Skindstegt Multe med ærter og muslingesauce er en lækker fiske forret.
Retten behøves, at være synderlig kompliceret eller svær at tilberede, så længe råvarerne er gode. Fisken multe passer super godt til mange forrets opskrifter.
Sammen med en nedkogt muslingesuppe og nybælgede ærter havde jeg en super velsmagende og nem forret til de Côtes de Beouf jeg serverede i weekenden for nogle god venner.
Multen er en subtropisk fisk, der kommer til Danmark i primært sommermånederne, men er langsomt begyndt at yngle i vores farvande pga. klimaforandringerne. Multens kød er fast og saftig og er fyldt med de sunde fedtsyrer, da den er halvfed.
Opskrift på skindstegt multe
Jeg havde i forbindelse med denne opskrift købt hele ærtebælger fra landet, som vi bælgede da vi kom hjem. De smager virkelig fantastisk og passede super godt sammen med muslingesaucen og multen.
Multen er serveret på en skive polenta, som er stivnet majsgrød. Smagen i polentaen er fyldt med citrus og dild, da jeg havde ladet skallen fra en citron og en pæn dusk dild simre i mælk i 30 minutter inden polentamelet blev pisket i. Selv om polentaen kan virke fed fik den et perfekt modspil fra citrussmagen.
Prøv også disse fiskeretter: Grillet Havkat med Parmaskinke // Stegte Rødspætter med asparges
Ingredienser
Multe
- 4 multe fileter af ca. 4 x 6 cm
- 1½ dl. tør hvidvin
- 3 dl. muslingefond
- 1 skalotteløg
- 3 dild skærme
- 2 dl. bælgede ærter
- Dildskærme og blomster til pynt
Polenta
- 4 dl. sødmælk
- 50 g. smør
- 1 fed hvidløg skåret i skiver
- Skallen fra en økologisk eller usprøjtet citron
- 1 dl. frisk dild
- 75 g. polenta mel
- 50 g. revet havgus vesterhavsost eller parmesanost
- Salt og peber
Sådan gør du
Multe
- Drys multefileterne med lidt salt et par timer inden servering.
- Hak skalotteløget fint, som kommes i en gryde med dild og hvidvin. Kog det ned til ca. 1/3 og hæld dernæst muslingefonden ved.
- Kog det yderligere ned til det halve, hvorefter det holdes varmt til servering.
- Multefileterne tages ud af køleskabet 30 minutter inden servering.
- Varm en stegepande op med olie i. Når den er varmet op kommes en spsk. smør på. Steg multefileterne på skindsiden med middelhøj varme. Når de har fået ca. 1 minut bruges en ske til, at hælde det varme smør over fileterne. Steg dem videre i 1 – 2 minutter, hvorefter de vendes og får 1 – 2 minutter på kødsiden. Fileterne må ikke blive gennemstegt.
Polenta
- Kom mælken i en gryde med skallen fra en citronl, smørret skåret i tern, pillet og snittet hvidløg og dild.
- Lad det simre i 30 minutter.
- Tag dernæst citronskrællen og dild op.
- Tag gryden af blusset og pisk polentamelet i lidt efter lidt.
- Start med et piskeris, og slut af med en træske for, at undgå klumper.
- Rør den revne ost i, og smag til med salt og peber.
- Smør polentaen ud i en form i ca. 2 cm. tykkelse, som stilles på køl, gerne natten over, indtil den er stivnet.
- Ved servering skæres polentaen ud i aflange firkanter der passer til multefileterne. Ca., 3 – 4 x 5 – 6 cm.
- Vend polentaskiverne kort på en varm pande. Eftersom der er en del smør polentaen smelter de hvis de får for lang tid.
Anretning
- Læg en skive polenta midt på tallerknen. Hæld lidt sauce rundt om ind den er halvejs dækket. Kom 10 ærter i saucen sammen med blomster, dild og andet pynt. Placer multe fileten på polentaskiven.
Sådan tilberedes multe
Multe er perfekt til, at pandestegning, tilberedning på grill, røgning eller som ovnbagt. Har man mulighed for, at købe den hos en fiskehandler bør man ikke snyde sig selv for det. Smagen er virkelig lækker. I denne opskrift på multe har jeg ladet skindet side på, som ved pandestegning bliver lækkert sprødt. Det får desuden en utrolig god smag der passer perfekt til fiskens kød.
Hele polenta stykker når kan skæres ud når selve polenta grøden er stivnet. De får en skøn sprød overflade når de steges kort på panden. Pas på de ikke får for lang tid, da de i stedet smelter.
Server gerne multen og saucen i dybe tallerkner.
0 kommentarer
Trackbacks/Pingbacks