Rød thai karry er en fantastisk lækker thairet, der både kan være vild stærk og mild, men samtidig ligeså aromatisk og velsmagende.
Jeg har leget lidt med denne skønne thailandske karry ret af rød thai karry, og blev ikke skuffet over det endelige resultat. I flere asiatiske karry retter bruges der kokosmælk, men i denne skulle der kondenseret mælk i. Det virker måske lidt underligt at bruge kondenseret mælk i en saltet ret, da det er sødligt i smagen. Dog fungerer det utrolig godt og giver rød thai karryretten en lækker rund smag og fungerer utrolig godt fremfor fløde eller kokosmælk.
Inspirationen til denne thailandske opskrift er fra kokken Henrik Ydes bog Ricemarket, som går i dybden med thailandske retter.
Opskrift på kylling i rød karry
Hovedparten af ingredienserne til kylling i rød thai karry kan købes i et større supermarked eller asiatisk specialbutikker, som ligger i utrolig mange byer.
I denne opskrift har jeg selv lavet min egen røde karry pasta som består af forskellige asiatiske ingredienser. Man kan godt undlade at lave pastaen selv og købe en rød karry pasta i supermarkedet eller den asiatiske butik. Jeg vil foreslå at man prøver at lave sin egen karry pasta da den passer bedre til lige denne fantastiske thai karry ret.
Prøv også disse retter: Boller i Karry // Kylling Satay // Asiatisk Wokret // Panang Karry med kylling
Kylling i rød thai karry
Ingredienser
Rød Karrypaste
- 1 tsk. hele kommenfrø
- 2 tsk. hele korianderfrø
- 1 tsk. hvide peberkorn
- 6 – 8 røde chillier f.eks. birds eye og gerne tørrede.
- 2 tsk. galangarod fint hakket
- 2 -3 stk. citrongræs fint hakket
- 2 tsk. økologisk limeskal
- 2 skalotte løg fint hakket
- 6 fed hvidløg fint hakket
- 1 tsk. rejepaste
Karry retten
- 300 g. kyllingebryst eller lår
- 1 l. kokosmælk eller 3 ds. kokosmælk
- 1 dl. kondenseret mælk eller fløde
- 5 stk. kaffirlimeblade
- 3 – 4 spsk. fiskesauce
- 1 dl. basilikum blade gerne thailandske
- 400 g. grøntsager som broccoli gulerødder, pebersnacks, sukkerærter eller andre.
Sådan gør du
Rød Karrypaste
- Varm en pande op ved middelsvag varme og rist kommenfrø, korianderfrø og peberkorn indtil køkkenet begynder, at dufte af krydderier, ca. 5 minutter.
- Pulveriser dem i en morter eller blender.
- Bland de øvrige ingredienser sammen med de mortede krydderier, og blend det hele til en fin masse.
Karry retten
- Kom kokosmælk, kondenseret mælk eller fløde i en gryde med den røde karrypaste, limeblade og basilikumblade, og kog det langsomt op.
- Kyllingebrysterne skæres i mundrette tern, og brunes kort på en pande, hvorefter de kommes i saucen, og færdigtilberedes i ca. 15 minutter.
- Grøntsagerne skæres f.eks. i mindre stykker eller på langs som ved gulerødder og tilsættes til saucen.
- Smag retten til med fiskesauce.
- Server retten med sesamris og kimchi.
Noter
Rød thai karry er fantastisk nem at lave, og jeg valgte at serverer brune økologiske ris drysset med sorte sesamfrø, og en rest kimchi til.
Sammen med et pænt drys friske korianderblade får man en meget traditionel thailandsk ret.
Tips til opskriften
Grøntsagerne til kylling i rød thai karry retten var det jeg fandt i nærmeste supermarked, så det er ikke nødvendigt at gå i en specialforretning.
Kondenseret mælk findes i de fleste større supermarkeder og etniske butikker.
Kan man fryse retten?
Ja man kan uden problemer godt fryse retten, hvis man har noget i overskud.
Brug en morter til at morte ingredienserne til en karrypasta.
Server den skønne røde thai karry med ris til.
0 kommentarer