Aji Sauce
Den skønne peruvianske Aji sauce, også kaldet grøn sauce, er perfekt som dip, sauce og dressing til mange ting. Jeg er vild med dens smag, der passer perfekt til Empanadas, Kyllingelår på Grill, Tacos med Kylling og mange flere retter. Den kan også bruges som dressing til salater som Quinoasalat, da dens styrke er mild.
Aji sauce har en skøn cremet frisk smag, med let smag af koriander, lime og de milde chili. Aji betyder chilii Mellem- og Sydamerika. Du kan selvfølgelig give den mere styrke, så den bliver stærk. I Peru hedder den Aji Amarillo Sauce, og har eksisteret i Sydamerika siden Inka tiden sin traditionelle form.
Aji Sauce Opskrift
Den klassiske peruvianske opskrift på aji sauce består af aji chili, koriander, hvidløg, neutral olie, limesaft og mayonnaise. Da friske aji amarillo chili er svære at købe herhjemme, har jeg erstattet dem med mild jalapeno chili. Du kan finde en gul aji amarillo paste på nettet, hvilket jeg selv har købt. Hvis du søger på Uku gul chili paste burde du finde den. Denne paste er mild og aromatisk i smagen. For at aji saucen ikke bliver for stærk, undlader jeg at anvende stærke chilis.
Det særlige med en aji sauce er, at man tilsætter mayonnaise, når de øvrige ingredienser er blendet sammen. Det giver en utrolig lækker cremet smag og konsistens til denne sydamerikanske dip sauce.
Prøv også: Chimichurri // Salsa Verde
Aji Sauce
Prøv denne lækre cremede Aji sauce.
Print
Gem på Pinterest
Bedøm
Ret: Opskrift, Sauce, Dip
Køkken: Sydamerikansk, Peru
Antal: 2 dl.
Ingredients
- 3 – 4 stk. aji chili kan erstattes med Jalapeno og/eller grøn peberfrugt
- 1 spsk. aji chili pesto kan udelades
- 1 stort bundt frisk koriander
- 2 fed hvidløg
- ½ dl. neutral olie som rapsolie eller solsikke
- 1 – 2 stk. limesaften deraf
- 2 – 3 spsk. mayonnaise
- Salt og peber
Udstyr
Instructions
- Skyl chilierne som deles, hvorefter kernerne skrabes ud. Såfremt din aji sauce skal være stærk undlad at skrabe kernerne ud.
- Skær chili og/eller peberfrugter i lidt mindre stykker, skær ligeledes koriander i mindre stykker.
- Kom chili, koriander, hvidløg, olie og limesaft i en blender eller stavblender glas.
- Blend det, indtil saucen er helt glat.
- Tilsæt mayonnaisen som blendes med ved lav kraft.
- Smag til med salt og peber og eventuelt mere limesaft.
Notes
Aji sauce kan også opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet i op til 3-4 dage.
Har du prøvet opskriften?Nævn @gastromad og Tag #gastromad!
Tips til opskriften
- Som jeg nævner, kan du bruge jalapeno, chili eller grøn peber, hvis du vil være sikker på at saucen ikke bliver for stærk.
- Udover mayonnaisen kan du også tilsætte revet ost som parmesan eller Vesterhavsost. Det giver saucen noget mere kant og cremethed.
- Aji sauce kan holde sig på køl i en lille uges tid, hvor smagen forbliver dejlig cremet og frisk. Husk at opbevare den i en lufttæt beholder.
- Er du ikke til koriander, kan du i stedet bruge brøndkarse.
Udover de ting jeg har nævnt ovenstående, passer saucen også godt i sandwiches og burgere, til nachos og grillede grøntsager.
0 kommentarer