og

Minestrone Suppe

af | 9. nov 2017 | Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Supper, Vinter

Minestrone suppe er skøn traditionel italiensk primi piatti, en forret, som utrolig nemt kan laves som hovedret.

Suppen er sund, nærende og dejlig mættende. Smagen er nu en gang det allerbedste, og man kan næsten ikke stoppe med at spise på trods af maven næsten revner.
Jeg lavede en stor portion minestrone, som passede til 2 dage til 2 voksne og 2 børn. Såfremt der den første dag spises mere af portionen kan man uden problemer spæde den op med lidt vand og flere bønner. Dette gør denne suppe så super lækker, at man spæde den op, og stadig beholder sin skønne smag.

Opskrift på minestrone suppe

Lige som mange andre italienske retter findes der et utal af forskellige minestrone supper, og jeg tænker at denne opskrift minder om minestrone milanese, uden den helt er det.
Der er nogle enkelte fingerregler man kan følge, og dernæst bruge hvad man har i køleskabet.

Opskrift på Minestrone Suppe

1. fingerregel er, at selve suppen eller kraften, som bør komme fra enten hønsefond eller grøntsagsfond, som sammen med pancettaen giver suppens skønne let røgede smag.
2. fingerregel er, at bruge en soffritto som er italienernes treenighed, der består af løg, bladselleri og hvidløg. Grøntsagerne langtidssteges ved smag varme indtil de er glasklare.
3. fingerregel er, at man så vidt muligt at bruge årstiden råvarer. Jeg ved godt, at courgetter ikke er en vinter afgrøde og burde have været erstattet af en majroe, hvilket jeg desværre ikke kunne finde.

Alt sammen gør at jeg elsker denne suppe, da den uanset grøntsagerne smager fantastisk lækker. Når jeg slår minestrone op i den store italienske kogebog Sølvskeen kan jeg tælle 10 forskellige minestrone opskrifter. Men jeg tror der må findes endnu flere, afhængig hvilke områder man er i i Italien.

Når minestronesuppen serveres er det en rigtig godt ide, at have et frisk stykke parmesan på bordet. Riv osten over en portion italiensk suppe, som får den til at blive endnu bedre.

Andre skønne supper: Oksehale Suppe // Porre Suppe // Hønsekødssuppe

Opskrift på minestrone suppe

Minestrone Suppe

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Italiensk
Køkken: Supper
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 200 g. cannellini- eller borlottibønner
  • 2 – 3 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 3 – 4 stængler bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g. pancetta eller god krydret bacon
  • 2 courgetter
  • 2 – 3 mindre skrællede kartofler
  • 1 – 2 ds. butterbeans
  • 4 – 5 dl. hønsefond
  • 2 ds. flåede tomater
  • 100 g. korte tynde pastaer
  • 1 bouguet garni af timian persille og basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Parmesanost

Sådan gør du

1 dag

  • Læg bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå i blød natten over, 12 timer.
  • Si vandet fra.

2 dag

  • Skræl løget, og skær det i tern.
  • Gulerødderne skrælles og deles på langs og skæres i skiver.
  • Bladsellerierne vaskes og skæres i skiver.
  • Skræl hvidløgsfedene som skæres i små tern.
  • Pancettaen eller baconen skæres i mindre tern.
  • Sæt en stor gryde over middel varme, hæld lidt olivenolie i gryden.
  • Kom pancettaen i gryden og lad det stege i ca. 1 minut, hvorefter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri tilsættes. Skru lidt ned for varmen, og sæt et låg på men uden, at den slutter helt.
  • Lad det små simre i ca. 10 minutter.
  • Skær kartofler i mindre tern.
  • Courgetterne flækkes og skæres i skiver.
  • Tilsæt kartofler, courgetter, cannellinibønner, hønsefond, flåede tomater og bouquet garni.
  • Lad det simre under låg i ca. en time.
  • Tilsæt butterbeans og små pastaer 15 minutter inden servering.
  • Server suppen sammen med parmesanost.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Holdbarhed på suppen

En suppe som minestrone kan nem holde sig i mange dage, så længe man husker at koge den op. Den får ligeledes mere smag, hvis den laves dagen inden, så alle smagene får lov at trække.

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

10 Kommentarer

  1. Maja Harder

    Hvor lækkert! Jeg havde helt glemt at det eksisterede. Men det er jo perfekt til sådan en kold o mærk November som denne 🙂

    Svar
    • Søren

      Mange tak Maja. Og ja, hvorfor ikke tage smagen af Italien in i stuen en halv kold november :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. julle

    Hej Søren. Du minder mistænkeligt om den Søren jeg kendte i Esbjerg. Du, jeg og Torben mødtes en gang eller to til noget irsk jam. Vi sås jævnligt på Paddy go Easy i Skolegade. Spiller du stadig bodhran? Masser af hilsener julle

    Svar
    • Søren

      Hej Julle
      Ja jeg er den Søren, men Bodhran spiller jeg ikke længere og var den gang utrolig dårlig til det.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Niels Møller Schlie

    Lavede den uden bacon i går og det var fortsat en dejlig og især fyldig minestrone, som jeg jeg varmt kan anbefale. Vi bruger rigtig meget parmesanost i min familie!!

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Niels
      Jeg tænker at selv uden bacon er en Minestrone Suppe rigtig god, og så med masser af revet parmesan ost.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Tenna

    Virkelig lækker !!
    Med bacon og lidt pastinak, beder og søde kartofler havnede også i gryden .. glemte helt osten – godt der er nok til i morgen

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Tenna
      Dejligt at høre at Minestrone suppen blev lækker, og god ide med de søde kartofler i :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  5. Sofie

    5 stars
    Holy Moly en opskrift! Jeg laver den dog uden bacon. Også serverer jeg den lige pt, for den vuggestue jeg er madmor i! børnene guffer det i sig! Ej hvor smager det altså bare godt! Jeg kommer butterbeans og kidneybønner i og det fungerer bare 🙂

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Sofie
      Det er jeg super stolt af, du laver den til den vuggestue du arbejder i :-). Og tak for fiffet med butterbeans og kidneybønner.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!