Asiatisk Wokret

af | 25. jul 2018 | Hovedretter, Okse/Kalvekød, Opskrifter, Pasta/Ris

Asiatiske free style wokretter ryger i tide og utide på bordet herhjemme. Både i den traditionelle eller fuldstændig utraditionelle stil. Meget ofte sker det når vi ikke ved, hvad vi har lyst til, at tilberede og køleskabet bugner af især grøntsags rester. Da vi forsøger, at undgå madspil og det samtidig er en skøn måde, at eksperimenterer med sine egne wokretter.
Meget ofte bruger jeg mindst fire af de samme ingredienser i mange af mine wokretter. Ingefær, chili, soya sauce og fiskesauce. Udover dem bruger jeg ofte hvidløg og limesaft i dem. Jeg nærmer mig lidt det Thailandske køkken med dets friske smag.

Wokret

Ingredienser til Wokret

I denne free style wokret har jeg brugt soya sauce, fiskesauce, østerssauce, limesaft, hvidløg og ingefær i. Måske ikke traditionelt for nogen af landene i Asien, men en sammenblanding, som alligevel smager utrolig godt.
I denne opskrift har jeg undladt, at marinerer kødet selv om jeg ofte gør det for, at give det ekstra smag. Blandingen af saucerne plus ingefær, hvidløg og chili kan sagtens udgøre en marinade. Ofte når jeg laver en wok ret bruger jeg hvad jeg har af asiatiske saucer og andet. På den måde kan jeg brude grøntrester og er ikke bundet til nogle bestemte ingredienser.

Læs også om disse spændende asiatiske retter: Grillede Andebryster // Hjemmelavet Teriyaki Sauce // Rød Thai Karry // Thai Fiskefrikadeller


Wok

Asiatisk Wokret

Når køleskabet bugner af rester er en freestyle wokret en god og lækker måde, at bruge resterne på. Wokretter er super sunde, da de indeholder mange grøntsager.
4 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Ris, Oksekød
Køkken: Asiatisk, Thailandsk
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
30: 15 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 g. flanksteak el.lign. okse/kalvekød
  • 1 rød peber
  • 1 grønt peber
  • 1 helt bok choy
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 glaskål
  • 1 løg
  • 2 spsk. revet ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 1 – 2 birdseye chili
  • 3 spsk. soya sauce
  • 1 – 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. østersauce
  • Saften fra 1 lime
  • Peber
  • Jordnøddeolie eller anden olie der kan klare høje temperature

Sådan gør du

  • Tag kødet ud af køleskabet en time inden tilberedning.
  • Skær kødet i tynde skrå strimler af 2 – 3 cm længde. Husk de skal være tynde.
  • Vask grøntsagerne.
  • Del peberne og fjern kernerne. Skær dem i tynde strimler.
  • Skær enden af bok choyen, og del den i blade som skæres i tynde strimler.
  • Forårsløget skæres i skrå stykker.
  • Glaskålet skrælles og deles i skiver, som skæres i stænger af ca. 3 cm.
  • Skræl løget, som deles og skæres i skiver, gør det samme med hvidløgsfedene. Chilien skæres i tynde skiver med kernerne i.
  • Varm en wok op til den er brandvarm.
  • Hæld olie i, og steg først kødet i et par minutter, hvorefter det tages op.
  • Hæld mere olie i wokken, og steg dernæst, ingefær, hvidløg, chili, glaskål og rød og grøn peber i et eller to minuts tid.
  • Kom bok choy, løg og forårsløg i, som steges med.
  • Hæld kødet tilbage og rør godt rundt.
  • Tilsæt soyasauce, fiskesauce, østerssauce og limesaft, og rør igen rundt.
  • Smag til med peber og evt. lidt salt.

Noter

Server retten med brune ris til, og frisk koriander.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Nem måde at lave wok på

Jeg bruger en rigtig wokret når jeg tilbereder disse retter, men man sagtens bruge en stor pande med høj kant til det. Bare husk, at panden skal være rødglødende når du steger grøntsagerne. Den olie du bør bruge skal kunne tåle meget høj varme. Derfor bør du undgå olivenolie. Jordnøddeolie kan klare ekstreme varme grader, hvilket er den jeg selv bruger.

Wok

Opskrift på wokret

Man kan også forsøge sig med en ægte Thailandsk rød karry ret, som man kan se HER, eller koreansk kimchi som tilbehør HER.

Asiatisk Wok

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.

Når du er tilmeldt mit nyhedsbrev deltager du fire gange om året i lodtrækningen om et gavekort på kr. 500 til Kødriget.dk, som tilbyder kvalitetskød. Vinderen får direkte besked.

Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!