og

Panang karry med kylling

af | Fjerkræ, Hovedretter, Opskrifter, Pasta - Ris

Panang karry med kylling

Panang karry med kylling er en klassisk curry ret fra Thailand. Den aromatisk cremede let stærke karry ret er utrolig populær.

Panang curry eller på dansk panang karry med saftig kylling er en meget nem, men i virkeligheden en lækker thailandsk karryret. Især karry sovsen som har masser af smag, fylde og især den helt skønne cremet hed.

Det tager ikke lang tid at lave panang karry med kylling, og du kan enten følge min opskrift eller bruge de grøntsager du har i køleskabet. Jeg synes ikke personligt at det gør noget at bruge porre fremfor skalotteløg. Flere grøntsager vil kun gøre panang karry mere fyldig og mættende, hvilket kan være en gode ide.

Panang karry med kylling opskrift

I min opskrift på fortryllende panang karry med kylling har jeg brugt østershatte. Svampe som disse eller portobellosvampe bibringer retten masser af skøn umamismag, der passer perfekt til det asiatiske køkken. Du kan Selvfølgelig undvære dem eller i stedet bruge champignon.

Udover selve karrypastaen synes jeg at der er fire vigtige ting i retten, der sørger for at smagen er helt rigtig.

Ingefær hører i min verden altid med, og hvidløg. I denne karryret giver limeblade en skøn og lækker smag til kokosmælken og karryen. Kokos i panang karry er vigtig, da karrysaucen får den helt perfekte cremet hed og smag, hvilket gør at lige denne ret har en så fantastisk smag.

Prøv også disse dejlige retter: Kylling i Rød Thai Karry // Bao Opskrift på lækre dampede asiatiske boller

Se en kort video om Panang Karry Opskrift

Opskrift på panang karry

Panang Karry med kylling Panang Gai Lækker thai curry ret

Panang karry med kylling er en gude skøn cremet aromatisk thai curry ret.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Opskrift, Hovedret, Kylling, Ris
Køkken: Thailandsk
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Søren Willadsen

Ingredienser

  • 400 g. kyllingebryst fileter
  • 2 fed hvidløg
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2 x 3 cm frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 1 bundt forårsløg
  • 200 g. østershatte
  • 2 stk. røde peberfrugt
  • 4 spsk. panang curry pasta
  • 1 ds. kokosmælk
  • 3 spsk. fiskesauce
  • 10 stk. kefir limeblade
  • 1 stk. lime
  • 3 spsk. palmesukker eller rørsukker
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingebryst fileterne i tynde skiver startende fra spidsen af brystet.
  • Hvidløg og skalotteløg skæres i tern.
  • Fjern skrallen fra ingefæren, letteste metode med en teske, som dernæst rives.
  • Chilien skæres i skiver, fjerne eventuelt frøene og forårsløgene skæres ligeledes i skiver.
  • Fjern kernerne fra peberfrugterne som deles i 4 – 6 dele.
  • Rens østershattene for eventuel jord og skær dem i lidt mindre stykker.
  • Varm en stor pande eller sauterpande ved høj varme og kom 2 – 3 spsk. olie i.
  • Steg kyllingestykkerne i det som dernæst tages op igen.
  • Skru ned for varmen til middelvarme og tilsæt hvidløg, skalotteløg, ingefær, chili og forårsløg som steges i 2 – 3 minutter.
  • Steg østershattene i omkring 5 minutter.
  • Dernæst kommes peberfrugterne i og panang curry pasta som steger med et par minutter.
  • Kom kokosmælk, fiskesauce, limeblade, saften fra limen og palmesukker i, som røres godt sammen.
  • Smag til med salt og peber.
  • Mangler der væde i retten kan du tilsætte lidt mere kokosmælk eller grøntsagsfond.
  • Lad det simre i omkring 20 – 30 minutter.

Noter

Server jasmin eller basmati ris til og en god ide kan være lidt kimchi til.
Har du prøvet en af opskrifterne?Mention @gastromad or tag #gastromad!

Tips til opskrift på Panang Curry

Kan man fryse panang karry med kylling?

Ja det kan man godt. En god ide er fryse det i en frostpose, og tage det op af fryseren dagen inden.

Opskrift på panang karry

Panang karry pasta

Karrypastaen eller panang karrypasta er selvfølgelig meget vigtig. Denne pasta fås i langt de fleste etniske butikker og større supermarkeder. Du kan i stedet anvende en anden karrypasta til panang karry og kylling.

Jeg synes ikke det kan svare sig selv at lave denne karrypasta, da ingredienslisten er meget lang og speciel. Derfor anbefaler jeg at du forsøget at købe en i stedet for.  

Til panang karry serverer jeg ris, enten jasmin eller basmati med et drys af sesamfrø. Dertil er fintsnittede forårsløg rigtig godt til en karryret.

Hvor stammer opskriften fra?

Panang eller phanaeng karry opskrift stammer oprindeligt helt tilbage fra 1890 fra en kogebog Tamra Kap Kao. Traditionelt brugte man svinekød i retten, hvilket jeg tænker man godt kan gøre. Jeg vil anbefale der bruges kød fra nakkekam eller nakkekoteletter. Dog synes jeg personligt at kylling passer utrolig godt til denne slags thailandske opskrifter.

Thailandsk Panang karry

Du kan ligeledes godt serverer Indiske Naan brød til retten.

panang curry

Andre vildt gode opskrifter

Hvad synes du om denne opskrift?

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Jeg hedder Søren og står bag GASTROmad som jeg startede i foråret 2011.
Jeg er bosat på Fanø ud for Vadehavet.
På GASTROmad finder du flere hundrede gennemprøvede og spændende opskrifter om både hverdagsmad og gæstemad.
Du kan ligeledes læse om madanmeldelser, vinanmeldelser, rejser og anmeldelser af køkkengadgets.

Jeg er desuden medforfatter på kogebogen Mad med Røg.

Gastromad Logo

NYHEDSBREV

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få direkte besked i din mail når der er nye inspirerende ting på Gastromad.


Ved tilmelding modtager du en mail du skal bekræfte.

Du er blevet tilmeldt mit nyhedsbrev!