Muslinger i karrysauce

af | 16. jun 2017 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Dampede blåmuslinger i en stærk karrysauce minder meget om det asiatiske køkken, og kan varieres med de grøntsager man selv ønsker, eller har i køleskabet.
Jeg valgte i for sig, at tilberede 1½ kg. blåmuslinger fra det lokale supermarked, med resterne af de grøntsager vi havde i køleskabet. Det blev så til en skøn karry aftensmad bestående af danske blåmuslinger.
De blåmuslinger der kan købes i danske supermarkeder stammer enten fra Limfjorden eller Vadehavet, altså pære danske. Jeg har indtil nu kun oplevet en gang, at der var noget galt med dem, og måtte returnerer dem. De er friske og smager vidunderlige.
Jeg har tidligere postet andre retter med blåmuslinger f.eks. Moules Frites, Safran Muslinger, Muslingesuppe og andre som du selv kan søge efter.

Retten passede fint som hovedret til to personer sammen med lidt kogte nudler.
jeg har brugt en karrypasta, som du enten selv kan lave eller købe i de større supermarkeder eller hos en asiatisk købmand.
Laver du den selv kan den holde et par måneder i køleskabet.

Muslinger i karrysauce

Dampede blåmuslinger i en stærk karrysauce minder meget om det asiatiske køkken, og kan varieres med de grøntsager man selv ønsker
No ratings yet
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Hovedret, Fisk, Skaldyr, Grøntsager
Køkken: Asiatisk, Thailandsk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 2
Forfatter: Søren

Ingredienser

Muslinger i karrysauce

  • 1,5 kg. Blåmuslinger
  • 1 dl. tør hvidvin
  • Karry pasta
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • Østersauce
  • 1 ds. Kokosmælk
  • 1/4 fennikel
  • 1 Gul peber
  • 1 Pebersnack
  • Et bundt grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 2 fed revet hvidløg
  • 2 bladselleri
  • 6 stangbønner
  • ½ Squash
  • Saften fra 2 lime
  • Koriander blade

Karrypasta

  • 1 stængel citrongræs
  • 2 skalotteløg
  • 2 – 3 thaichili
  • 4 fed hvidløg
  • 3 spsk. koriander frø
  • 2 spsk. kommen frø
  • 1 tsk. fennikelfrø
  • 1 tsk. peberkorn
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. lime juice
  • 1 spsk. tomatpuré
  • Evt. 1 – 2 spsk. vand

Sådan gør du

Muslinger i karrysauce

  • Skyl og rens blåmuslingerne. Fjern evt. skaller og skæv fra skallen. De muslinger som er åbne bankes mod vasken. Lukker de sig ikke kasseres de. Og de muslinger der ikke er åbne når de er tilberedt kasseres også. Sæt muslingerne på køl indtil tilberedning.
  • Snit fennikel i tynde strimler.
  • Del den gule peber, fjern frøene og skær den i tynde lange strimler.
  • Det samme gøres med pebersnacken.
  • Knæk aspargeserne ved bunden og skær dem på skrå i skiver af ca. 3 – 4 cm.
  • Skær bladsellerien i tynde skiver.
  • Squashen skæres først i lange skiver og dernæst i strimler.
  • Stangbønnerne skæres i skrå skiver.
  • Forårsløgene skæres i skrå strimler.
  • Find en meget stor gryde frem. Varm det op ved 2/3 blus, og hæld neutral olie (evt. peanutolie) i den.
  • Sauter først fennikel og bladselleri et par minutter.
  • Dernæst kommes gul peber og pebersnack i, rør rundt i ca. 1 minut.
  • Tilsæt revet ingefær, hvidløg og forårsløg. Rør igen rundt i 30 sekunder.
  • Skru op for varmen og hæld muslingerne i sammen med hvidvinen.
  • Sæt låg på, dette er vigtigt for, at de kan dampe.
  • Lad muslingerne dampe i 3 – 5 minutter eller indtil de har åbnet sig.
  • Hæld kokosmælken ved, limesaft og resten af grøntsagerne.
  • Rør rundt og lad det småboble ved svag varme i 5 minutter indtil de serveres.
  • Ved servering kommes frisk grofthakket koriander over.
  • Server evt. med nudler til.

Karrypasta

  • Hæld alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og blend det hele godt sammen. Tilføj evt. lidt mere vand hvis pastaen er for tør.
  • Er der noget i overskud kan det kommes i en luftæt beholder, som stilles i køleskabet. Hæld evt. lidt olie på toppen som konserverer pastaen.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.