Safran muslinger

af | 13. nov 2014 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Opskrifter, Supper

Danske blåmuslinger kommer jeg aldrig til, at blive træt af, og de er samtidig i en prisklasse, hvor alle kan være med. De lokale fiskehandlere i mit område har altid friske blåmuslinger til salg. I de senere par år stammer muslingerne primært fra Vadehavet. Disse er større end dem fra Limfjorden. Men lige så velsmagende. Jeg har i denne muslinge version brugt safran. Safran er verdens dyreste krydderi, da det er udvundet af støvdragerne på krokusblomsen, og der skal en del støvdragere til bare et gram. Dog skal man ikke bruge særlig meget til denne ret.

 

Blåmuslinge suppe

 

Blåmuslinger kan også sagtens købes i supermarkederne til omkring 25 – 40 kroner kg, hvilket ikke nogen herregård for en fantastisk forret. Jeg har tidligere skrevet om dampede blåmusling hvilket jeg tilbereder flere gange om året. Her i skrivende stund har jeg konstateret, at jeg tidligere har skrevet om muslingesuppe, hvilket jeg havde glemt alt om. Men, måden jeg tilberedte dette indlægs blåmuslingesuppe på er anderledes ved, at jeg har tilsat safran og brugt årstidens rodfrugter og citrongræs samt ladet muslingerne blive i deres skaller. Muslingerne var et impuls køb i Kvickly, hvor 1,2 kg limfjordsmuslinger kostede kroner 25.

Ingredienser:

  • 1 kg. blåmuslinger.
  • 2 gulerødder.
  • 1/8 kålrabi.
  • 1 porre.
  • 1 zittauer løg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 1/2 fennikel.
  • 1 citrongræs.
  • Et nip safran.
  • 2 dl. hvidvin.
  • 2,5 dl. fløde.
  • En kvist timian.

 

 

Muslinge suppe

 

Fremgangsmåde:

Sørg for, at skylle muslingerne grundigt under rindende vand, og fjerne skægget der kan sidde ved åbningen. De muslinger der er åbne bankes mod bordet eller kanten af vasken for, at tjekke om de er i live. Såfremt de er det lukker de sig efter lidt tid. Hvis ikke kasseres de. Sæt de rensede blåmuslinger til side.

Skræl gulerødder, røllike og kålrabi. Skær dem i mindre tern af samme størrelse. Fjerne skallen fra løget og hvidløget. Løget skæres i tern, og hvidløget presses. Fennikelen skæres ligeledes i tern. Giv citrongræsset et par gode tæsk med bagsiden af en kniv. På den måde kommer der mere smag fra den. Hæld lidt kogende vand ved safranen.

Sauter alle grøntsager i lidt olie ved middel varme indtil de er glasklare, uden at have fået farve. Hæld hvidvin, safran og timian ved og lad det koge i et minuts tid for, at lade alkoholen fra hvidvinen fordampe. Tilsæt muslingerne og læg låg på. Efter ca. 3 – 5 når muslingerne er åbnede hældes fløden ved. Lad fløden koge op og smag til med salt og peber.

 

Blåmuslinger

 

Server suppen sammen noget godt rustik brød til.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Agata

    Det smager godt. Jeg har brugt kartoffel i stedet for kålrabi, men jeg laver den helt sikkert igen om sommeren med alle ingredienserne 🙂

    Svar
    • Søren

      Godt at høre, at det blev vellykket :-).
      De bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!