Minestrone Suppe

af | 9. nov 2017 | Forretter, Hovedretter, Opskrifter, Supper

Minestrone suppe er skøn traditionel italiensk primi piatti (forret), som uden problemer kan laves som hovedret. Suppen er sund, nærende og dejlig mættende. Smagen er nu en gang det allerbedste, og man kan næsten ikke stoppe med at spise på trods af maven næsten revner.
Jeg lavede en stor portion, som passede til 2 dage til 2 voksne og 2 børn. Såfremt der den første dag spises mere af portionen kan man uden problemer spæde den op med lidt vand og flere bønner.

 

 

Lige som mange andre italienske retter findes der et utal af forskellige minestrone supper, og jeg tænker at denne minder om minestrone milanese, uden den helt er det.
Der er nogle enkelte fingerregler man kan følge, og dernæst bruge hvad man har i køleskabet.

1 fingerregel er, at selve suppen eller kraften, som bør komme fra enten hønse- eller grøntsagsfond og sammen med pancettaen giver det suppens skønne let røgede smag.
2 fingerregel er, at bruge en soffritto som er italienernes treenighed, løg, bladselleri og hvidløg, der ved smag varme langtidssteget indtil de er glasklare.
3 fingerregel er, at så vidt muligt at bruge årstiden råvarer. Jeg ved godt, at courgetter ikke er en vinter afgrøde og burde have været erstattet af en majroe, hvilket jeg desværre ikke kunne finde.

 

Når jeg slår minestrone op i den store italienske kogebog Sølvskeen kan jeg tælle 10 forskellige minestroneopskrifter. Mon ikke der findes endnu flere.

 

Minestrone Suppe

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Italiensk
Køkken: Supper
Forb. tid: 50 minutter
Tilb. tid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 5 minutter
Antal: 4
Forfatter: Søren

Ingredienser

  • 200 g. cannellini- eller borlottibønner
  • 2 – 3 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 3 – 4 stængler bladselleri
  • 3 fed hvidløg
  • 150 g. pancetta eller god krydret bacon
  • 2 courgetter
  • 2 – 3 mindre skrællede kartofler
  • 1 – 2 ds. butterbeans
  • 4 – 5 dl. hønsefond
  • 2 ds. flåede tomater
  • 100 g. korte tynde pastaer
  • 1 bouguet garni af timian persille og basilikum
  • Olivenolie
  • Salt og peber
  • Parmesanost

Sådan gør du

1 dag

  • Læg bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå i blød natten over, 12 timer.
  • Si vandet fra.

2 dag

  • Skræl løget, og skær det i tern.
  • Gulerødderne skrælles og deles på langs og skæres i skiver.
  • Bladsellerierne vaskes og skæres i skiver.
  • Skræl hvidløgsfedene som skæres i små tern.
  • Pancettaen eller baconen skæres i mindre tern.
  • Sæt en stor gryde over middel varme, hæld lidt olivenolie i gryden.
  • Kom pancettaen i gryden og lad det stege i ca. 1 minut, hvorefter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri tilsættes. Skru lidt ned for varmen, og sæt et låg på men uden, at den slutter helt.
  • Lad det små simre i ca. 10 minutter.
  • Skær kartofler i mindre tern.
  • Courgetterne flækkes og skæres i skiver.
  • Tilsæt kartofler, courgetter, cannellinibønner, hønsefond, flåede tomater og bouquet garni.
  • Lad det simre under låg i ca. en time.
  • Tilsæt butterbeans og små pastaer 15 minutter inden servering.
  • Server suppen sammen med parmesanost.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

 

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

8 Kommentarer

  1. Maja Harder

    Hvor lækkert! Jeg havde helt glemt at det eksisterede. Men det er jo perfekt til sådan en kold o mærk November som denne 🙂

    Svar
    • Søren

      Mange tak Maja. Og ja, hvorfor ikke tage smagen af Italien in i stuen en halv kold november :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  2. julle

    Hej Søren. Du minder mistænkeligt om den Søren jeg kendte i Esbjerg. Du, jeg og Torben mødtes en gang eller to til noget irsk jam. Vi sås jævnligt på Paddy go Easy i Skolegade. Spiller du stadig bodhran? Masser af hilsener julle

    Svar
    • Søren

      Hej Julle
      Ja jeg er den Søren, men Bodhran spiller jeg ikke længere og var den gang utrolig dårlig til det.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  3. Niels Møller Schlie

    Lavede den uden bacon i går og det var fortsat en dejlig og især fyldig minestrone, som jeg jeg varmt kan anbefale. Vi bruger rigtig meget parmesanost i min familie!!

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Niels
      Jeg tænker at selv uden bacon er en Minestrone Suppe rigtig god, og så med masser af revet parmesan ost.
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar
  4. Tenna

    Virkelig lækker !!
    Med bacon og lidt pastinak, beder og søde kartofler havnede også i gryden .. glemte helt osten – godt der er nok til i morgen

    Svar
    • Søren Willadsen

      Hej Tenna
      Dejligt at høre at Minestrone suppen blev lækker, og god ide med de søde kartofler i :-).
      Bedste hilsner
      Søren

      Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!