og

Multe på spidskål

af | 16. aug 2013 | Fisk og Skaldyr, Hovedretter, Opskrifter

Grillet multe på spidskål

Multe er en af mine yndlingsfisk, som gæster vores farvande mellem juni og oktober. Den hører oprindeligt til i middelhavet, men pga. det varmere klima kommer den op til de danske kyster. Multen er meget velsmagende og saftig, som både kan grilles, dampes eller ovnsteges. Jeg lader ofte skindet sidde på, da det giver ekstra lækker smag til kødet.

Jeg har i denne ret grillet multen på skindsiden og serveret den ovenpå frisk smør blancherede spidskål med en beurre blanc sauce. Retten er en lækker sommerbebuder, og kan både gå som forret eller hovedret med ekstra tilbehør.

Prøv disse fiske retter: Lakseside på grill med nødder // Grillet Havtaske

Opskrift på multe på spidskål:

Ingredienser 2 personer:

  • 2 multefileter med skind.
  • ½ spidskål.
  • 1 dl. Noilly Prat.
  • 1 dl. hvidvin
  • 2 dl. fiskefond.
  • 1 Skalotteløg.
  • 30 – 50 g smør.
  • Salt og peber.

Fremgangsmåde:

  • Beurre Blanc Sauce: Skalotteløget skæres i tern og sauteres i en gryde, hvor Noilly Prat (kan erstattes af hvidvin) og hvidvin hældes i og koges ned til halvdelen. Tilsæt fiskefonden og reducer saucen yderligere til halvdelen. Bring saucen i kog og tilsæt kolde smørklatter, mens der piskes. Når al smørret er tilsat bringes saucen til kogepunktet og trækkes derefter af varmen. Smag til med salt og peber og hold den lun.
  • Spidskål: Skær spidskålen i tynde strimler, som blancheres i kogende vand med en smørklat i, i 2 minutter. Hold spidskålen lun til servering.
  • Multe: Sæt en halv grillstarter over. Skrab skallerne af multen eller bed fiskehandleren om det. Skær et par ridser i hver stykke Multe, så stykket ikke bøjer under tilberedningen. Salt fileterne et par timer inden, hvilket gør kødet mere fast. Når kullene er klar hældes de i den ene side af en Weber eller kuglegrill. Smør Multen med lidt olivenolie og krydder med salt og peber. Grill Multen direkte over kullene i 4 – 5 minutter, hvorefter de vendes på den indirekte side i 1 minut. Hold øje med kødet under tilberedningen, så den ikke får for meget. Kødet skal i midten være glasklart. Meget ofte er det bedst, at undertilberede fisk. Multen kan også tilberedes på samme måde på en pande. Man kan bruge en kødnål til, at tjekke temperaturen. Stik en kødnål ned i midten af fileten. Sæt den derefter på læben. Er den varm er den færdig.
Opskrift  på multe

Anretning: Server Multen ovenpå spidskål med lidt beurre blanc hældt rundt om skidskålen.

Fisken multe

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

2 Kommentarer

  1. Sjønne

    Det ser rigtigt lækkert ud. Multe har jeg vist aldrig smagt, så jeg må en tur til fiskehandleren snart 😉

    Svar
    • Søren

      Takker Lars. Multe skal du have prøvet, et must :-).
      /Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!