Øldampede blåmuslinger er en anden variation af min tidligere opskrift på Moules Mariniere, som smager lige så godt. Dampede blåmuslinger er en af de retter jeg er helt vild med. Retten smager fantastisk godt, er nem at lave og samtidig billig. Jeg valgte til denne variation, at bruge Nordiske eller nærmere bestemt Vadehavs ingredienser til retten for at gøre den mere hjemlig.
Prøv også: Muslinger i karrysauce
Ingredienser 2 personer:
- 1 kg blåmuslinger.
- 2 gulerødder i tern.
- 1/4 knoldselleri i tern.
- 1 hakket løg.
- 2 fed hakket hvidløg.
- 6 ramsløgblade.
- 5 skiver hakket fanø skinke (Kan købes i specialbutikker eller på Fanø :-)).
- ½ flaske Fanø Forår, fra Fanø Bryghus.
- Ærteskud.
- Strandportulak.
Start med, at skylle blåmuslingerne grundigt, fjern evt. “skæg”. De muslinger der ikke lukker sig når man slår dem på en kant kasseres da de er døde og man i værste fald kan få dårlig mave af dem. Ellers er der ikke noget galt i at spise muslinger.
Svits Fanø skinken og tilsæt dernæst grøntsagerne. Tilsæt evt. lidt olie. Kom blåmuslingerne ved og vend dem i nogle sekunder. Hæld Fanø forår ved og læg nu låg på i ca. 5 minutter. Ryst ind i mellem gryden. Når alle muslinger er åbnet er retten klar. De muslinger der evt. ikke er åbnet skal kasseret, da de er døde.
Anret med hakket ramsløg over og pyntet med ærteskud og strandportulak. Server retten med noget godt brød til, eller pomfritter og en hjemmelavet mayonnaise til.
Der er noget med dig og muslinger og øl 🙂
Ser lækkert ud (som sædvanlig)
/Erland
Åhh, ja. Nemt og velsmagende. Tak for rosen :-).
/Søren
Sikke dog en lækker blog – ægrer mig meget over at jeg ikke har opdaget den før, er jo slemt bagud med fine indlæg! Interessant med øldampede muslinger, det må jeg lige huske næste gang jeg “fanger” et net 🙂
Mvh Maiken
Hej Maiken
1000 tak, men man kan ikke nå at fange dem alle :-). Din egen er absolut også meget spændende.
/Søren
Vil lige gøre opmærksom på at der ikke findes nogen plante der hedder strandportulak, det er noget fancy kokke har fundet på at kalde planten strandarve.
Ellers en fin opskrift.
Hej Villy
Det er helt rigtigt, at strandarven har “øgenavnet” strandportulak.
Bedste hilsner
Søren