Øldampede Blåmuslinger
Øldampede blåmuslinger er en anden variation af min tidligere opskrift på Moules Mariniere, som smager lige så godt. Dampede blåmuslinger er en af de retter jeg er helt vild med. Retten smager fantastisk godt, er nem at lave og samtidig billig. Jeg valgte til denne variation, at bruge Nordiske eller nærmere bestemt Vadehavs ingredienser til retten.
Ingredienser 2 personer:
- 1 kg blåmuslinger.
- 2 gulerødder i tern.
- 1/4 knoldselleri i tern.
- 1 hakket løg.
- 2 fed hakket hvidløg.
- 6 ramsløgblade.
- 5 skiver hakket fanø skinke (Kan købes i specialbutikker eller på Fanø :-)).
- ½ flaske Fanø Forår, fra Fanø Bryghus.
- Ærteskud.
- Strandportulak.
Start med, at skylle blåmuslingerne grundigt, fjern evt. “skæg”. De muslinger der ikke lukker sig når man slår dem på en kant kasseres.
Svits Fanø skinken og tilsæt dernæst grøntsagerne. Tilsæt evt. lidt olie. Kom blåmuslingerne ved og vend dem i nogle sekunder. Hæld Fanø forår ved og læg nu låg på i ca. 5 minutter. Ryst ind i mellem gryden. Når alle muslinger er åbnet er retten klar. De muslinger der evt. ikke er åbnet skal kasseret, da de er døde.
Anret med hakket ramsløg over og pyntet med ærteskud og strandportulak. Server retten med noget godt brød til, eller pomfritter og en hjemmelavet mayonnaise.