og

Øldampede Blåmuslinger

af | 1. jun 2012 | Fisk og Skaldyr, Forretter, Hovedretter, Opskrifter

Øldampede blåmuslinger

Øldampede blåmuslinger er en anden variation af min tidligere opskrift på Moules Mariniere, som smager lige så godt. Dampede blåmuslinger er en af de retter jeg er helt vild med. Retten smager fantastisk godt, er nem at lave og samtidig billig. Jeg valgte til denne variation, at bruge Nordiske eller nærmere bestemt Vadehavs ingredienser til retten for at gøre den mere hjemlig.

Prøv også: Muslinger i karrysauce

Ingredienser 2 personer:

  • 1 kg blåmuslinger.
  • 2 gulerødder i tern.
  • 1/4 knoldselleri i tern.
  • 1 hakket løg.
  • 2 fed hakket hvidløg.
  • 6 ramsløgblade.
  • 5 skiver hakket fanø skinke (Kan købes i specialbutikker eller på Fanø :-)).
  • ½ flaske Fanø Forår, fra Fanø Bryghus.
  • Ærteskud.
  • Strandportulak.
Fanøskinke

Start med, at skylle blåmuslingerne grundigt, fjern evt. “skæg”. De muslinger der ikke lukker sig når man slår dem på en kant kasseres da de er døde og man i værste fald kan få dårlig mave af dem. Ellers er der ikke noget galt i at spise muslinger. 

Blåmuslinger i gryde

Svits Fanø skinken og tilsæt dernæst grøntsagerne. Tilsæt evt. lidt olie. Kom blåmuslingerne ved og vend dem i nogle sekunder. Hæld Fanø forår ved og læg nu låg på i ca. 5 minutter. Ryst ind i mellem gryden. Når alle muslinger er åbnet er retten klar. De muslinger der evt. ikke er åbnet skal kasseret, da de er døde.

 

Dampede blåmuslinger i øl

Anret med hakket ramsløg over og pyntet med ærteskud og strandportulak. Server retten med noget godt brød til, eller pomfritter og en hjemmelavet mayonnaise til.

Muslinger i øl

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

6 Kommentarer

  1. Erland

    Der er noget med dig og muslinger og øl 🙂

    Ser lækkert ud (som sædvanlig)

    /Erland

    Svar
    • Søren

      Åhh, ja. Nemt og velsmagende. Tak for rosen :-).

      /Søren

      Svar
  2. Maiken/Dronningemad

    Sikke dog en lækker blog – ægrer mig meget over at jeg ikke har opdaget den før, er jo slemt bagud med fine indlæg! Interessant med øldampede muslinger, det må jeg lige huske næste gang jeg “fanger” et net 🙂
    Mvh Maiken

    Svar
    • Søren

      Hej Maiken
      1000 tak, men man kan ikke nå at fange dem alle :-). Din egen er absolut også meget spændende.
      /Søren

      Svar
  3. Villy Pedersen

    Vil lige gøre opmærksom på at der ikke findes nogen plante der hedder strandportulak, det er noget fancy kokke har fundet på at kalde planten strandarve.
    Ellers en fin opskrift.

    Svar
    • Søren

      Hej Villy
      Det er helt rigtigt, at strandarven har “øgenavnet” strandportulak.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Trackbacks/Pingbacks

  1. Kammusling og Røg | GASTROmad - [...] Øldampede Blåmuslinger. [...]
  2. Moules Marinières | - […] et alternativ kan du i stedet for hvidvin bruge en bitter øl, som jeg brugt i denne opskrift, Øldampede…

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!