklager det sene svar.
    De er nu utrolig lækre og forholdsvis nemme, at tilberede. Jeg burde smide en af de gode, men hurtigere sommer blæksprutte retter ud på bloggen.
    Dem jeg har købt er fra en vietnamesisk forretning, hvor prisen er kr. 35 for 1 kg. Samme type kan også findes blandt fiskehandlere.
    Jeg skrev for noget tid siden ang. din ret med venus muslinger. Her i Esbjerg har jeg nu fundet dem og til utrolig nok kr. 52 pr. kg. Måtte derfor hamstre et par poser.
    /Søren

    Svar
  3. Kjeld Bornemann

    Jeg har et spørgsmål, som du sikkert kan besvare: Når man selv laver salater med mayonnaise og f.eks. creme fraiche, har de en tendens til at blive ‘tynde’ og lidt vandede, afhængig af mængden af creme f., selvom jeg er omhyggelig med at afvande f.eks. aspargessnitter til hønsesalat.
    Hvad kan amatører bruger til at tykne salater? På forhånd tak.

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Kjeld
      Jeg forsøger at komme med et svar angående at en salat ikke bliver tynd.
      Når jeg blander det bruger jeg altid en tyk mayonnaise som Helmanns eller Heinz eller hjemmelavet, og Creme Fraiche med minium 18%.
      Jeg blander omkring 2/3 mayonnaise og 1/3 creme fraiche i. Jeg oplever generelt ikke det bliver tyndt. Dog hvis jeg ikke får afvandet eksempelvis min hjemmelavet pickles til remoulade.
      Jeg håber du kan bruge mit svar?
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!