Minestrone Suppe
Minestrone suppe er skøn traditionel italiensk primi piatti (forret), som uden problemer kan laves som hovedret. Suppen er sund, nærende og dejlig mættende. Smagen er nu en gang det allerbedste, og man kan næsten ikke stoppe med at spise på trods af maven næsten revner.
Jeg lavede en stor portion, som passede til 2 dage til 2 voksne og 2 børn. Såfremt der den første dag spises mere af portionen kan man uden problemer spæde den op med lidt vand og flere bønner.
Lige som mange andre italienske retter findes der et utal af forskellige minestrone supper, og jeg tænker at denne minder om minestrone milanese, uden den helt er det.
Der er nogle enkelte fingerregler man kan følge, og dernæst bruge hvad man har i køleskabet.
1 fingerregel er, at selve suppen eller kraften, som bør komme fra enten hønse- eller grøntsagsfond og sammen med pancettaen giver det suppens skønne let røgede smag.
2 fingerregel er, at bruge en soffritto som er italienernes treenighed, løg, bladselleri og hvidløg, der ved smag varme langtidssteget indtil de er glasklare.
3 fingerregel er, at så vidt muligt at bruge årstiden råvarer. Jeg ved godt, at courgetter ikke er en vinter afgrøde og burde have været erstattet af en majroe, hvilket jeg desværre ikke kunne finde.
Når jeg slår minestrone op i den store italienske kogebog Sølvskeen kan jeg tælle 10 forskellige minestroneopskrifter. Mon ikke der findes endnu flere.

Ingredienser
- 200 g. cannellini- eller borlottibønner
- 2 – 3 gulerødder
- 1 stort løg
- 3 – 4 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 150 g. pancetta eller god krydret bacon
- 2 courgetter
- 2 – 3 mindre skrællede kartofler
- 1 – 2 ds. butterbeans
- 4 – 5 dl. hønsefond
- 2 ds. flåede tomater
- 100 g. korte tynde pastaer
- 1 bouguet garni af timian persille og basilikum
- Olivenolie
- Salt og peber
- Parmesanost
Sådan gør du
1 dag
- Læg bønnerne i en skål, og hæld koldt vand over. Lad dem stå i blød natten over, 12 timer.
- Si vandet fra.
2 dag
- Skræl løget, og skær det i tern.
- Gulerødderne skrælles og deles på langs og skæres i skiver.
- Bladsellerierne vaskes og skæres i skiver.
- Skræl hvidløgsfedene som skæres i små tern.
- Pancettaen eller baconen skæres i mindre tern.
- Sæt en stor gryde over middel varme, hæld lidt olivenolie i gryden.
- Kom pancettaen i gryden og lad det stege i ca. 1 minut, hvorefter løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri tilsættes. Skru lidt ned for varmen, og sæt et låg på men uden, at den slutter helt.
- Lad det små simre i ca. 10 minutter.
- Skær kartofler i mindre tern.
- Courgetterne flækkes og skæres i skiver.
- Tilsæt kartofler, courgetter, cannellinibønner, hønsefond, flåede tomater og bouquet garni.
- Lad det simre under låg i ca. en time.
- Tilsæt butterbeans og små pastaer 15 minutter inden servering.
- Server suppen sammen med parmesanost.